CINcinTM Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Replikęmam od kilku dni, na chrono ok 400-410 fps, z batką 9,6v ff daje zabójczą siłę. BB nei jest rewelacją ale sama replika super celna i precyzyjna. Serdecznie polecam Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Przy takiej kontroli jakości dziwię się że ten temat jest w I klasie... Rozbierałem już kilka tych replik i stanowczo odradzam. Quote Link to post Share on other sites
Rubik Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Noi jak ma ktoś już dłuższy czas jakaś eMke ??? Jak sie sprawdza ??? :P Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Dzisiaj dostałem swój egzemplarz. Bolt-cach działa jak się go dociśnie, w zasadzie bardzo miły akcent. Blow-back super. Generalnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Nie wiem jeszcze jak to strzela, napisze po strzelance. Jeszcze tylko słowo o stockowej baterii. Równie dobrze można by zamontować baterię od zegarka :/ Sprawdzałem na sucho na stockowej baterii od cymy i jak dla mnie wszystko ładnie działa. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 (edited) Trzymam w łapie to. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr105_full_metal_ebb_aps-2191.html Na zewnątrz nie wygląda źle. Wszystko ładnie trzyma się kupy. Nic nie trzeszczy. Jedynym minusem jaki mnie kuje w oczy z zewnątrz to materiał kolby i gripu pistoletowego. Są bardzo plasticzane i w ogóle odróżniają się kolorem. Są jaśniejsze. Materiał body do przyjęcia. Silnik nie jest cudowny, magnesów to on mocnych nie ma. By przekręcić zębatkę nie potrzeba być pudzianem. Okablowanie rzeczywiście niskooporowe (z bezpiecznikiem), ale nieciekawej jakości i strasznie twarde. Niestety o samej pracy za wiele nie powiem, bo trafiła do mnie na warsztat z powodu braku reakcji na spust. Jeśli dojdę co i jak to napiszę co z bebechami. Edited November 13, 2010 by valki Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 U mnie tragedia aks74 wystrzeliłem 150 bb i zjadło zęby z tłoka :( chyba . Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Kurna na wszystko da się zaradzić... Podam plusy i minusy: Plusy: + full metal + wzorowa szczelność zespołu tłoka i cylindra + bardzo dobre spasowanie gearbox'a + funkcjonujący zwalniacz zamka + wygodna regulacja HU + zabezpieczenie pinów korpusu gumowymi oringami + dobre spasowanie elementów zewnętrznych + dobre wyważenie + dobra ergonomia chwytu pistoletowego + przyzwoite osiągi + miarowa praca EBB z dużym skokiem atrapy zamka Minusy: - awaryjność systemu EBB - kolorystyka korpusu nietypowa dla replik M4 - relatywnie niska jakość wykonania przyrządów celowniczych - niska jakość wykończenia tłumika płomienia - niewielki zakres możliwych do zastosowania akumulatorów - luzy magazynka w gnieździe - luzy osłony muszki typu flip up - znaczny rozrzut trafień na większych dystanach Quote Link to post Share on other sites
Werem Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Miałeś tą m4 w ręce czy poszukałeś na necie? Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 No przecież te plusy i minusy są zryte żywcem z tej strony :icon_biggrin: Tylko niektórzy zamiast sprawdzić recenzje repliki w "testach" wolą obrzucać pytaniami innych Quote Link to post Share on other sites
Werem Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Wiesz to ASR 103 a ASR 101 nie ma w testach :( Quote Link to post Share on other sites
film Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Polecam APS http://www.gunsport.pl/product-pol-814-AKS74-FULL-METAL-Blow-Back.html Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Miałem te emke od środy prezentuje się dobrze dobre wykonanie body fajna sprawa ogólnie z wyglądu byłem zadowolony. Ale replika ale replika nie przeżyła nawet hi capa moja replika na auto strzelała i semi i auto jak jej się podobało , wszytko tak się grzało ze na chwycie pistoletowym dało by rade zupę ugotować . No po 150 strzałach padł BB i tłok musiał ucierpieć bo jak strzelałem to słychać było zgrzytanie Rof z BB ok 10 /12 bb bez ok 18 /20 bb o ile auto odpaliło Replika poszła na serwis jak wróci to napisze co dokładnie się popsuło Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Aj Rafik Rafik ,ty zawsze masz pecha do replik :P. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Pytanko, lepiej sprawić sobie: - Cymę cm.028 (AK47) - ASR 201 od APS (M4) czy może co innego? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Cm028s miałem ową replikę i strzela lepiej niż m4 APS kolegi nawet lepiej niż m4 SRC :biggrin: . W CYMIe robisz teflon fix i latasz :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Cm028s miałem ową replikę i strzela lepiej niż m4 APS kolegi nawet lepiej niż m4 SRC :biggrin: . W CYMIe robisz teflon fix i latasz :icon_biggrin: . Ja gdy kupowalem swoją cymke 0.31 ,z tej nowszej serii gdzie było 380 fps i standartowe bebechy nawet nie myslałem o strzelankach,potem zaczołem na takie śmigać jako szturman ,a teraz jestem jako strzelec wyborowy ze zmodyfikowanym tym samym karabinem.A ma ponad 2 lata jak nie coś w granicach 3 lat i nawet się ani razu nie zacioł.Naprawdę bezawaryjne gnaty.Żeby nie robić offtopu to te aps,y tylko sprawiają wrażenie ladne,pewnie później zostaną dopracowane gdyż to pierwsze ,,koty za płoty,, tej firmy zapewnę. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 (edited) Powiem tak jak wymotujesz BB zamotujesz lepszą gumkę guarder biały /systema to na serio masz fajną replikę moja miała ponad 400 fps i super celność jak na lufę 6.08 no i full metal .Poczekam jak wróci z serwisu i opisze co i jak . Edited November 27, 2010 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 A może stubby killer od GFC? Quote Link to post Share on other sites
creative29 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Mam pytanie w zestawie z repliką asr 101 była bateria 9.6V 800mAh ile mam ją ładować a ile powinienem ładować baterie 2300mAh (Wolnoładowarka) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 2300 podziel przez 250 razy 1.4 Quote Link to post Share on other sites
creative29 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 wyszlo mi 0,15.......... nie rozumiem mógłbys dac w godzinach :) bo ładowałem ta baterie 800mah 7h i nie strzela replika nie ma tam jakies blokady czy cos? Quote Link to post Share on other sites
creative29 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 jak wsadziłem ta słaba beterie (800mah) to pochwili zrobila sie ciepla choc nawet nie dało sie strzelać Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 wyszlo mi 0,15.......... nie rozumiem mógłbys dac w godzinach :) bo ładowałem ta baterie 800mah 7h i nie strzela replika nie ma tam jakies blokady czy cos? A mi wyszło 12,88. Kolego ile Ty masz lat? 2300 / 250 a wynik razy 1,4. :P Quote Link to post Share on other sites
creative29 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 to jusz nie ważne, po włożeniu bateri bateria i przewody robia sie cieple a replika nie strzela, co sie dzieje i co z tym zrobic? Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 (edited) "jusz" ? "po włożeniu bateri bateria" ? stary, postaraj się z tą polszczyzną. A po za tym piszesz bez ładu i składu - nie da się tego zrozumieć. Zastanawiałeś się może, że źle ją podłączyłeś? ( nie wiem jak to mogło się stać, ale kolega jest mlody) Generalnie to nic nie mówi że "bateria się grzeje, a replika nie strzela", daj do serwisu, albo ci naprawią, albo chociaż powiedzą co jest nie tak i dopiero wtedy ktoś będzie ci w stanie pomóc. EDIT: Też mi te eMki od APS bardzo się spodobały, chciałem je mieć gdyż wyglądały na porządne jak na tą cenę, ale jak zobaczyłem u kolegi ile w GB jest plastiku, to aż oczy bolały.... Prawie wszystko do wymiany. I tu pojawia się problem - Niestandardowość GB na potrzeby Blow backa ( po co to g***o jest, gdyby nie ten EBB, awaryjność APS'ów byłaby o wiele mniejsza, a słabiutkie plastikowe podzespoły Gearboxa byłyby mniej obciążone). Żeby coś wymienić trzeba się nieźle na męczyć, jak się zepsuje jakaś niestandardowa część to także idzie cała replika do piachu . Edited December 18, 2010 by chrislacorunna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts