brytandx Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Witam!! Kupiłem replikę karabinu AK CM0.28c I mam z nią mały problem ( Replika jest używana ). Na początku było wszystko dobrze ale tego samego dnia poszedłem się strzelać z kolegami i gdy nacisnąłem spust to słychać było jakby zębatki o coś tarły i kulki w ogóle nie chciały wylatywać z lufy tylko się w niej zatrzymywały i nie wiem co to może być myślałem że to bateria się coś popsuła ale to nie ona więc proszę was o pomoc co to może być ?? Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Mogę się mylić ale chyba tłok poszedł się kochać. Tak się często dzieje jak ktoś strzela przy zapchanej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Wyzeruj hop up i spróbuj strzelić. Umnie podobny efekt był, gdy miałem kule złej jakości i zbyt podkręcony hop up. Kule się blokowały. Jakich kul używasz? Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 (edited) No zapchała mi się lufa gdy chciałem strzelić to nagle się to stało i nie chciał strzelać a używam kulek 0.25g Edited May 28, 2010 by brytandx Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 A jakiej firmy te kuleczki? Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 Kupiłem je na Gunfire więc nie wiem jakiej są firmy Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 To zmienić na G&G czy guarderki. Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 aha dzięki a jak mogę ten tłok naprawić ?? ;D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 (edited) Musisz albo wyciorem odetkać replikę. Albo rozłożyć ją i przepchać kulkę z drugiej strony. A jeśli tłok poszedł się kochać to trzeba wymienić na nowy. Edited May 29, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Nagrałem filmik może to wam coś pomoże domyślić się co się popsuło Filmik jest pod tym linkiem http://www.youtube.com/watch?v=0ZFY-XOcwUE Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Dysza pracuje ale nie słychać aby głowica tłoka uderzała w gł. cylindra... Na 99% zjechany tłok. Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 aha czyli wymienię tłok i wszystko będzie ok ?? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 aha dzięki a jak mogę ten tłok naprawić ?? ;D Mam pytanie: czy chcesz sam wymienić ten tłok? Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 (edited) No a ten tłok by pasował http://www.allegro.pl/item1050943991_tlok_...boxa_v2_v3.html Edited May 30, 2010 by brytandx Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 (edited) Jak już kupujesz i tak, to dorzuć parę złotych - zainwestuj w lepszy. ps. poprzedni post twój (zaczynający się od "No") oznaczał, że tak - chcesz sam go wymieniać, czy to tylko takie rozpoczęcie zdania? Edited May 30, 2010 by Sveter121 Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted May 31, 2010 Author Report Share Posted May 31, 2010 Oznaczał że sam chce go wymienić :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Od razu Ci mówię, że jeśli nie jesteś sam wstanie napisać poprawnie zdania po polsku to sam nie poradzisz sobie z GB, sugeruje zainteresowanie się jakimś serwisem/serwisantem. Dodatkowo, tłok który wybrałeś nie jest najlepszy, warto by było zainwestować w lepszą konstrukcję, chyba, że jesteś typem "jak najtaniej". Ale pamiętaj, biednego nie stać na tanie. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 No i dobrze powiedziane, im częściej sami grzebiecie w replikach, tym więcej tracicie. Tj. Każdy z nas kto posiada samochód, nie naprawia go sam tylko oddaje specjaliście, sam jestem mechanikiem ale ze względu na brak warsztatu, oddaje do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts