Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja właśnie u siebie przeprowadziłem podobny zabieg tyle że precka systemy 509mm schowaną w tłumik (tyle że przeprowadziłem to we własnym zakresie) do tego batka 9,6 V 2200mAh G&P ,i co ?

szału nie ma ,spodziewałem sie większych efektów po takiej inwestycji ,może jeszcze coś poprawie ,ale na dzień dzisiejszy

zasięg jakieś 40/45 m (nie mierzyłem ,tyle ma moja działka )

skuteczny do celu 20x20 cm to nie więcej jak 25 m (po tym, jak pisałem wyżej w temacie zaczyna sciągać delikatnie na prawo ,pracuje nad tym ,ale pomysły mi się kończą)

moc się poprawiła (ale bardziej mi na zasięgu i celności zależało)

nie wiem może za dużo wymagam od repliki ,ale dążenie do coraz lepszych osiągów( w kwesti celności) jest chyba chorobą ,w dobrym tego słowa znaczeniu

trochę mnie zastanawia kwestia ,jak piszą na tym forum że 400fps i skuteczny zasięg 40/50 m ,ale nie żebym kwestionował czyjeś zdanie (tak jak napisałem wyżej pracuje nad tym u siebie)

Bo mało osób jeszcze ma df (jeszcze nie spotkałem), a g&p to stare sprawdzone rozwiązanie, może i ma kilka wad (ale tylko w stocku), na nic innego nie zamieniłbym.

Nie wiem jakie masz jeszcze wątpliwości, jak widze mieszkasz w Katowicach a tam g&p jest na pęczki, popytaj kolegów, każdy ci poleci ;-)

Edited by Prezes_____

To ja odnośnie kulek, zasięgu i podawania przez magi.

Miałem ten sam problem co piszący wcześniej, szacowni koledzy. Kulki, mimo mocy nie latały za daleko.

Co ja się nie narobiłem. Wymieniałem dystanser chyba z cztery razy.

Problem zniknął po zmianie kulek. Wczoraj przszły do mnie BLASTERy 0,25.

Zapakowałem i i wszystko OK. Latają na celność na luzie do 40 m i a dalej tez lecą tylko trzeba się wstrzeliwać.

Z magami też problem nagle zniknął. Miałem jednego KA, którego zgubiłem. Ale oryginalny zacinał się a teraz przestał. Drugi mam mid od CA i też wypluwa na raz 110 kulek.

Tak więc może po prostu trzeba jakichś firmowych kulek używać.

U mnie upiekły się dwie pieczenie na jednym ogniu.

Przypomnę, że mam SR16 URX, tuning lev 1 (410fps) + lufa i gumka systemy.

To już teraz sam nie wiem co wybrać :/

Replikę mam zamiar kupić w asgshopie ponieważ mam najbliżej i dużo słyszałem pozytywnych opinii na temat serwisu i ogólnie sklepu.

Na wstępie myślałem nad G&P , CA lub DF.

Deep Fire spodobał mi się dlatego, że na wstępie ma super części w GB jednak tak jak piszecie mało osób ją póki co ma i w sumie nie wiadomo "co to" ;)

Repliki Classic Army wydawały mi się na początku najlepszym wyborem jednak zauważyłem na tym forum wielką aktywność jeśli chodzi o G&P i dlatego się nią zainteresowałem.

Poza tym replika G&P wychodzi tutaj najtaniej. Tak jak pisałem zależy mi głównie na jak największej bezawaryjności. Podkreślam też, że bawię się głównie w milsimy, a strzelanki to raczej będą tylko raz na jakiś odległy czas ;)

Ostatnio zainteresowały mnie także repliki ICS. Te wychodzą jednak dużo drożej jak na dzień dzisiejszy. Poza tym niewiele o nich wiem. Jeśli jednak polecalibyście mi ICS z czystym sumieniem to byłbym skłonny jeszcze trochę poczekać i dozbierać troszkę kasy.

POZDRO :D

Edited by lordmarcel

Uwierz mi że 9,6V to sporo. Ja ciesze się, że kupiłem do swojej (nowej) emki 8,4. Trochę szkoda mi części.

Miałem trochę o niej napisać- w końcu miałem okazje postrzelać.

7/10 w cel na 53m. Po wymianie na sensowną komorę i lufę będzie lepiej.

10/10 --> 45m.

Kultura pracy całkiem całkiem. Lepsza od WGC Customa, lecz chyba niedługo zaniecham gwarancji asgshopu i wpakuje co nie co więcej do środka.

ROF- bateria 8,4V 2200mAh G&P (do SF). Jak na takie napięcie świetny. Widocznie te łożyska 8mm to nie ściema ;)

Komora szczelna sama w sobie wraz z lufą. Ale i tak wole King Armsa. Szkoda, że wszędzie w Polsce out of stock :(

Co do problemów z magiem (MID)- ostatnie 10 kulek (blastery 0,25) lubi się zaciąć. Szkoda- poprzedni mag G&P był świetny.

Edited by Hawk14

Czy moze mi ktoś powiedzieć ,jaki zasięg powinna mieć M4A1 G&P po wymianie sprężyny na Guardera SP120 ,lufy wew.na preckę systemy 509 mm ,gumki na czarną systeme ,komory na KA i batki na 9,6V ,

tyle że chodzi mi o taki realny (trafienie w cel kartki A4) ,kulki G&G 0,25

bo juz sam nie wiem ,u mnie po tym zabiegu to około 35m ,40 po wstrzeleniu się,poza tym dla mnie taki cel po 35/40 m to już naprawdę jest mały

tylko proszę o nie objeżdzanie mnie jeśli coś w moim pytaniu jest banalne ,pozdro

Coraz bardziej lubie to forum, chciałem spróbowałem ,wsadziłem 509mm , cylinder 0 powinien współgrać z taką lufą ,a co do poręcznosci kwestia względna

A co do tego zasięgu 50 m ,nie mierzyłem metrówką ale moze i tyle całkowitego jest ,ale mi chodzi o skuteczny zasieg w trfieniu seger ,a nie gdzie kompozyt poniesie

Edited by mxsebek