Eddie Posted October 31, 2004 Report Share Posted October 31, 2004 Zamiarzam Kupić Psg 1ynke i czytałem na stronce tommygun.pl że ma on taki sam zasieg jak nieco tańsze moedele i nieda sie go zwiekszyć bez upgradów.Ponieważ nieznalazłem niczego na ten temat na forum wiec sie chciałem zapytać co mógłbym zrobić aby poprawić skuteczny zasieg tej broni bez spaprania oryginału...zależy mi aby przeróbki niezbyt ingerowały w budowe samej broni...i żeby w razie czego można było wrócić do stanu pierwotnego gdyż broń bedzie na gwarancji a mi zależy aby jej nietracić...dzieki za odpowiedź pozdro Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 31, 2004 Report Share Posted October 31, 2004 Kazda ingerencja wewnatrz modelu powoduje utrate gwarancji. Po drugie to leci tak : - wymieniasz lufe - caly gearbox a stary zostawiasz sobie na pozniej. Tylko nie wiem po co ci gwarancja wtedy bo jak ci pojda czesci to i tak nie te gwarancyjne. Polecam kupic od razu PSG1 upgreadowany (chociaz jak to mowia - przerobki robisz na wlasna odpowiedzialnosc i uszkodzenia, ktore moga powstac w trakcie eksploatacji sa niestety twoja sprawa). A co do mocy to jest taka sama jak reszty stock'owych replik TM. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted November 1, 2004 Report Share Posted November 1, 2004 Witam Z tego co sie orientuje PSG-1 ma jedną wade - mianowicie ilość miejsca na baterie - nawet jeśli uda sie zwiekszyś Voltaż to bateria bedzie miała małą pojemnść. A jak wiadomo bateryjka to prawa kluczowa przy mocnych spreżynach. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted November 1, 2004 Report Share Posted November 1, 2004 Zawsze mozna zewnetrznie. Quote Link to post Share on other sites
Piciu Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 ... zawsze można mniej strzelac... :roll: kurcze, PSG-1 to karabin snajperski, niech na jednej baterii mini wywali 100 kulek, dla sprawnego strzelca to aż nadto na cały dzień. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 Piciu oj Piciu. Ogniwa i ich ilosc moze sie nie zmiescic. Wez do mocnego upgread'u wstaw 8.4. Powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 u mnie sprezyna 190PDI napinana jest za posrednictwem bateri 8,4 ... bez wiekszej straty na szybkostrzelnosci ;) bateria 8,4V..... 2400mAh Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Hehe Hargin a wstaw 600 jak w PSG1. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 rozmawialismy o napieciu, a nie o pojemnosci baterii 8) Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Witam Niestety w przypadku małego Voltarzu 8,4 pojemność ma ogromne znaczenie a 600 mAh to pomyłka - niestety. Wracając do tematu to by kolega Eddie pomyslał o H&K G3 SG/1 :) gorąco polecam - wiem ze to nie to samo co PSG-1 Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Z tego co pamiętam, to w PSG-1 miejsce w kolbie zajmują bebechy od regulacji kolby oraz "podbródka". Jak ktoś odważny i słoń mu rączek nie podeptał w dzieciństwie, to można trochę zwiększyć miejsce na baterie. Quote Link to post Share on other sites
YOdi Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 a na ile takie upgredy zwiększają zasięg? Tez przymierzam się do PSG ale jako ze to broń snajperska nie uśmiecha i się podchodzenie do przeciwnika na 5 m coby pewny strzał oddać (choć było by to ciekawe:) ma ktoS może PSG po upgreadach i może się podzielić informacją nt zasięgu? pozdrawiam YOdi Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Dzizys ludzie nie mają, nie widzieli a się wypowiadają ! Posiadam PSG-1, w kolbę spokojnie wchodzi batka 10,8V 1700mAh z MG (połączenie mini i sticka). Zasięg ma nieco większy niż stokowy elektryk TM (miałem mp5a2 tlf ca i bliżej strzelało niż psg), skupienie na stocku jest bardzo dobre, a jak się założy precke to wręcz wyśmienite. Co do tiuningu: szkielet gearboxa jest w miarę solidny, ma niestety jedną wadę, mianowicie wewnątrz znajduje się element o kształcie litery "U' pełni on role przerywacza styku, niestety ten element jest zbyt słaby by wytrzymać długie eksploatowanie na FTK Systemy, należy go dorobić ze stali :P (nie jest to takie trudne, ale trzeba mieć dojścia do odpowiednich narzędzi i maszyn) Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 jaki jest zasięg PSG-1 po FTK Systemy i czy stokowa lufa to precka? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 nie ma problemu z baterią. Ja w swoim wstawiłem 9.6V na ogniwach Large KAN 3000 mAh. trzeba tylko wyłamać przegrodę w kolbie i zlutować pakiet np. w ten sposób sorki za jakość, ale robiłem na szybko ta bateria ma jeszcze jeden plus, PSG nie ciąży wreszcie na przód Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Panowie, widziałem PSG zrobione na full auto. To była jakaś prosta modyfikacja Gboxa. Ktoś wie jaka? Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) Mógłby ktoś zamieścić opis jak rozebrać kolbę, ponieważ mam pewien problem i nie wiem czy użyć więcej siły czy jednak robie coś źle? Edited February 4, 2007 by _jUNIOR. Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Po zamontowaniu FTK Systemy 300% przyrost mocy do 345FPS. Jednak mimo założenia "mosfetu" konieczna jest wymiana stockowego silnika EG700 na silnik o dużym momencie obrotowym (wcześniej pisano o tym). Większych problemów ze złożeniem wszystkiego do kupy nie odnotowałem. Co do zmiany singla na full auto należy wyjąć dźwignię zwalniania sprężyny. Ale (oczywiście to moje zdanie) cały urok PSG zniknie. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Po zamontowaniu FTK Systemy 300% przyrost mocy do 345FPS. O to super ten zestaw, skoro daje aż 45fps i wymaga zmiany silnika :-F . Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 HEHE :wink: Miało być 545 ;-) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Jak z zasiegiem na tym FTKu? Quote Link to post Share on other sites
darude111 Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Teraz jeszcze jest FTK Systemy 400% http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=568 Jaki po tym jest zasięg i jaka moc wychodzi? Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Czy to prawda ze PSG-1 szybko wysiada przerywnik i strzela tylko na auto? W szczegolnosci po zamontowaniu FTK Quote Link to post Share on other sites
Farmer Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Szybkie pytanie i liczę na szybka odpowiedz: Czy w FTK jest cylinder bore-up? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts