Widmo34 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Fakt ale jeszcze 60k męczenia jej do batmana zostało... No i chyba przestane grać w weekendy bo wtedy WOT staje się nie grywalny... Mam przeczucie że 70% "grających" potrafi tylko dać R i walić na auto-aimie(10 porażek pod rząd typu 15-3/6). Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Wreszcie wymaksowany WZ-132! 100mm z dziewiątego tieru to jakiś masakrator :D. Mieli ludzie rację, pisząc, że w linii lekkich im wyższy tier tym lepsza zabawa. Nic tylko wbijać 120, który podobno powinien być na 10t, w końcu ma działo z ISa4. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Ludzie! Odezwijcie sie i grajcie ze mną! ;-) Kogoś nowego bym chętnie doplutonował na trzecią osobę. Tiery 8 i 9 a także 5 i 6 na przemian. 8 to premki, bo kasa. 9 to st1, trzeba wyekspić. 5 to KW-1 bo chcę KW-2. 6 to churchillVII bo załoga i za chwile KW-2. Nick w grze taki jak na wmasgu. Codziennie około 2130-2200 do północy. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Mogę artkę VII tieru expić, V zarabiać, VIII expić :P Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 O ile do tej pory KV-3 rozwalałem większość czołgów poziomu 8, a wiekszośc z nich miała problemy z zrobieniem mi kuku, to od kilku dni mam problemy nawet z KV-1S??? A czołgi z poziomu 6 rozwalają mnie na 2 razy. Nie wiem o co chodzi. A dokupiłem tylko dodatkową osłonę pancerza... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Gold ammo czyni cuda :D. Quote Link to post Share on other sites
olekksander Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Co bardziej polecacie po M3 Lee: m4 czy t1? Weź T1, potem masz M6, T29 (mam to, jak masz wymaksowany i wychylisz tylko wieże to nikt Ciebie nie pokona, sama wieża ma 280 mm z przodu, boki około 130mm i tył 101mm) potem oczywiście T32 i jakieś tam inne. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 T1 i M6 są, delikatnie mówiąc, słabe. IMHO, lepiej iść w Shermana, potem w Shermana Jumbo a potem przeskoczyć na T29. Grając Shermanem, można jeszcze odblokować Easy 8 i iść w linię medów. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Idąc linią "jumbo" będziesz miał na początku w T29 jedynie 76 mm pukawkę, życzę sukcesów podczas jej używania w walce z 9 tier'em. Rozsądek nakazuje wziąć jednak M6 - po drodze do T29 odblokujesz 90 mm armatę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Ja tam zrobiłem jak Attero i nie żałuję. Jumbo z podstawową wieżą 150mm był super maszynką do denerwowania ludzi w tygrysach itp. Kumple zwali jumbo mydelniczką lub wqrwiatorem :icon_biggrin: Szkoda mi było nerwów na M6... a pukawki w T29 przecież odblokować można, nawet na stocku nieźle się sprawuje, a jak do 9 tieru wrzuci, to nawet na full upie nie poszalejesz... Z resztą gra mi obrzydła, szkoda na nią czasu - asg, rybki, rowerek, grill jednak ciekawsze są... może wrócę do niej zimą. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Ja tam ciskam minimausem a.k.a. VK4502P, i mówiąc krótko - nie do rozwalenia z frontu a jak przywali z działa Mausa to zaboli ostro ;) Wrażenie zdziwionych E-75... bezcenne. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Na twoje szczęście mało jest graczy jeżdżących ST-1. Nie chce im się przechodzić przez mułowante i zadające mniejsze obrażenia od odpowiedników KW3 i KW4. Na twoje szczęście ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Akurat działo z mausa nie 'wymiata' tak samo jak minimaus w Ferdinandzie na VIII tierze masz takie tylko z inną nazwą i słabszą celnością a damage taki sam. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 A o celność się rozchodzi. Dobrze przymierzenie na szybko w weak-spota i jest miodzio ;) W mieście Minimaus z IX tierów jest chyba jednym z najlepszych. Wstyd jest na otwartej przestrzeni gdy cała artyleria wali w ciebie albo KW5... :/ Najbardziej się boję z IX tierów JgTigera. w VK4502P jeszcze fajnie się kontuje przy dobrej pozycji i jest się prawie nie do przebicia przez niektóre IX oraz większość VIII (no ale niektóre TD'ki spokojnie przebiją lub trafią w WS'a). Niedługo dojdę do E75 (gram dwiema liniami jednocześnie) to będę miał porównanie. Ogólnie Tygrys Bengalski (Królewski ) to lipa przy VK4502A, bo lepiej mi się grało VK'czem (dużo szybszy i przy perkach na celność + odpowiednie EQ było imo wypas do flankowania i nie musiałem się zatrzymywać). Największą wadą 4502A były spotkania frontalne bez ukrycia - prawie wszystkie kończyły się [*]. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Nie wiem czemu boisz się Jagtigra mam go i nie jest aż tak groźny. Bardziej trzeba obawiać się FOCHa na X który ma 3 strzały po 900 a z siatką,lornetką + załogą z kamo na 100% jest praktycznie nie do wykrycia.Jeszcze nie widziałem aby ktoś tak chwalił minimałsa, wszyscy znajomi którzy go mają - narzekają.E75 z niemieckich jest moim zdaniem najbardziej zbalansowaną IX wraz z Jagtigiem. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Co do Focha na szczęście rzadko na niego trafiam, i za bardzo się go nie bije (nie może mi przebić frontu), jak z boku mnie zajedzie to instant [*]. Co do JgTigera to bardzo ciężko go przebić słabszą armatką z Tigera II z daleka, bo nawet w weakspota jak walnę czasami nic mu nie zabiera (srsly). Albo mam takiego farta albo nie wiem. A jak latam z działkiem Mausa to nawet zarobki KV5 mnie nie ratują bo jestem bankrut :D Ja jestem specyficzny, czego innego oczekuje od czołgu niż inni dla tego słabo mi się gra Tigerem II i podobnymi. Wolę coś ala "czołgi wsparcia". Potem mam zamiar iść w stronę E50~~ lub kontynuować TD'ki niemieckie (stoje na 6 tierze). Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Co do Focha na szczęście rzadko na niego trafiam, i za bardzo się go nie bije (nie może mi przebić frontu), jak z boku mnie zajedzie to instant [*]. A chcesz się założyć, że będę cię przebijał raz za razem AMX AC 48 :v? Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Rekord w zarobkach na jagodzie. :) Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Swego czasu kupiłem młodszemu kuzynowi niemiecki czołg premium 5 poziomu,T-25. Nie polecam - papierowy pancerz, mała zwrotność, działo długo skupia i celnością nie grzeszy. Od dzisiaj jest na niego promocja, więc tak piszę żebyście nie wydali kasy na czołg, który nie jest zbyt przyjemny w graniu. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 E tam, jeden z fajniejszych niskich premów. Od czasu zrobienia z Churchilla 3 szmaty jedyny czołg na 5tym tierze którego się obawiam grając churchem. No, ewentualnie jeszcze T14. Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 T14 jest niegroźne, odbija na potęgę, ale sam ma fatalne działo. Co do T-25 podzielam zdanie beryla. To najlepszy czołg premium na V tierze. pancerza nie potrzebuje, bo jest szybki i dobrze opuszcza działo, celność nie jest snajperska, ale jest wystarczająca, a penetracja wśród średnich tego tieru najlepsza - 116. Widziałem tu już, jak niektórzy odradzali T1 Heavy i M6, które są świetnymi czołgami... Powiem tyle - naprawdę złych czołgów prawie nie ma, są tylko źli gracze. Każdy pojazd ma zestaw wad i zalet. Cała sztuka polega na wykorzystaniu tych drugich i niedopuszczeniu by przeciwnik użył naszych wad przeciwko nam. Banał, ale sama prawda. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 M7, T21, M3Lee, A-20, T 28... taaaaa złych czołgów prawie nie ma :D. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 t-28 i a20 sa naprawdę dobre, aż żałuje ze się ich pozbyłem Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) Screen z bitwy, którą odbyłem chwilę temu. Teraz już czy 5 czy 10 tier, nikt nie wróci się żeby zbić capa... Swoją drogą Matylda IV to dobry czołg, jakby ktoś chciał mogę go bardziej opisać. Rzadko widuje go w bitwach. Edited August 12, 2013 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ostatnio kupiłem KW-5 i nawet,nawet daje radę. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts