Qbamarciniak Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Witam, ryjąc po forum natrafiłem na to http://www.hera-arms.de/gcc.php . Jednak nigdzie nie mogłem tego znaleźć więc postanowiłem wykonać ową konwersje od podstaw. Całość wykonałem z arkuszy PCV. Jak widać pozostało mi jeszcze malowanie, a szyny już do mnie idą. Na pewno zauważyliście, że ta konwersja jest od glocka 17, 19, 22, 23, 31, 32, ja posiadam 18c i dlatego wykonałem dodatkowy otwór na selektor. Wstępnie wszystko dobre chodzi, glock jest zamontowany od konwersji po przez szynę montażową, w oryginale dodatkowo ostał przedłużony pin spustowy (ja to pominąłem i tak wszystko jest w miarę stabilne). Tył zamka został zadokowany tak jak w odpowiedniku, założenie i zdjęcie konwersji jest bardzo proste, wystarczy poluzować śrubę dociskową od montażu po prawej stronie. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Piękna ta bestia, jak najszybciej to pomaluj i szyny zamontuj, dużo roboty miałeś z tą konwersją? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 Piękna ta bestia, jak najszybciej to pomaluj i szyny zamontuj, dużo roboty miałeś z tą konwersją? Do dziś 5 dni zaznaczam, że jest to projekt nisko budżetowy. Na razie wydałem niecałe 100zl jak dojdą szyny i pomaluje zrobi się z 200zł i w nich powinienem się zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Hehe dokładnie taką samą konwersję tylko na 18C Cymy chciałem zrobić z tym, że użyć do tego chciałem obudowy plastykowej ze sklepu elektronicznego odpowiednich wymiarów w związku z czym kolor byłby jednolity czarny, ale projekt ze względu na brak czasu został zarzucony. Dobra robota chętnie zobaczę efekt końcowy. Pamiętaj o końcówce do zamontowania tłumika bo wtedy z odpowiednim kolimatorem robi się z tego piękna rzecz. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 14, 2010 Author Report Share Posted April 14, 2010 Tak prowizoryczny tłumik już zrobiłem, a co do kolimatora to będzie eotech. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 15, 2010 Author Report Share Posted April 15, 2010 Pomalowane i założone szyny boczne i dolna, brakuje jeszcze górnej. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Kontynuuj będę się przyglądał bo mi sie ta kolba bardzo podoba i faktycznie jak pisze wojtekk8 takie coś mogłoby przywrócić życie mojemu aepowi zalegającemu w szafie. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 17, 2010 Author Report Share Posted April 17, 2010 A no tak, zapomniałem dodać że do konwersji wykorzystuje gazowego glocka. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 AEP w tym to fajna sprawa ;). Lipol "w kolbie" i masz super zabawkę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 A no tak, zapomniałem dodać że do konwersji wykorzystuje gazowego glocka. To oczywiste przecież jesteśmy w dziale GAZOWE. ale twoja praca interesuje posiadaczy AEPów również. kontynuuj i chwal się wszyscy jesteśmy ciekawi. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Nie ma toto luzów żadnych? Nagrałbyś filmik jak strzela? :) Jeszcze długi mag i będzie szaleństwo na krakmanie jest chyba na aukcji. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 19, 2010 Author Report Share Posted April 19, 2010 Nie nie ma prawie zbędnych luzów, wszystko trzyma się na przednim montażu. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 i jak idą prace?? jakie postępy ewentualnie efekt finalny?? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted May 1, 2010 Author Report Share Posted May 1, 2010 Tak, konwersja już jest skończona. Foty: Wszystko ładnie chodzi. W najbliższym czasie kupię jakiś lepszy tłumik, bo ten to jest samoróbka i nie podoba mi się(zresztą nie tylko mi). Quote Link to post Share on other sites
lepcio Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Jaka cena że pozwolę się spytać. (haha hue hue, nie no żartuje) A jeśli poprosiłbym o taki sam do CA17 to zrobiłbyś.? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Konwersje wykonałem na własna potrzeby. Jej konstrukcja nie jest na tyle stabilna aby z czystym sumieniem ją sprzedawać. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Jakiej grubości PCV użyłeś? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Przeważnie dwie warstwy po 2mm. Ale chodzi mi głównie o mechanizm suwadła w który dokowany jest zamek. Całość pomalowałem zwykłym sprayem, farba schodzi. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 oryginał do ostrego to coś około 500 dolarów ale wkrótce będzie gotowa chińska kopia do airsoftu już jest gotowy prototyp /AABB%20Glock%20Carbine%20Conversion%20Kit.jpg Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 Nom, tylko zanim ktoś ją dostanie minie X czasu. Widać różnice pomiędzy moim stworem, a przyzwoitą kopią. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Co nie zmienia faktu że jesteś pierwszy i tylko twój jest przystosowany do g18c :mrgreen: A i faktycznie czekanie aż go wypuszczą może trwać tyle co WŚOP. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 No niestety, ale pierwszy to nie jest. Polecam ten link: H.E.R.A. GCC Glock Carbine Convertion. Co nie zmienia faktu że Qbamarciniak odwalił kawał dobrej roboty. Swoją drogą rozważałeś zmianę materiału na np. ABS? Zwykle jest w czarnych arkuszach, nie będzie problemu ze schodzącą farbą i jest chyba trochę bardziej wytrzymały od PCV. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Teraz konwersji nie rozbiorę, by zmienić materiał. Jeżeli bym w przyszłości robił kolejny egzemplarz to pewnie bym skorzystał z ABSu. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Nie no jasne, bez sensu niszczyć to co zrobiłeś. Skoro zbudowałeś jedną konwersję, to myślałem że będziesz chciał budować kolejną:) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 http://www.ebairsoft.com/aabb-style-glock-...ion-p-3416.html :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts