Gorasta Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Zgadzam sie z Own bierz gietke od cymy a na gunfire.pl masz za 580zł Jak nie jestes przekonany to łap http://wmasg.pl/pl/armoury/show/102656 Tu do gunfire: http://gunfire.pl/product-pol-1152194836-CM003-G36-CYMA.html Quote Link to post Share on other sites
Ugor Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) UWAGA! UWAGA! Każda osoba która poważnie zastanawia się nad zakupem APS niech lepiej przeczyta tą, dość rzetelną recenzję z linka. Są tam wypisane wszystkie niuanse związane z użytkowaniem i zabawą z APSami na kilku różnych modelach. Jest tam sporo informacji które mogą się przydać. http://www.wumasg.pl/forum/topic/9 Edited September 5, 2011 by Ugor Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 UWAGA! UWAGA! Każda osoba która poważnie zastanawia się nad zakupem APS niech lepiej przeczyta tą, dość rzetelną recenzję z linka. Są tam wypisane wszystkie niuanse związane z użytkowaniem i zabawą z APSami na kilku różnych modelach. Jest tam sporo informacji które mogą się przydać. http://www.wumasg.pl/forum/topic/9 a co to jest wumasg? :D odpowiedź chińczyków na wmasg? Quote Link to post Share on other sites
Ugor Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 a co to jest wumasg? :D odpowiedź chińczyków na wmasg? Jakiś portal airsoftowy, tak mnie się zdaje. Całkiem przyjemnie wyglądał. Ale co to ma drogi Lesiu wspólnego z tematem? :) Quote Link to post Share on other sites
tramwajarz Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Może to, że wygląda to na podróbke wmasg.pl? : D Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Mój kumpel ma replikę ASR104 (dla zobrazowania jest to ta http://www.apsram.com/products/EBB/ASR104%28L%29.jpg) akurat jest w tej chwili u mnie bo mam względem niej pewne plany. Otóż został w niej wyłączony EBB i niestety kable są do wymiany lecz to nie jest problem jak oczywiście uporam się z wyjęciem GB :P Ogólnie jak na emkę nawet mi się podoba i to bardzo ale nie oto mi chodzi w tym poście. Otóż: 1. Oryginalna komora hopka się posypała czy wiadomo coś czy będą pasować do niej komory guardera bądź elementa ewentualnie innych producentów? 2. Czy ktoś się spotkał z czymś takim jak wsadzenie do niej zwykłego szkieleta GB V2? Bo replika naprawdę świetnie wygląda ale to co jest w oryginale to jest pożal się boże jak strach jest z tego korzystać na LiFe 9.9V przy M120 by się zaraz coś nie posypało. Jeżeli już było to omawiane to przepraszam bo mogłem to przeoczyć. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Wstawiałem w repliki APSa szkielet firmy Ultimate, do tego komora także ultimate. Zero problemów z podawaniem na magazynkach SRC, Plastikowych STARach i BOYI. Jest to dobra chodz droga alternatywa dla "fajnie prezentującej się emki". Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Właśnie czekam na dyszę i komorę z Ultimate by na jakiś czas trafiła do tej emki (spring M100) a potem lepszy GB i silnik by pociągnął M120-M130 Powiem że ten GB z APS bardzo miło się składa. Spust nigdzie przy składaniu nie ucieka tak samo antireversal po prostu miodzio. Szkoda że zwykłe V2 tak nie są zrobione może kiedyś tak zaczną robić to składanie ich będzie przyjemniejsze. Pamiętam jak przy GB V2 z CM musiałem nawet pół godziny męczyć się ze złożeniem bo jak nie prowadnica poleciała to albo anti spadł albo spust albo sprężynka ze spustu. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Mam już trochę tę emkę i miałem okazję postrzelać z niej i podsumowując: Strzela się przyjemnie i osiągi na M100 nie są złe niestety nie udało mi się sprawdzić 100% jej osiągów bo zastosowałem złą gumkę hopa do komory (zużyta ICS'a) zaś ROF na 9,9V LiFe jest zadowalająca nawet za duża jak dla silnika stockowego bo czasami nie może on zdołać wyhamować i nawet prawie do końca jeszcze naciągnie sprężynę. Body jest naprawdę dobrze zrobione fakt brakuje oryginalnych oznaczeń COLT'a ale przyjemnie wygląda, chwyt pistoletowy jest pewny i wygodny zresztą co się dziwić jest to chwyt HK. Jedyna wada jaką udało mi się zauważyć to Lufa Zewnętrzna bo po prostu była tak zamontowana że jest skierowana w dół nie dużo ale może mieć to wpływ na zasięg i musiałem wymontować całą lufę a to trochę roboty i użyć izolki ale ostatecznie wydaje się że teraz lufa jest minimalnie w górę ale może być to wynikiem tego że szyny przedniego chwytu są wyższe niż te zamontowane na body. Ogólna ocena repliki to 8/10 na mój gust ze względu użycia niestandardowego GB przerobionego pod EBB. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam przymierzam się do zakupu na potrzeby teamu emki.Interesuje mnie ta emka: http://gunfire.pl/pr...tor-czarny.html na wielu forach nie polecane są ze względu na niestandardowy Gb.Ale czy na serio to jest takie złe niby teraz poprawiono te aps + jak widać gb ma wiele zalet.Do stocka chciałbym wsadzić m120 guardera lub m115 elementa . Wiem nie ma tanich emek ale mi nie przeszkadza body z ABS.Nie jestem początkującym a sam lubię grzebać w moich i kolegach replikach.Nie polecajcie mi giet/ak bo miałem i mam a ewidentnie potrzebuje jakąś emkę.Są tematy ale troszkę stare i mało w nich info.Z góry dzięki za informacje i odp. :icon_smile:Posty są stare a teraz to chyba nowa wersja wyszła więc ma ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Zacznij używać akapitów i spacji po kropkach, tego się czytać nie da. Kolejne w ten sposób napisane posty będą leciały w kosmos. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Ok.Ale jak jest z tymi APS-ami ?Bardziej chodzi mi o to co jest teraz w nich niestandardowe i czy pochodzi na m115/m120? Docelowo będzie chodzić na 11,1. W moim arsenale który chciałbym wsadzić do tej repliki widnieją następujące części: -Tłok SHS 15 stalowych zębów + aluminiowa głowica -m115 elementa/m120 SHS -W domu mam jeszcze zestaw zębatek AGM stalowych z ich m14 -Gumka systema energy Co do tego jeszcze dokupić by to jako tako trzymało? A i jeszcze czy silnik w nich daje radę ? Z góry dzięki za odp :) Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 (edited) Jak to jest wkońcu z tym abs'em w GB? Edited September 24, 2014 by OlekPL Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Witam. Czy stockowo w m4a1 asr101 jest sprężyna m100? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts