Marcin_BM Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Witam Ma ktoś może możliwość zrobienia fotki tych dwóch kolorów dla porównania obok siebie ? Czy ktoś w Polsce szyje w RG ? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Porównania z nato olive nie mam, ale całkiem ładną cordurę w ranger green ma PSTG: http://pstacticalgear.sold.pl/ mam stąd dwa chest-rigi. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Może to pomoże: Oliv Blackhawka i RG Currahee Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 A bez flesza i w świetle dziennym? Bo mi na monitorze ten RG w niebieski wpada. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Voila. Z moich obserwacji RG jest kolorem bardziej "płaskim" o lepszej fotoreaktywności niż NO. To zdjęcie jest robione przy naturalnym dosyć silnym świetle słonecznym - dla żywego oka różnica miedzy kolorami jest nieco większa niż na zdjęciu - na tyle duża, że trudno je ze sobą pomylić. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 (edited) Sorry że takie małe. NO to butt-pack, RG to camel, prawe cargo i kieszonki na nim. Edited May 31, 2010 by british Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Witam Na przykładzie przedstawionym przez kilku powyższych użytkowników można zauważyć, że jeden RG drugiemu nie równy. Przykładowo stosowany wcześniej w oporządzeniu PSTG Ranger Green był jasny, dość mocno wpadający w szary (zostało jeszcze kilka kieszonek w nim), obecne używany zielony (RAL 7013 w wersji bardziej szarawej) raz określany jest właśnie jako zielony, a w innych źródłach spotkałem się z określeniem tego koloru również jako Ranger Green. Dla porównania przesyłam zdjęcie koloru używanego w oporządzeniu PSTG obecnie (plecy od Kamizelki Płytowej), koloru Ranger Green (Kiszeń na 2 magi do Beryl ze schowaną klapą). Zdjęcie wykonane w naturalnym świetle. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Na mojem zdjęciu znajduje się milspecowy RG i Weberowski NO. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 O ile dobrze pamiętam milspecowe odcienie RG były dwa. Który to? Wcześniejszy czy późniejszy? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Czort wie, nie znam daty kontraktu tego Eagle'a. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Ten Belly Bag to RG 2nd Gen. (późniejszy) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Ja bym dodał do całego tematu krótkie objaśnienie czym jest kolor Nato Olive by nie było nieporozumień. Cordura w tym kolorze dostępna na naszym rynku ma symbol RAL 7013 DE (Niemcy) i jest w kolorze ciemno oliwkowym. Ten sam symbol RAL mają jeszcze dwa odcienie, RAL 7013 AT (Austria) jest bardziej zielona, RAL 7013 BW (Bundeswehra) czyli feldgrau jest dużo bardziej szary. Cordura w wersji IRR jest ciemniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts