Massimis Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 OK dzięki za szybką odpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 (edited) na śląsku do cqb wchodzą repliki max 350 fps, :P tak przynajmniej jest organizowanych 99% strzelanek (ten 1% to org który ma mocną replikę i robi strzelanki czysto pod swoją "miotłę") Edited December 2, 2010 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
SFOR Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Witam, mam pytanko jakie opinie są aktualnie o magazynkach G&P, ponieważ przyszedł dziś do mnie karabin tej firmy i po oddaniu kilku strzałów magazynek nie podawał kulek, tak sądzę zastanawiając się jednocześnie co innego mogło nawalić. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) Do G&P są dodawane Mid-Capy, które wymagają specjalnego traktowania. Przy pierwszym użyciu trzeba psiknąć troszkę oleju sylikonowego, potem załadować ok 10 kulek, wywalić je z maga, pskinąć kropelkę, załadować ok 20 kulek, wywalić itd powtarzać zwiększając ilość kulek o ok 10 aż do zapełnienia maga. Poza tym żeby midy dobrze podawały, to co jakiśczas trzeba je rozebrać, przeczyścić, nasmarowaći złożyć. Edited December 3, 2010 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Czy w replikach m4 G&P gwint na który nakręca się DeltaRing jest identyczny jak u innych producentów? Pytam bowiem mam problem z zamontowaniem konwersji URX od VFC a nie posiadam obecnie innej repliki M4 do porównania. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 On pyta o ten gwint z korpusu. Pasują do g&p tylko konwersje z g&p lub king arms. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) On pyta o ten gwint z korpusu. Pasują do g&p tylko konwersje z g&p lub king arms. Dzięki... smutne wieści ale to sporo tłumaczy ;) Edited December 23, 2010 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 On pyta o ten gwint z korpusu. Pasują do g&p tylko konwersje z g&p lub king arms. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? To tego chińskiego Daniela nie nakręciłem, nie pasuje! Niemożliwe! Przyśniło mi się, że go mam! http://i18.photobucket.com/albums/b118/anouaar/customgun2.jpg?t=1293145769 Ponawiam pytanie, w czym problem? Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? To tego chińskiego Daniela nie nakręciłem, nie pasuje! Niemożliwe! Przyśniło mi się, że go mam! http://i18.photobucket.com/albums/b118/anouaar/customgun2.jpg?t=1293145769 Ponawiam pytanie, w czym problem? Problem sprawił gwint w body G&P - pierścień montażowy od URXa VFC nie wchodzi na niego. Aby ograniczyć dywagacje i przypuszczenia: - testowane były 2 pierścienie z 2 identycznych zestawów VFC - body G&P jest nowe, gwint nie jest wyrobiony - konwersje URX bez problemu pasują do body G&G i VFC Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Za mała średnica czy różnice gwintów? Jeśli różnice gwintów masz dwie opcje. a) Zedrzeć gwint z body b) Zedrzeć gwint z delta ringa Wtedy powinieneś przy użyciu The Force i żabki nakręcić. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) Z uwagi na użyty materiał szybciej zedrze się gwint na body... nie lubię prowizorki więc pomysł zdycha naturalnie. Edited December 24, 2010 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 AnR miałem na myśli ,,bez żadnych przeróbek" ;) Wiadomo że jak się pomyśli to można wszystko. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Przyszedł i go nakręciłem, bez problemów, jedynie co to musiałem oryginalnego delta ringa z ojcem odkręcać bo nie chciał drgnąć. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 W ramach ciekawostki: zwykły delta ring od G&G i VFC też nie chce wleźć na gwint w korpusie G&P... może trafiło mi się body z felernym gwintem? Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 A ja mam pytanie związane ze spasowaniem części : czy w waszych eMkach G&P zauważyliście dość duże luzy na osłonie lufy? Używałem głównie RISów, ale jak ostatnio przełożyłem zwykłe plastikowe okładki, to zauważyłem, że mogę nimi "dość mocno" poruszać w kółko. Zalezy mi na bardzo szybkiej odpowiedzi. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 A ja mam pytanie związane ze spasowaniem części : czy w waszych eMkach G&P zauważyliście dość duże luzy na osłonie lufy? Używałem głównie RISów, ale jak ostatnio przełożyłem zwykłe plastikowe okładki, to zauważyłem, że mogę nimi "dość mocno" poruszać w kółko. Zalezy mi na bardzo szybkiej odpowiedzi. Z góry dziękuję U mnie też luźno się obracają. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 A to kółko metalowe przy muszce, co trzyma osłony lufy też ma być w miarę luźne, czy mam się bawić w przykręcanie tego? Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 A to kółko metalowe przy muszce, co trzyma osłony lufy też ma być w miarę luźne, czy mam się bawić w przykręcanie tego? U mnie jest lekko luźne, zresztą nie bardzo wiem jak chcesz to przykręcić... w mojej replice nie bardzo jest taka możliwość! Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Dzięki wielkie za odpowiedzi, myślałem, że już tak przeryłem replikę po piachu, że wszystko się powycierało ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Nie martw się. U mnie też lata. Ta przestrzeń jest dwa razy większa niż to kółko. Będę próbował to wyeliminować. Może taśma izolacyjna z obu stron dla wyciszenia? Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4146 - znalazłem taki oto karabinek. Nie znam się kompletnie na emkach, na g&p również. Tak więc: czy ktoś ma może ten model zna jego wady, zalety ( nad konkurencją) ( poza tymi w opisie repliki)? Albo zna ogólne plusy/minusy emek od gp. Ewentualnie jaki jest inny optymalny wybór w tej cenie? Nie interesują mnie teksty: dołóż 437539476943576495 zlotych wiecej i kup (...). aa. i co byloby lepszym wyborem: zwykła batka 8.4 czy lipo 7.4? Edited January 9, 2011 by ku_charz Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nie po to polecono ci ten temat, abyś zrobił perfidnie kopiuj / wklej tylko żebyś poczytał sobie! 54 strony samej wiedzy - miłego czytania! A jak ci się nie chce to twój problem Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 interesuje mnie konkretnie ten model. I pytanie o batkę mysle ze tez jest indywidualne. wyluzuj. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Przecież cały ten temat (a przynajmniej jego większość) jest o tym modelu! Co konkretnie chcesz wiedzieć o tej emce? Bo wnętrzności (o ile mowa o wersji bez tunningu) są te same co w innych a więc opisane w tym temacie już nie raz. Zalety i wady (plusy i minusy) ma również te same co inne modele tu wymienione. Czego więcej Ci potrzeba? Co do baterii: przeczytaj temat o bateriach li-po i wtedy zadaj konkretne pytanie podając konkretne pakiety do porównania (chociaż ja i tak polecałbym li-po). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts