zolbo Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Siema. Mam takie pytanko :] Czy ktoś słyszał lub widział gdzie można kupić taki oto dresik z filmu bodajże "Za liniami wroga". Bardzo się zajawiłem na taki "zestawik" dla mnie - snajpera i byłbym rad gdyby ktoś udzielił mi podpowiedzi/wskazówki :-F Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Na ciuchach w Alfie widziałem taki sam, a spodnie podobne przewinęły mi się gdzieś w garażu. Myślę, że to najlepsze miejsca do szukania czegoś takiego. Wiesz może, że taki "dresik" to tylko na potrzeby filmu jest? Stwarza pozór prostego człowieka, a jednak "realnie" nieprostego. Niestety, w Airsofcie takiego czegoś nie osiągniesz, a widać Cię będzie z Marsa. Dżizas... Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Edited June 17, 2010 by dr_wisla Link to post Share on other sites
zolbo Posted June 17, 2010 Author Report Share Posted June 17, 2010 yyy no tak... ale wiesz snajperstwo to nie tylko sztuka kamuflarzu czego ja za bardzo nie lubię, a i bez kamo też da się nim być a nie tylko siedzieś i czychać. Że z marsa będzie mnie widać ? No to co, za to będzie +100 do lansu. :-F Link to post Share on other sites
pony666 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 no to jak nie lubisz "sztuki kamuflażu" to snajperstwo nie jest dla Ciebie ;p proste Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Raczej -100. Kolego, wnioskując po tym w czym chcesz biegać, stwierdzam, że nie masz na replikę więcej niż 500zł. Jeśli się mylę to przepraszam, ale jeśli nie, to wiedz że wyrzucisz pieniądze w błoto, z taką repliką i w takim stroju więcej naszkodzisz swoim kolegom z oddziału niż pomożesz. Dlaczego? Taka replika strzela na 45m (czyli tyle ile AEG), w dresie w lesie będziesz widoczny jakbyś się za św. Mikołaja przebrał (tym bardziej w ortalionowym - odbija światło) i nikogo nie ustrzelisz, co najwyżej swojego w plecy. Rób jak chcesz, daj znać jak stwierdzisz że miałem rację, a ja wtedy powiem "a nie mówiłem?" ... EDIT: Kolega rozwiązał sytuację w jednym zdaniu. Edited June 17, 2010 by dr_wisla Link to post Share on other sites
zolbo Posted June 17, 2010 Author Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Okej... wszystko fajnie tylko w sumie to ja prosiłem o ewentualną informacje odnośnie tego dresiku a nie jak zawsze głupie komentowanie tego że jak mam coś tam to już tym kimś nie moge być. Okej spoko... doceniam to że troszczysz się o wszystkich żeby nie biegali w czym popadnie bo im zazdrościsz albo będzie za bardzo dla ciebie "oczojebne". Odnośnie sztuki kamuflarzu.... równie dobrze mógłbym sobie kupić ten dresik i wtopić się w ściane o takim samym lub podobnym kolorze i też będe sie kamuflował z warriorkiem czy innym "czymś" z lunetą. Poza tym mylisz się i widać nie umiesz wywnioskować ile mam lat czy ile kasy czy co innego. Nie wiem czemu dużo osób myśli że ma 6 zmysł. Nie ważne bo już tu offtopujemy i w każdym razie nie ja zacząłem dyskusje na temat odbiegający od tego który napisałem w 1 poście. Proszę o zamknięcie tematu bo znów się chaos z forum robi. EDIT:Aaa i zapomniałem dopisać.... jeśli chcesz komentować to co mi się podoba to pisz PW to sobie pogadamy o tym i owym. Edited June 17, 2010 by zolbo Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 To jest chyba jakaś prowokacja... Xxx tematów o snajperce za 400 zł, potem ninja w asg a teraz jeszcze to... Niech Ci będzie, tutaj masz cały komplet, bo ten koleś na zdjęciu jest mało taktyczny: http://allegro.pl/item1085571931_dres_hood...iebieski_l.html I nie zapomnij założyć szarego polaru pod bluze! Link to post Share on other sites
zolbo Posted June 18, 2010 Author Report Share Posted June 18, 2010 Nie ważne nie chodzi mi o to..... temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 W airsofcie z prawdziwymi dresiarzami, jest jak z prawdziwymi Ninja. Nie jest ich wielu i nie zawsze są chętni do przekazywania wiedzy innym. Jednak podobnie jak przy szkoleniu tajemnej sztuki ninjitsu, tak i zgłębianie tajników dresiarstwa wymaga wielu poświęceń - szczególnie na "polu prawdziwej walki"® jakim jest gra w airsoft. Ale oni są wśród nas... http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_1.jpg http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_2.jpg http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_3.jpg PS. Ja jestem jedynie początkującym w tym temacie. Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 A jednak w Czeczeni tacy snajperzy w dresikach siali spustoszenie wśród rosyjskich oddziałów. Była kiedyś w Komandosie taka fajna historyjka, rocznik 2007 albo 2008 ze zdjęciami. Może ktoś pamięta - duże foto brodatego gościa w granatowym "secie" Adidasa, z baseball'ówką na głowie i SWD w łapie. Pozdro P.S. MI się pomysł podoba, oryginalny w każdym razie. Link to post Share on other sites
Boberwax Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Oryginalny pod warunkiem imprezy z tłem bałkańskim gdzie właśnie można wcielić się w snajpera partyzanta. Jeśli chodzi o zwykłe strzelanki w lesie to powodzenia życzę ;-) Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Z doświadczenia wiem, że są "dresiarze" (szczególnie początkujący), którzy potrafią się schować lepiej niż niektórzy w mundurach (może się boją oberwać ;) ) Co kto lubi, jeśli gościu zgarnie o kilka razy za dużo na strzelaniu będąc w dresie to się "przeprosi"z mundurem. Proste :D Pozdro! Link to post Share on other sites
Karol_K Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Tylko jedna jest bardzo prosta różnica miedzy prawdziwymi strzelcami a ersoftem - z dragunowa się strzela przeciętnie na 400m z takiej odległości kogoś przyczajonego w głębi pokoju choćby był pomalowany złotą farbą się nie zauważy ... natomiast z 40m z tego samego okna ... no to niestety... Dlatego snajper w dresie w realu może i być w kożuchu (szczególnie jak to prawdziwy snajper a nie SW - z odpowiednią giwerą np V 94 z 1,5km ubranie już naprawdę nie ma żadnego znaczenia) Co innego z 15 bo wtedy sztukę kamuflażu trzeba mieć dopiętą na ostatni guzik bo po prostu w ersofcie jest za krótki dystans na dres i raczej utrzymujący się deficyt budynków.... Link to post Share on other sites
Ry0 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Nie wiem, co wam przeszkadza w tym, że chłopina chce być dobrze widocznym snajperem. Może lubi? Mam znajomego, który w Warhammerze skleca sobie rozpiski w których "liczy się klimat" i dostaje regularne cięgi, ale twierdzi, że się pysznie bawi. Link to post Share on other sites
marcin_d Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 A skąd wniosek, że na forum airsoftowym ktoś pomoże w znalezieniu dresu? Polecam bardziej fora sportowe lub dyskotekowe. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Widać że kolega świeżak :D Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Zawsze można zrobić ranking tych lepiej i gorzej "maskujących" dresików. Z drugiej strony, jeśli zostałeś trafiony przez snajpera w jaskrawej bluzie "adldasa" to on ma miliard punktów dodatkowego lansu a ty możesz nie pokazywać się w domu na obiedzie... :wink: Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Snajper w jaskrawej bluzie adidasa oprócz miliarda punktów do lansu mógłby przez całą strzelankę dostać też miliard dodatkowych 'pryszczy' ;> Link to post Share on other sites
Andrzej50 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) A ja miałem okazję być dowódcą drużyny "nowych" ubranych w cywilne stroje i wcale źle tego nie wspominam. Akcję zakończyliśmy z niewielkimi stratami, bo chłopaki dostosowali się do rozkazów i taktyki, co nie zmienia faktu, że fachowy kamuflaż pomaga. Edited June 26, 2010 by Andrzej50 Link to post Share on other sites
ooRutek Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 (edited) To nie jest przypadkiem Niko Bellic z GTA4?? No przecieeeż :P Ten sam dresik i polarek pod spodem :P Edited August 11, 2010 by ooRutek Link to post Share on other sites
MILFhunter Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Tylko spodnie mu kup inne... :-P Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 (edited) Dla mnie może się przebrać w różowego króliczka ,a jeszcze lepiej z playboya!! Niech sobie chłopina pobiega w czym chce. Nie Każdy chce się przebierać za HAMERYKAŃSKICH snajperów. Nie którzy myślą ,że mają mundur US to ,że są od razu komandosi ,a on chce się wyróżniać i po prostu bawić. To jego sprawa ile kulek dostanie ,ale on przy tym dostawaniu będzie się bawił ,a nie jak pewne osoby płakał!! Pozdrawiam. Edited August 13, 2010 by sebBo21 Link to post Share on other sites
MILFhunter Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 !WOW! Ale...Masz rację... Link to post Share on other sites
ooRutek Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 W sumie to sebBo21 ma 100% racji . W dodatku koleś będzie rozpoznawany i znany w środowisku :P Ps. W szafie znalazłem stary (bluzo dres) czerwień + CCCP do tego sierp i młot na piersi ^^ z moim wiecznie nie ogolonym pyskiem, krótko ściętymi włosami i SWD na plecach może załapie się do jakiejś radzieckiej gazetki o ASG :P Pozdrawiam Link to post Share on other sites
pucus Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Takowy dresik na będziesz w sklepie typu "Lumpex" inaczej zwanym Odzież na wagę xD Jak złapiesz okazje to za 3zł kupisz :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts