lukas22 Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Witam, czy ktoś próbował wzmacniać szkielet gearboxa? Głównie częśc przednią, jak wiadomo największy problem garboxów v2. Myślę o wyprofilowaniu kawałka blachy i nałożeniu jej na część przednią i skręceniu śruba + nakrętka? myślę że zda egzamin. Może ktoś próbował jakieś inne patenty? Tylko proszę mi tu nie @$$%#%^$@ o zakupie lepszego szkieletu.. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Poszukaj, jest ten patent na forum już opisywany. Sam tak wzmacniałem nadpęknięty już szkielecik i zdało egzamin... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Ja tak zrobiłem z trzema V2 w moich replikach , dziś będę trochę w nich majstrował to Ci fotki podeślę . Edited October 9, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Też prosiłbym o fociaki - kmieto@gmail.com Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Daje zdjęcia tego patentu na pękniętym GB Deep Fire. W skrócie, 2 blaszki z wywierconymi dziurami na śruby. Można zrobić też po drugiej stronie szkieletu, ale trzeba kombinować z body, żeby się zmieściło. U mnie siedzi to już 3'ci rok w emce, duży przebieg na różnych springach (nawet m160 swego czasu). Pęknięcie się nie powiększa, także zdaje egzamin :happy: Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 (edited) Nie mogę już edytować. Poprawione linki do zdjęć, po kliknięciu na tamte wywala bad gateway : ) Proszę o poprawę linków i wywalenie tego posta :d Edited November 15, 2010 by liu-kas Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Wystarczy zwykła blaszka z puszki po piwie, czy raczej coś solidniejszego? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Z puszki po piwie zbyt cienka i elastyczna. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Wystarczy zwykła blaszka z puszki po piwie, czy raczej coś solidniejszego? Tak, *&%$#, sreberko po czekoladzie :sciana: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Wykopuje. Ciekawy patent, sam zrobiłem coś takiego, no i przy 500fps'ach i sporym rofie daje radę :icon_smile: Może komuś się przyda. Edited June 27, 2013 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Było już kiedyś o tym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts