Marnus Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Witam, otóż posiadam replikę M16A3 G&P, ostatnio coś mi się sypnęło i wysyłam replikę na gwarancję. Przy okazji chciałbym zamontować zestaw Bore-Up do M16, a później zrobić z tego M4-kę. Jak to będzie działać, jeśli zestaw Bore-Up będzie dostosowany pod M16, ale moja emka będzie miała lufę 363mm? Czy lepiej od razu kupić Borka pod M4? Problem w tym, że nie wiem jak sklep zareaguje np. na to, że ma mi do M16 zamontować Borka do M4... Co radzicie? Pozdrawiam Marnus Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Kup od razu lufę 363mm i borka pod m4. Cylinder nie będzie ci grał z lufą jeśli będzie za duży. Bo inaczej będziesz musiał gmerać drugi raz, a tak zmienisz tylko lufę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Jak masz preckę w 16'tce już to czy jest sens zmieniać konwersje? Ale jak nie masz to zrób jak kolega wyżej. Ew. wystarczy zmienić później sam cylinder, ale to koszta serwisu jak sam nie umiesz "grzebać". Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 17, 2010 Author Report Share Posted May 17, 2010 (edited) Mam preckę Systemy ale i tak planowałem zrobić wymianę na Promyka i dołożyć Borka. W GB niestety jeszcze nie umiem grzebać, nie próbowałem też ze względu na plombę na GB ;) Czyli jak zakupię lufę wew. 363mm , Borka do M4 no i konwersję do M4 to wszystko powinno być dobrze, tak? Edited May 17, 2010 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Powinno działać. :) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Może wybuchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Ja miałem w M4 Special ops jakiś czas bore up typ 0 i nic się złego nie działo ... Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Ja miałem Cylinder Typ 2 w M4 i też w niczym mi to nie szkodziło. Ale w Borku to powinno już mieć swoje konsekwencje w działaniu z resztą repliki. Jeśli nie to mnie poprawcie :wink: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 17, 2010 Author Report Share Posted May 17, 2010 Szczerze to wolałbym dostać pewną odpowiedź, czy Typ 0 będzie dobrze współpracował z precką 363mm :) Wiele mi to ułatwi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Będzie chulało, pisze z własnego doświadczenia w mojej replice nr 2 :uśmiech: przy lufie 320 mm(srócona 363mm) jest cylinder typ 0 i wszystko lata jak ta lala, wiem że są wzory na pojemność cylindra do długości lufy ,ale ja nie zauważyłem nic niepokojącego w takiej konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Ja u kumpla zauważyłem duuuuży rozrzut. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 17, 2010 Author Report Share Posted May 17, 2010 Po dłuuugich zastanowieniach chyba jednak zostanę przy M16. Nie będę nic przerabiał oprócz Bore-Up'a do M16, to będzie chyba najbezpieczniejsze ;) Tym bardziej, że nie miałbym teraz na te wszystkie zmiany funduszy, a eMkę trzeba na gwarancję słać i nie wiem, czy bym zdążył ze wszystkim. W każdym razie dzięki za pomoc, może w przyszłości się coś zrobi. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 A ja u siebie własnie nie zauważyłem czegoś takiego, a i zasięg sie poprawił :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 No sam uważam że to najlepsza propozycja, zostajesz przy dłuższej lufie, czyli większej precyzji. A poza tym M16 ładniejsze :-P Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 17, 2010 Author Report Share Posted May 17, 2010 (edited) Zobaczy się ja to będzie hulać ;) Zresztą koszty przedniej konwersji do M4 G&P/CA/KA/G&G (bo interesują mnie tylko takie części) wraz z precją 363mm Promyka i Borek Systemy są jednak spore, za to już można kupić porządnego boczniaka ;) Edited May 17, 2010 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Poszukaj sobie to sie dowiesz, a jak nie umiesz, nie widzisz gdzie kliknąć, to zobacz co napisałem, jak klikniesz tekst dostaniesz to czego chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Ja mam zrobioną M4 z M16 i strzelam 0,36g(M120) :) Nie ma rozrzutu i zasięg zadowalający (40-45m). Miałem pytać jak to możliwe na forum ale jakoś mi przeszło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts