majster988 Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 To jeszcze Dermot ma te 30 kulkowe, jego by trzeba spytać. Ale ci ze sklepu mówią że owszem, spasują. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 te z DE pasują do GA ale te z GA nie pasują do DE Na odwrót - z GA pasują do DE, ale z DE nie pasują do GA ;). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 hmmmmmmmmm muszę w takim razie przemyśleć zakup Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Na odwrót - z GA pasują do DE, ale z DE nie pasują do GA ;). O jeny... późno było spać mi się chciało. :) Wiedziałem że się pomylę. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 (edited) Mój kumpel ma w swojej pompce te 14 kulkowe, sprawdzałem i trochę na wpych, chyba szersza kryza łuski, wchodzi do mojego shota. Edited November 22, 2010 by MacDermot Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 No właśnie ja odniosłem wrażenie, że shellsy z DE mają minimalnie inne wymiary w stosunku do tych 14-kulkowych z GA. A dokładnie - mają węższy podajnik kulek przez co nie mieści się na ten wystający dzyndzel z komory. Natomiast shellsy z GA pasują do DE, ponieważ jak wiadomo - mniejsze w większym się zmieści, ale większe w mniejszym już nie. Nie jestem jednak pewny swoich słów w 100%, możecie zerknąć na porównanie shellsów w fotkach, które podałem parę moich postów temu. Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 (edited) Powie ktoś co jest wykonane z metalu w tej wersji za 89zł(benelka short)?.Chodzi mi o zewnętrzne części. Edited November 27, 2010 by Batory Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Ja mam wersję z kolbą i z metalu jest tylko spust, pokrywa komory magazynka i zaczep na pasek. Cała reszta z plastiku. Nie ma takich bajerów jak w mossbergu (osłona lufy i prowadnica ze stali). Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted November 28, 2010 Author Report Share Posted November 28, 2010 A pasek nośny miałeś w zestawie? bo na stronce nic o tym niema. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Był osobno pasek materiału i dwie jakby szlufki takie jakie są przy regulacji ramiączek plecaka. Nawet się nie męczyłem z założeniem, wziąłem od kumpla jakis stary z zaczepami. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Miałem to samo w M56 DE od Krakmana. Ten pasek hmm... nie jest zbyt wygodny. Nadaje się tylko do powieszenia na ramieniu, bo na plecach jest to (przynajmniej dla mnie) nie do wytrzymania. Najlepiej dorobić własny z materiałów kupionych w pasmanterii za kilka złotych. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Można jeszcze na szyi przewiesić i tak biegać, tylko się troche wbija ;] No i jest za trochę krótki dla osób powyżej 180 cm. Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 Gdy idę na sesje,noszę replikę zapiętą na karabinku(nie mylić z repliką,chodzi o metalowe zapięcie do wspinaczki) karabinek wytwarza nacisk na spust przez co jest on wciśnięty . wie ktoś czy może coś się stać jeśli długo mam wciśnięty spust? Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 (edited) Może ci szlag trafić sprężynkę, która odbija spust. Żaden koszt, góra 50gr. A zapomniałbym. Kumpel ma już długiego. Póki co gadałem z nim tylko przez GG ale mówi, że jak na springa to niezły jest. W środę będę go macał to coś więcej powiem. Edited December 2, 2010 by majster988 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Gdy idę na sesje,noszę replikę zapiętą na karabinku(nie mylić z repliką,chodzi o metalowe zapięcie do wspinaczki) karabinek wytwarza nacisk na spust przez co jest on wciśnięty . wie ktoś czy może coś się stać jeśli długo mam wciśnięty spust? Nosisz replikę zawieszoną o spust? :bialaflaga: Następnym razem spróbuj granaty zawieszać zawleczką. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 (edited) Ku mojemu zdziwieniu - dzisiaj po ustawieniu kolimatora na odpowiedni dystans, na wyłączonym hop-upie i kulkach 0,25g otrzymałem 5/5 trafień w cel wielkości sylwetki człowieka z odległości 40 metrów (gdyby nie cel, to kulki doleciałyby na odległość około 42 metrów). Dochodzę do wniosku, że przyrządy celownicze potrafią sporo zmienić, bo poprzednim razem strzelając "wzdłuż lufy" wyniki nie były aż tak optymistyczne. Mowa tutaj o Remingtonie. Edited December 8, 2010 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Dzisiaj obmacałem Benelkę długą - werdykt jest jasny, kupuję to! Testowa puszka HEINEKEN (ale piwo uprzednio wypite, of corse) nie miała szans. Denko poszło po 1 strzale. Wykonanie nie najgorsze, tylko czółenko sobie fajta się na boki. Cztery magi, podchodzą do DE, bardzo dobrze wykonane. Ładnie podają i dużo mieszczą. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 No nie mogę edytować, ale mam już swojego. Krótki, składana kolba. Znów puszka po Heinekenie, denko poszło po pierwszym strzale z 0,5m. Tak jak we wszystkich innych, czółenko fajtu fajtu na wszystkie strony. Trochę to jakąś poxyliną czy czymś w środku zapełnię, żeby tak nie latało. Zasięgu nie sprawdzałem - zimna guma i śnieg, przez co Hop'a nie ma jak wyregulować. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Jak uporasz się z chybotaniem czółenka mógłbyś opisać mniej więcej jak to zrobić? Nie mam pomysłu jak to ustabilizować. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Trochę od spodu poxiliną przyciaśnić wszystko. Tylko jak na razie nie wiem, jak to rozkręcić... Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 (edited) Poodkręcać śrubki na dole czółenka i trochę się posiłować z rozdzieleniem go na pół ;] tylko tam mało miejsca na upchanie czegoś... Mam jeszcze jedną prośbę, po że tak powiem, zapoznaniem się tą repliką dałbyś radę wyskrobać jakiś mały tutorial rozkładania jej? Myślę, że nie tylko ja na tym skorzystam, paru zielonych poza mną chyba tu zagląda ;) Edited December 15, 2010 by MacDermot Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Nie, ja chyba podziękuję. Godzinę się z tym męczę i dalej nic. Chyba zakręcę jak było i udam, że nic nie grzebałem. W końcu 6 miechów gwarancji piechotą nie chodzi. Szlag trafił jednego maga - sprężyna weszła do środka i podaje tylko 10 kulek, reszta musi być wysypana. Jak ktoś ma jakieś idee to jestem otwarty. Ew., wie ktoś jak wybić tego pina w magu? Bo w miarę mały jest, a takim precyzyjnym wybijakiem nie dysponuję. Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted December 15, 2010 Author Report Share Posted December 15, 2010 Szlag trafił jednego maga - sprężyna weszła do środka i podaje tylko 10 kulek, reszta musi być wysypana. Jak ktoś ma jakieś idee to jestem otwarty. Ew., wie ktoś jak wybić tego pina w magu? Bo w miarę mały jest, a takim precyzyjnym wybijakiem nie dysponuję. Miałem to samo,uderzyłem nim kilka razy lekko w ścianę a później śrubokrętem docisnąłem tą małą gumkę co trzyma kulki.Prykło coś w środku i się nastawiła sprężyna ładnie. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Nie, mi się udało po tym jak się wku****** i rzuciłem nim o podłogę. Pomogło. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Kurde, już edytować nie mogę. Ale pewne info mam. Ta giwera z zewnątrz wygląda identycznie jak M56 od DE. I-DEN-TYCZ-NIE. Nawet kolba z jednego do drugiego pasuje. Kolejna sprawa, w instrukcji jest parę rzeczy, które wskazują na rodowód tej marki - mianowicie, jako że instrukcja dotyczy wszystkich modeli marki, to mamy tak opisy różnych modeli. I mam do was pytanie, czy jakakolwiek inna firma oprócz DE produkuje coś springowatego sygnowanego M41 vel G36C? I czy jakakolwiek inna firma produkuje też "Schmeisera"<facepalm>?? Bo mi przychodzi tylko DE. A i jeszcze rozwinięcie skrótu GA - Gold Arrow. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts