pops Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 http://military.pl/s/m/ICSAK74S.html Bron bedzie od poczatku roku. Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 Zastanawia mnie tylko jedno,dlaczego w opisie guna na military jest AK74S skoro to jest AK74M. pozdr Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 mnie interesuje najbardziej: - czemu to cos u gory jest srebrne? (wiem, ze mozna to tak czy siak pomalowac samemu, ale mimo wszystko sprawia to zdecydowanie negatywne wrazenie) - czy pasuja do tego TMowskie magazynki, a jesli nie, to czy ICS bedzie produkowal do tego low-capy (z tego co widze na stronie ICS'a to oni sie jeszcze nie zbrukali produkcja lowcapow, ani do eMek, ani do MP5tek) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 czemu to cos u gory jest srebrne Bo tak pada światło. Zerknij na te fotki: Na pierwszej fotce ta część jest ewidentnie czarna. Na drugiej można by się już kłócić ale i tak w najgorszym(moim zdaniem) wypadku jest to czarny połysk(zamiast matu) a nie srebro. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 faktycznie, az dziwne ze nie zauwazylem tego na innych zdjeciach :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Myślę, że ICS nie postąpi nierozsądnie i będzie kompatybilny z produktami innych firm jeśłi chodzi o magazynki. A tak poza tym jest ładny i czarny :twisted: . Niech tylko zadbaja o wnętrze, by nie był to gun z serii "kupuj i wymieniaj bebechy", nawet kosztem FPSów. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Marui/CA magazynek do AK 74? Panowie! - nie ten kaliber, toż to bedzie zbrodnia! Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Marui/CA magazynek do AK 74? Drobny lifting polegajacy glownie na zalozeniu drewnianych elementow, zamiast plastikowych i mamy AKM... Dobrze by bylo, gdyby pasowaly magazynki typu 7,62x39. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Marui/CA magazynek do AK 74? Drobny lifting polegajacy glownie na zalozeniu drewnianych elementow, zamiast plastikowych i mamy AKM... Dobrze by bylo, gdyby pasowaly magazynki typu 7,62x39. nie mowiac o ak103, ktory jest wg mnie identyczny zewn. (nie liczac wygladu oraz ksztaltu magazynka), a strzela on wlasnie 7,62x39. oczywiscie prawdopodobnie wlasnie robie z siebie idiote bo nie widze jakis oczywistych (zewn) roznic miedzy ak74m a ak103, ale zaryzykuje taka opinie (oparta na łobrazkach #1 i #2) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 Ale przecież są już magazynki od AKM, które pasują do AK 47 Marui... Quote Link to post Share on other sites
Ghost Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 http://www.machinegun.pl/sklep/popup_image.php?pID=534 http://www.machinegun.pl/sklep/popup_image.php?pID=535 Wprawdzie Mid-Capy,ale nikt nie broni ładować tylko 30 kulek... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 Z tym AK103 to chyba najlepsze rozwiazanie, choc magi i tak sie roznia :( Ale to szczegol. Pikace a z tym drobnym liftingiem to mnie powaliles na kolana... Procent a gdzie jest roznica miedzy magiem AKM a AK47? Pewno jest jakas technologiczna, zaraz mnie tu jego eminencja REMOV autorytatywnie zbeszta, ale tak na oko? Nie mowcie mi tylko na co chlop w szpitalu umarl... Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 a gdzie jest roznica miedzy magiem AKM a AK47? Pewno jest jakas technologiczna, zaraz mnie tu jego eminencja REMOV autorytatywnie zbeszta, ale tak na oko? Hehe - wyjasnijmy pare kwestii... Magazynki starowskie, ktore nasze sklepy nazywaja, zupelnie blednie jako AKM, to tak naprawde sa stylizowane na magazynki do AK-74 (czyli naboj 5,45x39). Wypadaloby, zeby sklepiki poprawily ten blad, gdyz w rzeczywistosci magazynki do AKM sa identyczne jak te do AK-47.Pikace a z tym drobnym liftingiem to mnie powaliles na kolana... Moze rozwiniesz temat Wukasz? Widoczne zewnetrzne roznice miedzy AKM i AK-74, oprocz wspomnianych elementow jak kolba i okladziny, ograniczaja sie do ksztaltu lacznika pomiedzy lufa a rura gazowa, oraz ksztaltu urzadzenia wylotowego nakrecanego na lufe. Jak mniemam, poprawienie tych detali nie powinno stanowic zadnego problemu, szczegolnie w naszym kraju, gdzie z czesci AKM dostepnych na allegro mozna zlozyc niemal calego Kalacha... Na przyszlosc radze osobom, ktore wypowiadaja sie w tej obcej dla nich materii, jak wersje i podwersje automatu Kalasznikowa, stsosowane w nich magazynki itp, aby zapoznaly sie wczesniej z dostepna literatura na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 Pikace bo to jest tak. Ludziom sie glownie nowy kalasz ICSa podoba dlatego ze jest czarny, nowszy model i na 5,45. Ja nie widze najmniejszego sensu przerobki na AKM skoro jest AK 47 Marui. Chyba, ze chodzi tu o metal body, ale w tej kwestii nie bede sie wypowiadal. Przypominam tylko ze zaczelo sie od magow, locapow, ktorych na dzien dzisiejszy do tego modelu nie ma. Bo midcap to nie locap :) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 istnieje tez "starowski" lowcap w ak74wym stylu *klik* Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 ekhm magow do ak74 masz 6 typow (i jak znamy stara szykuja sie pewnie 30-tki) czarne: 70tki(LC) 150tki(MC) 450tki(HC) i niby-"bakelitowe" wersje powyzszych. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 A faktycznie sa starowskie locapy :D zapomnialem :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Ludziom sie glownie nowy kalasz ICSa podoba dlatego ze jest czarny, nowszy model i na 5,45. Ja nie widze najmniejszego sensu przerobki na AKM skoro jest AK 47 Marui.Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale dla mnie duza czesc stylu, czy tez swoistego blichtru Kalasznikowa to wlasnie zastosowanie drewna i pierwsze, co bym zrobil po zakupie takiego ICSa, to wyrzucil te ochydne czarne plastiki i zalozyl drewienka... Co do pozostalej kwestii, to miedzy AK-47 a AKM jest znacznie wiecej roznic zewnetrznych niz miedzy AKM a AK-74. Oprocz zupelnie innej komory zamkowej, AK-47 ma inna podstawe muszki, inna listwe szczerbinki, w innym miejscu ma przedni zaczep pasa nosnego, inaczej przetloczony jest selektor ognia i jeszcze pewnie pare detali by sie znalazlo - w kazdym razie przerobka AK-47 na AKM jest znacznie bardziej skomplikowana niz AK-74. Osobiscie darze AKM sporym sentymentem, gdyz wielokrotnie z niego strzelalem w wojsku i to chyba nic zdroznego miec taki model w kolekcji (a przy okazji sie wyrozniac z masy jednakowych AK-47 i AK-74)? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 http://www.machinegun.pl/sklep/popup_image.php?pID=534 http://www.machinegun.pl/sklep/popup_image.php?pID=535 Wprawdzie Mid-Capy,ale nikt nie broni ładować tylko 30 kulek... O jessu nie denerwuj mnie nawet :wink: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=337 Quote Link to post Share on other sites
Baku Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 przepraszam, że odgrzewam temat. Ale bardzo interesuje mnie ta broń. Czy jest już coś więcej wiadomo na temat daty w jakiej zotanie wydana ta broń? kiedy będziesz sprzedawana w polsce i zagranicą? Na military piszą, że początek roku. Coprawda jest to luźne stwierdzenie ale to ma znaczyć, że na poczatku roku [do 6 pewnie] pojawi się u nich czy wogóle? Sory za archeologie ale myśle, ze może ktoś już coś wie ... [jeżeli jakieś strony to po polsku i angielsku moja głowa nieobsługuje innych jzyków] Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Ja tez sie grzeje na kalacha :) Nekam swoimi mejlami military i pisza ze bedzie w pierwszym kwartale roku, a sam karabin narazie przechodzi testy.. pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 Tak apropos "kałachów".Popatrzcie kogo umieścili panowie z Guarder-a na reklamie. Quote Link to post Share on other sites
Davidoff Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 Khem, khem... Bardzo poprawna politycznie reklama... Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 ja bym powiedzial ze bardzo trafiona :D Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted February 26, 2005 Report Share Posted February 26, 2005 Już niedługo wyjdzie kolejna konwersja by Guarder z "czarnej serii" Ak-104 http://img190.exs.cx/my.php?loc=img190&ima...ge=ak1040ku.png Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts