piotrekSGUS Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Sorki, ze odswieżam temat, ale mam pytanko do uzytkowników tej kamizelki. Mam ponad 180cm wzrostu (cos kolo 183-185cm) i jestem szczuply. Czy kamizelka moze okazac sie na mnie za duza czy jakos ujdzie w tloku ?. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Ja mam 189 cm wzrostu i jestem chudy jak szczapa :P ( 65 kg ) kamizelka jest akuratna po zmniejszeniu jej na maxa (na szerokosc i na dlugosc :P ). Mysle, ze te 3-4 cm w wzroscie nie zrobia roznicy i mozesz ja smialo brac :] Ja juz po pierwszej strzelance bylem zakochany, a jak dzis nareszcie dorzucilem sobie camelbaka to juz w ogole jest pieknie :P Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Dzieki CI wielkie Jackobi za odp :D . Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 (edited) Sorry, że odgrzebuję, ale to dla potomności :-P Nie da rady. To się tyczyło pytania, czy po odłączeniu kabury da się ją przypiąć do paska. Otóż da się. Kabura ma przyszyty gruby rzep, który jest z kolei naszyty dwoma końcami na innym rzepie - wystarczy je rozdzielić (trochę siły potrzeba do tego), i powstanie szlufka, przez którą można przewlec pas dołączony do kamizelki. Pozdrawiam! Edited February 27, 2007 by Pietraszka Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Mam do was takie pytanie ponieważ chce kupić tą kamizelkę tylko mam problem z kolorem(czarny czy oliv) ponieważ interesuje się czarną taktyka i wtedy bym wziął czarną (mam jeszcze granatowy kombinezon) ale większość strzelanek odbywa się w lesie i wtedy jest potrzebna oliv(mam DPM) i nie wiem co zrobić Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Kup dwie. A na serio to zielonej kamizelki spokojnie można używać w CQB. Na takich dystansach kolor nie robi różnicy. Tactical Indicating Black ® w zielonej lepiej sobie odpuść. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Tak jak mowi Szaszlyk :) zielona bedzie lepszym rozwiazaniem. W lesie latwiej wylookac czarna kamizelke, a w budynku czy zielona czy czarna nie robi ogromnej roznicy :D Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Na carnej lepiej widać brud, tynk etc. :D Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 @ Pietraszka Pół godziny oglądałem tą kabure i ni hu..hu niewyda jej dopiąć do pasa albo jestem ślepy albo niewiem co miałeś na myśli mógłbyś to jakoś jaśniej przedstawić(byłbym dźwięczny za zdjęcia) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Ależ oczywiście, już wyjaśniam. Zapodaję fotki - na nich najlepiej widać o co chodzi : Z tej strony patrzymy na kaburę: Widać, że rzep, jest przyszyty tylko w dwóch miejscach: Wystarczy go rozdzielić (co wymaga trochę siły): Tadam! Powstaje szlufka, przez którą można przewlec pas. Ot cała filozofia :-P (Yeah, udało mi się wstawić miniaturki 8-) ) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Moja oliwkowa UTG ze spec shopu nie posiada, takiego bajeru :) kabura da sie zamocowac tylko i wylacznie na kamizelce :P Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Uuuu...to lipa. Właśnie pomyślałem sobie, że poszczególne partie, lub kolory mogą mieć tę opcję lub nie. Ja nie znam pochodzenia mojej kamizelki - kupiłem ją na Allegro. Jest jedynie sygnowana znakiem UTG. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 moja kamizelka UTG ze spechopu posiada ten dynks... rzep jakby się rozdziela i mozna założyc na pasek tylko że bardzo, bardzo ciężko rozdzielić to ucho. Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Te kamizelki to są chyba ze 4 rodzaje Moja również owego bajeru nie posiada....kupowana w specshopie w październiku na allegro do dostania w Woodlandzie jest prawie identyczna i tez sygnowana logiem UTG. Swoją drogą ile jest tych UTG? Na specshopie UTG= Ultimate Tactic Gear na mojej kami UTG= Under the Gun...Ehh Chinole :???: Quote Link to post Share on other sites
Grynios Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Mam pytanie: Patrząc na fotki tej kamizelki,widze ze kieszenie na magi (w pasie) sa dość pojemne,czy któś by wiedział czy do jednej takiej kieszeni zmiesciły by sie dwa magazynki ak47? (w opisie napisane ze jeden) z góry thx pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Mam pytanie: Patrząc na fotki tej kamizelki,widze ze kieszenie na magi (w pasie) sa dość pojemne,czy któś by wiedział czy do jednej takiej kieszeni zmiesciły by sie dwa magazynki ak47? (w opisie napisane ze jeden) z góry thx pozdrawiam nigdy w zyciu. Nawet jeden mag ci sie nie zmiesci od ak47 Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 mieści sie sam mam AK i magi sie mieszczą,po jednym na kieszeń Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Po przeczytaniu tego wątku i przeszukaniu ofert chciałbym nabyć tę kamizelkę :) . Ale nie zaszkodzi mi się upewnić: do ładownic w tej kamizelce wejdą magazynki do Steyra AUG? pozdrawiam Pasti Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Mam takie pytanie jak się mają do siebie jakościowo kamizelki UTG/UMAREX oraz CONDOR (Cross Draw Vest)? Która jest lepsza? Oraz czy ktoś wie czy w ładownice w condorze zmieszczą się 2 magi do m4 :) Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Cóż CONDOR to dobry producent. Mamy w drużynie parę ładownic, miałem kontakt z kamizelkami i moge tylko polecić. Na pewno są lepszej jakość od UTG. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Mam od niedawna oliwkowe UTG. Całkiem niezła kamizelka - kieszenie/ładownice dobrze rozplanowane, wszystko pod ręką. + ładownic jest to, ze pasują pod większość magazynków do AEG: M4/M16, AK47/AKM, AK74, G36, AUG. Kabura mieści spokojnie walther'a P99, Glock'a 17 i tej wielkości pistolety. Żeby nie było różowo, wykonanie nie należy do najlepszych. Dużo nitek odstawało(pół godziny roboty z zapalniczką i po problemie :) ). Reasumując - dobry zakup ;) . Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 pomijając że napisałeś po prawie sześcio miesięcznej przerwie w temacie... Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Witam , która firma robi lepsze kamizelki UTG Umarex- http://allegro.pl/item619239517_kamizelka_...kabura_pas.html Kolter(czy to to samo tylko czarna ?) - http://allegro.pl/item624430431_kolter_kam...lka_gratis.html Helikon - http://allegro.pl/item621095062_kamizelka_...elona_lodz.html z góry dzięki za odpowiedz ;-) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Przecież to jest taka sama kamizelka, inni są tylko dystrybutorzy. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Wcale nie bo Helikon jest inny ( i gorszy) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts