PiotrKa Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Ciekawi mnie mocno kiedy Systema produkcji A&K pojawi się na rynku. Krakman ma z nimi chyba najlepsze kontakty - zatem obstawiam że tam się to może pojawić w sprzedaży. Co do ceny to stawiam na mniej więcej dwukrotność ceny M4 fullmetal prod. A&K/P&J - zatem minimum ok. 1500 - 1700 PLN - co do dostępności: zakładam że byłoby to przed końcem roku - na tradycyjny boom zakupowy. To oczywiście tylko moje dywagacje a czas pokaże co z tego będzie. Inna sprawa to wykonanie - A&K jest jedną z lepszych jakościowo chińskich firm i dobrze że to oni wzięli systemę na warsztat - a nie np AGM... Jeśli A&K spisze się technicznie to może to zagrozić nie tyle Systemie (bo ta nie ma konkurencji głównie w samym prestiżu marki) ile CTW - które też jest kopią (wysokiej jakości ale jednak...). Mam nadzieję że nie będzie to porażka jaką były chińskie gazówki będące kopią systemu WA - a które bez tuningu przekraczającego kilkukrotnie wartośc samej repliki - nadawały się tylko do celów demonstracyjnych. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Repliki CTW mają problemy żeby dorównać niezawodności repliką PTW a Tobie się wydaje, że firma robiąca marne kopie markowych replik podoła klonowaniu PTW? Quote Link to post Share on other sites
PiotrKa Posted September 6, 2010 Author Report Share Posted September 6, 2010 ...Nie wydaje mi się - nic takiego nie twierdzę - wręcz przeciwnie piszę w swoim poście że PTW jest poza konkurencją (bo tak jest w istocie). Po prostu jestem ciekaw co im z tego wyjdzie... - Jakość chińskich produktów jest powszechnie znana - mimo potężnego skoku jaki w ciągu ostatnich 3-4 lat dokonali - przy tych kosztach i kulturze technicznej wciąż wiele im brakuje do "pierwszej ligi". Najdobitniej widziałem to właśnie w gazówkach (miałem jednocześnie M4 Western Armsa oraz M4 i SCAR WE - dla porównania nabyłem kopię WA produkcji AGMa - technicznie była to całkowita porażka - mimo pozornie skopiowania całego systemu WA) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 OK-dowiecie się konkretów-proszę pisać. Domysły nie są nikomu potrzebne, każdy może sam pomarzyć. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Dzisiaj do Krakmana weszły magazynki PTW A&K więc czyżby A&K za niedługo wypuszczała swoje PTW ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kubaex Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 W oparciu o stronę A&K , można potwierdzić info o tym że wypuszczają repliki PTW . W swoich produktach posiadają 2 modele MK4 (m4 )i MK5 (mp5) , oba mają status Coming Soon więc chyba jeszcze trochę trzeba poczekać :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 A magazynki skąd? Może jutro skoczę obadać ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Info od Krakmanów: Produkcja A&K PTW na razie zawieszona, A&K ma nowego właściciela, który woli produkować SWD. Edited January 18, 2011 by Brit Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 No to chyba PTW już raczej nie wyjdzie albo za rok może dwa, firmę przeją zapaleniec, najprawdopodobniej rosjanin, który kocha SWD'eki ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Nie koniecznie, po prostu gość z głową na karku, który wie ,że SWD jest przełomem w produkcji "pseudo snajperek" i że można na nim zarobić, i którego produkcja jest tania w stosunku do kopii PDW. Poza tym już raz próbowali skopiować PTW, Celsius no i wiadomo co z tego wyszło. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 A może tym razem by wyszło im z PTW? No nie wiadomo, SWD od A&K to jest zawalista baza pod tuning, a 500 FPS za 4 stówy to jest bardzo tanio. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Jeśli Celcius ma problemy ze swoim CTW, to wątpię aby A&K wypuściło coś jeszcze tańszego a zarazem lepszego. Za patenty jakie są w PTW trzeba zapłacić, i tego nie przeskoczymy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) Chińczycy przeskoczą... Ale nie w tym rzecz, po postu technologia produkcji części kosztuje. Nie istnieje tanio i dobrze, to się wyklucza. Zawalista baza pod tunning i 160 stron na forum nazekania, problemów i tak dalej? :D No proooszę... Edited January 21, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 @ dexter - 160 stron; bo jest tanie, wszyscy kupują i się dziwią, że 300pln, 500fps i strzela słabo. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Panowie, proszę nie filozofować i nie wróżyć, tylko podawać konkretne informacje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts