lipek12 Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Siema.Wie ktoś już coś o tym m4 APS?? :wink: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr103_full_metal_ebb_aps-2188.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr102_full_metal_ebb_aps-2180.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr101_full_metal_ebb_aps-2178.html >? Proszę powiedzcie coś o nich :wink: .A najbardziej interesuje mnie to M4 z pierwszego linka i informacja czy są te emki lepsze od emek SRC :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 (edited) Na pierwszy rzut oka ładne. Ale chyba repliki nie najlepsze zaważając na to, że jest to pierwsza seria AEGów wypuszczona przez tego producenta. PS: Da się jakoś w replikach "rozpsuć" Blow-back? :) Edited September 25, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
wados Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 EBB na bank da sie "rozpsuć" tak jak to ma miejsce w serii AK od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 A czemu chcesz go "rozpsuć"?? Uświadomiono mnie że EBB nie psuje WOGÓLE bebechów, a wygląda fajnie, więc nie widzę powodu by go usuwać. Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 PiVoSh, EBB usuwa się, bo zużywa on dość sporo prądu z batki, ale gdybym sam miał guna z EBB to chyba bym go zostawił bo wygląda to fajnie. :) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 25, 2010 Author Report Share Posted September 25, 2010 Nom EBb fajne nawet jest :wink: .Ale ma ktoś już tą replike?? Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Mi wpojono, że EBB nie bierze prądu, nie zużywa bebechów itp. Ale co człowiek to inne zdanie... Ale ja nigdy nie usunął bym EBB, bo to zajerzyście wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Ja także ponawiam pytanie. Czy ktoś wie co siedzi w środku? Czy gb jest wytrzymały itp? Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Według ich opisu wygląda to tak : # stalowe zębatki # sprężyna M120 # prowadnica sprężyny z abs ? u v.2 # abs ? owy tłok z metalowym zębem # abs ? owa kierunkowa głowica tłoka # cylinder typ zero # abs ? owa głowica cylindra # metalowa doszczelniona dysza # 7 mm łożyska ślizgowe Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Sporo tego abs-u. Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 No, też mnie to zastanawia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Panowie może trochę nie na temat ale widzę że firma APS obala pewien powiedzmy "mit" odnośnie dobierania typu cylindra do długości lufy. Biorąc pod uwagę np. model ASR103 Full Metal EBB[APS] gdzie lufa ma 270 mm zastosowano cylinder typ 0 gdzie normalnie co niektórzy fachowcy na tym forum od razu podnoszą głos że to nie możliwe i w ogóle tak być nie może tylko typ 2.A jednak da się bo firma sprzedaje produkt w takiej konfiguracji co jednak musiało być testowane i przyniosło pozytywny efekt końcowy no chyba że maja takie przedmuchy że to jedyne wyjście. PS. Lufa 220 mm cylinder typ 0 replika MP-5 spring sp120 zasięg na kulach 0,25g bez lobowania 55-60 metrów. skupienie na semi powiedzmy lepsze niż dobre na auto jest trochę pająk ale do przyjęcia zależy jakie kto ma wymagania. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Może mają jakieś uber taktyczne cylindry :wink: Ciekawe jak takowa replika działała by na zalecanym cylindrze (2). Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Myślicie że lepszym wyjściem będzie SRC czy właśnie owe APS? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Czytajac co ludzie pisza o ich replikach to wydaje mi sie ze ani to ani to nie jest dobrym pomyslem. Co do lufy krotkiej przy dlugim cylindrze - to zalerzy celnosc w duzej mierze tez od kulek. Lekkie moga byc wtedy wrazliwe na podmuchy, ale ciezkie juz nie tak bardzo. Zreszta - testowalem strzelanie cylindrem zerowka i lufa 360 i problemow nie bylo. Nawet jak bedzie roznica to pewnie nieodczuwalna. Choc pewnie lepiej dostosowac cylinder do dlugosci lufy. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 (...) widzę że firma APS obala pewien powiedzmy "mit" odnośnie dobierania typu cylindra do długości lufy. (...) Niczego nie obala. Raczej dorzuca kilka fpsów do dziurawej jak sito pneumatyki. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 26, 2010 Author Report Share Posted September 26, 2010 Heh.Ale powie ktoś coś wreszcie o tych replikach wytrzymałość wykonanie itp :wink: ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Repliki są w ofercie od końcówki zeszłego tygodnia... Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 26, 2010 Author Report Share Posted September 26, 2010 Nom racja.Ale myślałem że ktoś już macał itp :wink: Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Jutro napisze do krakmana jak te repliki wypadają na tle SRC i odrazu napisze o tym tu ; ) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 26, 2010 Author Report Share Posted September 26, 2010 Ja już napisałem ale nie odpowiadają od czwartku :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 W takim razie jutro zadzwonie ; ) Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Jak wam odpowiedzą to dajcie znać bo sam chętnie się dowiem :-) Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 ja dzwoniłem w sprawie ak74 z aps, nie bardzo potrafili podać wiecej szczegółów. w piątek nie wiedzieli nawet jeszcze co jest ze stal a co z znalu. mówili, że blow back dobrze działa Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 26, 2010 Author Report Share Posted September 26, 2010 Dobra gOmezz to jutro zadzwoń i się wypytaj o wszystko :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts