Widmo34 Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Dobrze wiedzieć że dostał Buffa... Ja tam lubię swojego focha155. Bardzo przyjazna maszyna ale niestety najbardziej zależna od teamu które na randomach pozostawiają niestety wiele do życzenia... Chociaż dziś udało mi sie tym Kobałonwa zdobyć(2 nadgryzione e100 i KT poszły na maga, a 2 arty po przeczekaniu rld 46 sec...) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Muszę znowu uzbierać kasę aby kupić M18 hellcata którego sprzedałem,bowiem miałem na nim 76 armatę i nie widziało mi sie to najlepiej,ale mam wolne doświadczenie więc lipy nie ma. Grałem chińskimi czołgami,powiem wam że jeśli miniemy już 2 czołgi typu RUDY to jest git,okrągłe wieże i nisko osadzone nadwozie powoduje że ciężko trafić w podłogę.Jest jeden mankament. od 1 do 6 tieru są czołgi innych nacji. Potem X tier średni to to samo co TYP-62A a czołgi ciężkie opierają się na IS'ach. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Ja powiem tyle miałem M18 Hellcata ze względu że to jest mój jeden z ulubionych czołgów z okresu IIWŚ ale w grze on do niczego się nie nada. Cieniutki pancerz ma i szybko pada zważywszy że w grupie na niego się jako pierwszego rzucą, armata 76mm przeważnie M1A2 nie jest złe jak na VI tier ale 90mm już lepiej się sprawdza ale niestety to nie sprawi z niego dobrego czołgu. Trzeba się rozpędzić mieć sporo szczęścia i może uda się coś okrążyć i rozwalić ale to rzadko. M18 mnie nie tylko zaczął denerwować ale i grając bez premium dawał straty i wole jednak M36. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Bo M36 ma z przodu prawie 110 pancerza. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 M18 nie jest czołgiem tylko niszczycielem czołgów. Jak walczysz nim jak czołgiem to się nie dziw, że wychodzisz na minus (mi się ta sztuka jeszcze nie udała). A warto pamiętać, że jak na tedeka ma świetną predkość i zwrotność MA WIERZĘ więc spokojnie siedzimy w krzoku na siatce i lornecie, ma genialne radio a armata 90mm to wymiatacz z ładnymi paametrami i wcale nie małym ROFem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Bo IS ma 175mm penetracji i prawie 390 DMG. Dziś na teście najlepszy przykład- 1. strzał w Black Prince'a= 430 DMG, Ja z KW-1S podjechałem na bezdrożach do T34 (ten hamerykańcki klocek) i tak strzeliłem mu we właz górna od wieży (jak arta) zabierając 800 dmg.Nie,nie oberwał innym pociskiem od innego czołgu. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Ja z KW-1S podjechałem na bezdrożach do T34 (ten hamerykańcki klocek) i tak strzeliłem mu we właz górna od wieży (jak arta) zabierając 800 dmg.Nie,nie oberwał innym pociskiem od innego czołgu. Z AP tyle wbiłeś czy HE? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 AP,nie używam HE. Quote Link to post Share on other sites
_Sandro_ Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Troche dziwna sytuacja, ta armata nie powinna mieć takiego kopa, nawet trafiając w weak spoty, taki dmg jest charakterystyczny dla arty albo haubic ~ 152 mm. Chociaż już różne cuda w WoT widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Kolejny dowód na to, że WG majstruje w mechanice meczyków randomowych, tak żebyś na pewno miał WR na poziomie ca 50%. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Sam się zdziwiłem,stałem centralnie nad nim,jeden ruch do przodu i bym na niego spadł z nasypu kolejowego. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Faktycznie coś jest z tym WR. Wczoraj - prawie same wygrane, dzisiaj - klęska klęskę pogania... A już lepiej nic nie mówić na temat sojuszników, wystarczy stwierdzenie, że przeszkadzają oni bardziej niż przeciwnicy. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 naciśniesz F7,wołasz pomocy i jeszcze bardziej uciekają,wolę grać z kolegą z którym ogarniamy i nawzajem się wspieramy. Quote Link to post Share on other sites
Dawajpieniądze Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Wie ktoś czy z wzrostem doświadczenia załogi czołg może szybciej jechać? Na początku mój SuperPershing po prostej jechał około 21 km/h a teraz udaje mi się wycisnąć 25 km/h. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Tak, między 50 a 100% wyszkolenia jest ogromna przepaść w użyteczności czołgu ^^. Akurat Vmax nie zwiększa się aż tak bardzo ale już przyspieszenie jest wyraźnie odczuwalne. To samo ma się do prędkości obrotu, celowania, szybkości ładowania pocisku i zasięgu wzroku. No i możesz potem wklepać dodatkowe umiejętności jeszcze bardziej poprawiające i ułatwiające jazdę (kumpel ma 3 na T62A). Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Może wejść dmg x2 jak uszkodzisz ammo rack. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) A nie jest przypadkiem tak, że uszkodzenie ammoracka=zwiększony czas przeładowania, zniszczenie ammoracka=instagib (utrata wszystkich hp), a nie podwójne uszkodzenia (gram teraz is3, więc często łykam bułę w skład amunicji, instagib mi się nie zdarzył jeszcze, ale nie zdarzyły się też podwójne uszkodzenia po uszkodzeniu ammoracka). Edited January 14, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) nie ma czegoś takiego jak dmg x2 za uszkodzenie jakiegokolwiek modułu są tylko 2 opcje żeby zadać dmg pow tego co może zrobić pocisk 1:zniszczenie ammoracka -całe hp 2:krytyczne uszkodzenie silnika/zbiornika paliwa/przekładni-normalny dmg + to co z pożaru zejdzie czasami zadawanie dmg może byc mylne gdy we wroga pójdzie kilka strzałów w bardzo krótkim odstępie czasu :P Edited January 14, 2013 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
Dawajpieniądze Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jakie są możliwości by zwiększyć prędkość czołgu? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Paliwo z leand-leasu i inne tego typu gadgety. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jak ktoś chcę pograć w plutonie, bądź kompanii to zapraszam Menelaos[ZMORA] czołgi: churcil I, M7(niedługo T21), M40/43, Ac Mle 48, Ob.704 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Paliwo nie zwieksza prędkosci. Quote Link to post Share on other sites
Dawajpieniądze Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) To co robi i czy jest jednokrotnego uzytku? Edited January 14, 2013 by Dawajpieniądze Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Zwieksza moc silnika. Jednorazowe... no jedna porcja jest jednorazowa. Jak sobie zaznaczysz automatyczne uzupełnianie to zwyczajnie, uzupełni automatycznie (3k co rundę). Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jak sobie zaznaczysz automatyczne uzupełnianie to zwyczajnie, uzupełni automatycznie (3k co rundę). Chyba, że się zaopatrzyłeś w zapasy jak promocja była i za 1,5k to było, to wtedy będzie ci z depota brał nowe, dopóki się nie skończą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts