xel20 Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 tylko cena jak z kosmosu. Taki zestaw jest do dostania na allego poniżej 200zł(kumpel z teamu kupił taki razem z czujnikiem temperatury za 150zł) Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Z przesyłką ponad 300zł - rozbój w biały dzień :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 poszukać na ebay kupiłem ją za grosze :P Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Dziś zakupiłem ładowarkę IMAX B6. Straciłem mnóstwo czasu na zastanawianiu się co wybrać imaxa czy accucell. W końcu wybrałem tą pierwszą ze względu na dostępność i że sprzedawca był prawie na miejscu. Kupiona na allegro za 159zł z zasilaczem. Największą obawą był wadliwy balanser - na chwilę obecną jest OK (może nowe już są lepiej ustawiane w fabryce): Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 to jest praktycznie to samo wiec róznicy nie ma :0 a o miniaturach słyszałeś ? Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Witam czy ten wiatraczek jest glosny w TURNIGY ACCUCELL 6 ? Bo planuje kupic ten model ale ladowac bede acu w sypialni 2m od lozka i nie chcialbym ladowarki slyszec w nocy bo nie usne :D . Jesli potwierdzicie ze on jest slyszalny to albo odłacze wentylator albo kupie Imaxa BC6. tnx Edited January 5, 2011 by meteoryt Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 jest głośny. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Witam, posiadam podobną ładowarkę Hobby King i ładując czasami na prądzie 0.5A, 0.4, 0.3 i 0.2 wyskakuje mi komunikat Input Vol Error czy coś podobnego (w instrukcji pisze ,że za małe napięcie nominalne). Bateria ładuje się chwilę np. na 0.5A ,a po chwili wyskakuje komunikat, potem włączam ładowanie ponownie i od razu pojawia się komunikat, później zmieniam na mniejszy prąd i poładuje może 10min, wyskakuje komunikat. Ładuje normalnie tylko na 0.1A ,ale jest to dziwne ,bo sprawdzałem na kilku zasilaczach i na każdym tak samo. Wiecie może jaka jest przyczyna tego? Pozdrawiam. Edited January 5, 2011 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 jakie amperaże mają te zasilacze ? a napiecie na zasilaczach nie skacze ? Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 meteoryt nie wiem czy wiesz ale LIPO to dosyć wybuchowe baterie - jest opinia aby pilnować je przy ładowaniu. Ja bym nie odważył się iść spać. Seger - nie wrzucam miniaturek, bo forum samo zmniejsza do wielkości ekranu fotkę Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Witam, mam zasilacz: MODEL: AK-300B OUTPUT: 3-12V CURRENT: DC 1000mA Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 no i masz odpowiedź. ten zasilacz to absolutne minimum dla tej ładowarki: Operating voltage range: 10.0~18.0Volt Circuit power: max.50W for charging, max.5W for discharging Charge current range: 0.1~5.0A Discharge current range: 0.1~1.0A A jak znam życie, to jego parametry i tak są zaniżone. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 kup normalny zasilacz a nie prostowniczek od pegasusa :P Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Albo przerób zasilacz komputerowy. 30 minut roboty i zasilacz gotowy, jak tak zrobiłem i jestem jak na razie zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 (edited) pewnie pomoże niejednej osobie: Edited January 8, 2011 by Reset Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Witam, czy ktoś może pomóc w ostatecznym wyborze ładowarki, której dotyczy temat? :) http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucell-6-50w-6a-gwarancja-i1406416199.html http://allegro.pl/preorder-ladowarka-imax-b6-zasilacz-5a-pl-hit-i1415440698.html wiem, że to praktycznie to samo, jednak na którą aukcję się kusić zwracając uwagę np. na ładowarkę w zestawie, czy lepiej dokupić bo np:niewystarczająca? z góry dziękuję za pomoc :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 po roku używania accucella, teraz wybrał bym imaxa głównie ze względu na to iż pracuje praktycznie bezgłośnie. Jeśli nie robi ci różnicy to, że wiatraczek będzie bziuczał bierz tańszą ;) Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Tańsza, ale bez zasilacza, zatem na wstępie trzeba doliczyć ok 30, w Imaxie już jest, ale odpowiedni, czy shit wrzucony do zestawu:) dzięki za odpowiedz xel20:D Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 5A - odpowiedni. Imax wychodzi taniej to jego kup. Mam go i póki co polecam. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 (edited) chciałbym trochę od świeżyć do wyboru imax b6 gwara 12 miesięcy za 120zl accucel 6 gwara 3 miesiące za 124 zl czy w obecnych imaxach występuje dalej problem z złe skalibrowanym balanserem? ja osobiście mam większe zaufanie do accucela z powodu problemu imaxa z balanserem :) dane mam z przed roku bo ostatnio nie interesowałem się jak to wygląda teraz? co byście brali? Edited February 24, 2011 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Może takie trochę głupie pytanie: Czy tymi ładowarkami można ładować akumulatory samochodowe? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 @echelin_. Ja ci powiem, że na 99% tak. teraz moje może głupie pytanie. Czy Tymi ładowarkami można ładowac aku żelowe? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Ładuję żelowe akumulatory. Nie zaobserwowałem (jak dotąd) żadnych negatywnych efektów. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 W ta zime ladowalem aku samochodowe (nie zelowe - ale kwasowke) accucelem. Weszlo 5 Ah i samochod odpalil ;) Chocby po to warto kupic taka ladowarke. Nie trzeba sie bawic z prostownikami. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Dzięki za odpowiedź. Zimy ostatnio paskudne więc chyba warto zaopatrzyć się i w LiPo i w taką ładowarkę ;) A! I mało to ludzi samochód z LiPo odpala... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts