toni8567689 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Kupiłem trochę kulek Guardera i Pestek. Replika 430fps. Na guarderach zasięg (maksymalny) jest o ok. 10 metrów większy ! Pestki z kolei lecą mniej celnie i o wiele bliżej. Mam odczucie jakby kulki Guardera były lżejsze od Pestek. Czy ktoś miał tak samo? Czy to możliwe? :strach: Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Na zasięg wpływa jakość wykonania kulki, dopiero potem waga. U mnie Guardery 0,25 lecą nico bliżej niż G&G o takiej samej wadze. Czy to możliwe? To jest jak najbardziej normalne. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 Niby tak, ale nie spodziewałem się aż takiej różnicy w zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 To tylko pokazuje słabą jakość wykonania pestek Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 25, 2010 Author Report Share Posted July 25, 2010 Cóż. Chyba przeżyję, chociarz w temacie o pestkach ludzie wypowiadali się o nich dobrze Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Cóż. Chyba przeżyję, chociarz w temacie o pestkach ludzie wypowiadali się o nich dobrze Pewnie dla tego że to jedyne BB które używają albo nie robili porównania , ja zawsze zanim się na inne bb przesiądę robię test , ta sama waga , kilka nabitych lowów i na zmianę i strzelam . Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Dokładnie. Jak ktoś od zawsze kupuje jedne i te same kulki to wypowiada się o nich dobrze. Jednak jak by je porównać to już nie są takie cudowne Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 26, 2010 Author Report Share Posted July 26, 2010 Zapamiętam dobre rady. Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Większość osób uważa, że dane kulki są dobre, bo się nie zacinają, mój znajomy mając stokową lufę używa kulek po 20 zł za 5000, które przez moją preckę nawet nie chcą się przeturlać:), ale nie powiem mu, że ma ich nie kupować, bo to jego wybór. Jak napisałem wyżej używam g&g, mam porównanie z guarderami i widzę, które lecą dalej, nie zamierzam jednak płacić jeszcze więcej tylko dlatego, że zawsze mogę znaleźć lepsze kulki. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Zależy też o jakich Pestkach jest mowa... Chodzi o nową serię Premium czy tą starszą? Mi osobiście nowa seria przypadła do gustu choć nie ukrywam że ich cena odgrywa w tym przypadku dużą rolę. Jeśli zaś chodzi o zasięg i skupienie to sprawdzałem je na wszystkich swoich replikach i faktycznie wypadają nieco gorzej niż G&G ale do Świni jak na razie nie znalazłem nic lepszego. @toni8567689 Czy próbowałeś chronować guna na wspomnianych kulasach? Na kulkach o tej samej gramaturze ale różnych producentów występują niekiedy niewielkie różnice odczytów prędkości. Wydaje mi się że może to być spowodowane różnicą w średnicach ale to tylko moje domysły... Pamiętaj też że różne kulki inaczej reagują na hopka przez co przeważnie trzeba go ustawiać pod konkretny kompozyt... Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 26, 2010 Author Report Share Posted July 26, 2010 Nie, nie chronowałem nic bo nie miałem dostępu do chrono. Guarderami strzelam z hopkiem na maxa (może troche dziko :mrgreen: ). Pestkom potrzebna by była 'dłuższa podziałka'. Pestki dokładnie te: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2033 Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 zamontuj większy dystanser Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 26, 2010 Author Report Share Posted July 26, 2010 Niezła myśl... Zobaczymy co się da zrobić. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Dokładnie! Polecam ten dodawany do gumek Guardera, jest ciut większy niż większość stockowych. Możesz też sam sobie takowy dorobić np. z izolacji. A co do kulasów to zakupiłeś starszą serię którą cechował między innymi problem z podkręcaniem. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 26, 2010 Author Report Share Posted July 26, 2010 A co myślicie o tym by stockowy okleić taśmą isolacyjną lub teflonową?? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Jeśli zrobisz to nierówno to będziesz miał problemy ze skręcającymi kulkami... Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Ja przykładowo miałem problem z tym, ze dystanser był za duży. Użyłem patyczka do uszu, śmiga bardzo dobrze. Co do Twojego problemu to pomyśl co jest okrągłe i ma nieco większą średnicę od aktualnego dystansera, może wykałaczka? Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Żeby nie zakładac nowego tematu chaciał bym się tutaj zapytac o kulki 3 firm BLASTER MadBull G&G które z tych kulek są nalepsze, najcelniejsze i najstabilniej lataja. Mam zamiar ich używac z zestawieniu z komorą KA lufą DF 6,02 i gumką Systemy i przy 480fps`ach. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 GG. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 G&G>MadBull>Blaster Ale już Blaster Devil są lepsze niż MadBull ;) Jednak i tak gorsze niż G&G ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts