dude1 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Ok, ja chcę uzyskać taką dupkę węża: http://img186.imageshack.us/img186/2317/100814f4860d024.jpg i pytanie: skąd wytrzasnąć odpowiednią siatkę; w Castoramie byłem - nic godnego uwagi nie mają (mają być oczka-kółka). Siatka od warzyw nie będzie za cienka ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 (edited) Poszukaj na allegro siatek do tuningu (tzw. w środowisku samochowym Siatex ;D) http://allegro.pl/listing.php/search?strin...p;change_view=1 Edited August 20, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
evan Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Ja użyłem jakiejś siatki nylonowej(konkretnie rozprułem jakiś worek niewiadomego pochodzenia) więc siatka od warzyw powinna się nadać jeśli tylko ma odpowiednio duże oczka, przed malowaniem spróbuj coś tak pomalować w ramach testu. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 evan, mógłbyś zapodać fotki jak Ci to wyszło ? Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Przejdź się do jakiegoś sklepu z używaną odzieżą. Może znajdziesz tam jakąś siatkową bluzkę, koszulkę lub coś podobnego. Ja tak zrobiłem i jest całkiem ok. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Kup worek mandarynek. Ludzie, naprawdę większych problemów nie macie? Quote Link to post Share on other sites
evan Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Muszę jeszcze dodać jeden jaśniejszy i jeden ciemniejszy kolor, żeby stworzyć kontrasty. Farby Montana Gold Pepperoni Hot i Manila Green. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Nie chcę zakładać specjalnie nowego wątku, gdzie kupujecie te rzepy do MICHa? One są samoprzylepne czy jakoś kombinujecie? Jeśli można to prosił bym o link. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Mi mama kupuje, bo ma obok pracy pasmanterie. Kupiła mi też kleik, kropelkę. Ale przykleić sam musiałem. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Ja kupiłem na alledrogo i przykleiłem jakimś klejem polimerowym. Działa. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Czyli wszystko improwizowane samoróbki? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Tak, to same IED. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Mi mama sprzedawcy przykleiła takie coś już przy zakupie. Może poszukaj nowego MICHa? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Muszę jeszcze dodać jeden jaśniejszy i jeden ciemniejszy kolor, żeby stworzyć kontrasty. Farby Montana Gold Pepperoni Hot i Manila Green. Głupio tak cytować własnego posta, ale zastanawiam się nad dodaniem jeszcze jednego, ciemnego kolory, tak żeby stworzyć kontrast do zieleni. I teraz pytanie: jakiego kolory najlepiej użyć, bo czarnego to chyba nie? Czy ktoś kto używał farb Montana może polecić jakiś konkretny kolor? Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Głupio tak cytować własnego posta, ale zastanawiam się nad dodaniem jeszcze jednego, ciemnego kolory, tak żeby stworzyć kontrast do zieleni. I teraz pytanie: jakiego kolory najlepiej użyć, bo czarnego to chyba nie? Czy ktoś kto używał farb Montana może polecić jakiś konkretny kolor? Szczerze mówiąc to makabra jakaś jest... Zmyj wszystko, użyj Krylonu/Army Piant/Sniper Paint/Rust Oleum. Najpierw nakładasz "podkład" z koloru bazowego (u Ciebie zielony) a potem rzeźbisz wzorki przykładając jakąś siatkę z oczkami, gałązki lub liście. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Chyba czegoś nie zrozumiałeś - ja nie pytałem "czy Ci się podoba", tylko Czy ktoś kto używał farb Montana może polecić jakiś konkretny kolor? Z resztą już dokupiłem kolory i będę dzisiaj poprawiał, więc pytanie już jest nieaktualne. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Co do siatki w kształcie plastra miodu sam rozkminiałem skąd to wziąść lecz luknijcie na obudowę swojego pc-ta z tyłu, znajdziecie odpowiedz :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted November 19, 2010 Author Report Share Posted November 19, 2010 (edited) Może mi ktoś powiedzieć jaki dokładnie kod ma farba montana gold jak najbardziej przypominająca Folliage Green? Edited November 19, 2010 by Pavo Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Jeszcze taka porada odnośnie rzepów. Nie klejcie kropelka bo jak będziecie chcieli oderwać to zostaną ślady. IMO najlepiej jest to przykleić Butaprenem bardzo popularny klej. Sprawdzony empirycznie, nie zostawia śladów po oderwaniu a trzyma mocno. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 U mnie kropelka, albo super glue (teraz nie pamietam dokladnie) "topilo" rzep (tj. lecial dymek jak by sie cos palilo, najprawdopodobnie musiala zachodzic jakas reakcja chemiczna i zostawaly brzytkie biale slady- to samo mialem jak podczas klejenia kropla kapla mi na sztruksy :) ) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 A możecie podać wymiary tych rzepów, żeby były zgodne z oryginałem i żeby jakoś to wyglądało? ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Wymiary są dowolne, jak chcesz to możesz sobie cały hełm okleić. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Weźcie sobie kupcie porządny klej w Spray'u 3M Klej uniwersalny "77" (lub "76") to jest porządny klej, a nie żaden butapren bądź Superglue... Prysnąć na rzep, odczekać minutę, przyłożyć w wymagane miejsce, docisnąć przez chwilę i pozostawić na dzień dla pewności. Potem trzyma i się nic nie odkleja... BTW. jak komuś jakaś tapicerka w aucie się odkleiła itp. to też do tego polecam ten klej. Macie tu przykładową stronkę z opisem: http://www.kleje3m.pl/ Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 A to Ci dopiero klej. Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Powiem szczerze, że będzie to o wiele wygodniejsze od kleju polimerowego - jakim kleiłem swoje velcro. Minus to cena... za tubkę polimerowego zapłaciłem chyba 2zł. A tutaj za 400ml chcą ok 50zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts