Dragunow Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Przepraszam ale jak sie o karabin nie dwa, nie strzela z niego nagrzewa batkę itd to się nie dziwię. Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 tzn. ?? czy chodzi o to ze karabinek lezal troche w pudle to jest zaniedbanie ?? bateria sie nagrzala bo probowalem strzelac, jak zauwarzylem ze sie tak nagrzewa to wiecej nie probowalem. Quote Link to post Share on other sites
williams Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 (edited) Witam. Jak widzę jakie narzekania są na m4 to aż mnie to dziwi. Widać z tymi AEG-ami to prawdziwa loteria. Mam M4A1 G&P ( Colt metal body ) od ponad roku. Żadnych modyfikacji, bateria 1700 8,4V - wystarcza w zupełności na opróżnienie 18 magów. Wywaliłem z niego ponad 15000 kulek. Magazynki tylko mid-capy G&P. Wszystko działa jak należy, nawet ten magazynek z naświetlaczem kulek. Zacinały się tylko przy kulkach BIO - więcej ich już nie kupię. Teraz używam tylko Blasterów 0,20 lub 0,25. Mi wystarcza. Jedyna awaria jaka mnie spotkała to wypadł nit z dźwigni napinania zamka ( przy takiej małej sprężynce ). Ogólnie bardzo fajna zabawka. Nawet oryginalny bagnet M7 ładnie się trzyma. PS. Bateria się nagrzewa, czasami są zacięcia ale traktuję to jako normalka. Edited July 12, 2009 by williams Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Teraz to ja tez uważam ze z tymi karabinkami to loteria. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 90% problemów z większością AEG'ów to wina użytkownika. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 (edited) No dziwne ale u mnie to była wina sklepu. Zastanawiałem się ostatnio co było nie tak, a okazało się że karabinek pluł smarem. I zamiast cylindra z jedną dziurą miałem typ 0. Edited July 13, 2009 by RuN_ Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 I zamiast cylindra z jedną dziurą miałem typ 0. Wszystkie (krótko lufowe) G&P mają cylinder pełny, lecz zwężany, co działa jak dziura w cylindrze... Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Więc wychodzi na to ze moja replika zepsuła się ponieważ leżała w pudelku za długo tak ?? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Jeżeli leżała bardzo długo, styki mogła mieć już zajechane. A Ty wyjąłeś z pudełka i postarałeś się o to by się zepsuła. Tak to raczej wygląda. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Nic się samo nie psuje niestety, wcześniej mogłeś doprowadzić do jakiejś awarii i teraz doprawiłeś, różnie to bywa. Wszystkie risy pasują zamiast zwykłych gripów? Czy jak to G&P ma jakieś wymagania? xD Przymierzam się na m16a4 Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Szukam już 2 dnień, i nie mogę znaleźć jak doczepić cały przedni chwyt z lufa zew itp. wcześniej jakoś nie było mi to potrzebne, a jednak co do czego przyjdzie, to człowiek wszędzie palce wsadzi. Powiedzcie, albo zarzućcie linkiem. Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Klucz francuski, i kręcisz tam gdzie masz te zęby na delta ringu. Teraz moje pytanie, czy ta komora http://www.gunfire.pl/product-yid-11521900...-do-M16-M4.html jest porównywalna z komora KA? Gdzieś czytałem ze to jest 100% kopia komora KA ale nie umie znaleźć tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Bawiłem się nią, uszczelnia poprawnie. Ale to nadal kawałek shit plastiku, lepiej wziąść KA. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Lepiej nie kombinuj, kup KA, bo możesz wymienić z ,,papucia na lać" Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Klucz francuski, i kręcisz tam gdzie masz te zęby na delta ringu. emmm a rura gazowa? Chce ściągnąć wszystko z lufy zew. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Rura gazowa schodzi razem z muszką. Muszke ściągasz wybijając piny i odkręcając malutką śrubeczkę od spodu. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Nie chcą się odkręcić te ząbki ;( :strach: Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Body w imadło i żabka w rękę. Za zębatki i kręcisz ;) Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 @Yankees[P.o.L] tak jak mówi Dragunow najprawdopodobniej padły ci styki. kilku znajomych właśnie w tym M4 miało takie same objawy. winą były właśnie zajechane styki. odeślij najlepiej do serwisu Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 To już jest śmieszne, tam nie ma żadnej śrubki jakiejś mocującej? xD Już nie wiem jak to ruszyć robiłem w imadle, żabką i francuzem, i nie ruszyło się nawet o milimetr. Jakoś nie uśmiecha mi się kupno górnego body x/ Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Ahhhh wd40 ludzkim zbawieniem :P Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Mam pytanko, czy po włożeniu m120 do m16, karabin bedzie śmigał na baterii KAN-a 2000 mAh? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 A ile ogniw ma ta bateria? Jeżeli przynajmniej 8,4 to tak. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 ASGshop zaleca na m120 8,4V do poprawnego działania Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 ja mam Sanyo 8,4V RC i daje radę ale G&P 8,4V już nie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts