Igorek_SDS Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 M-5 jest faktycznie duży. Myślałem, że bedę go używał na codzień a nie tylko na strzelanki ale jest za duży (dlatego kupuje jeszcze M-2 :D ). Potem jeszcze jakiś plecaczek i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Dobra chłopaki! Doradźcie mi jaki plecak Maxpediotion wybrać! Ma on służyć "oczywiście" używaniu na manewrach ale również do codziennego użytku! Więc nie może być 300 litrowy :P ale też nie może być za mały! A nie wiem czy w Maxach jest miejsce na podłączenie Cameli! Doradźcie plizzzz g. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Falcon ew. mniejszy Pygmy Falcon, tego drugiego pobiore jak bede mial za co. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 ja mialem podobny do Grzecha dylemat - wybralem Falcona - ktory przyleci pod koniec lutego. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 No tak! Falcon jest fajny ale widaje mi się że za bardzo "prostokątny" :P. Chciałbym żeby plecak oprócz bycia praktycznym był jeszcze ładny DLA MNIE wizualnie! I chyba skuszę się na Condor'a! Chociaż jak coraz więcej patrzę na Falcona to też mi się bardzo podoba! Dzięki za info i czekam na więcej g. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 co wy z tymi falconami, tylko falcon i falcon :wink: Grzechu bierz condora, 32 l pojemności zapakujesz się na trzy dni :D. Kazdy max ma miejsce na dowolny system hydracji, a patenty na szelkach do przewleczenia rurki są najlepsze jakie widziałem do tej pory. Cynik powiem ci jedno, Piter sprowadzał rzeczy z Maxa, wiem bo pytałem się go, ale jego ceny były ciut za wysokie, kiedy ja kupowałem, sprowadzenie wszystkiego na własną ręke wyniosło mnie około 70 euro taniej! Może sprawy się zmienia jak będzie brał rzeczy prosto z USA, nie wiem, oby. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Bulva bycie autoryzowanym dealerem ma te fajna zalete, ze dealer moze zaoferowac duzo nizsze ceny od konkurencji bo po prostu taniej dostaje caly sprzet prosto "od krowy" ;). Pozatym dealer zawsze ma najlepszy kontakt z producentem jesli chodzi o gwarancje itd to sie sam wszystkim zajmuje a Piter czesto robi duzo ponad to. A co do Falcona - mi si eon podoba bo jest maly, miejski pomykacz, nie mowie, ze na wyprawy do lasu. Z kolei condor mi si enie podoba, taki worek po prostu no i nie jestm mi cos takiego potrzebne, ja chce maly, kompaktowy i pancerny plecak, ktory nie bedzie ode mnie odstawal za bardzo [wazne w tramwajach, autobusach czy pociagach]. Wiec pygmy falcon i juz ;) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 podpadasz mi Cynik, jak to worek? Masz rację że falcon nie do lasu, taki prostokąt bedzie się zaczepiał o gałęzie i odcinał od reszty sylwetki. Ja potrzebowałem plecak do lasu właśnie + na rower + czasem po mieście. Odnośnie guns.pl i pana Makucha, otóż to trafiłes w sedno sprawy, ja tylko mówiłem jak było, bo jak będzie to się przekonamy :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Zaczepiac o galezie sie bedzie wszystko jak sie czolgasz w krzorach, i condor i falcon. Falcon po prostu jest MIEJSKIM plecakiem i takie cos mi jest potrzebne, nie chce wrzucac kilku gratow do wielkiego wora-condora ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 A ja się chyba zdecyduję na Condora! Naprawdę mi się podoba! Do tego pare pouchy i będzie git i do miasta i do lasu! Muszę znzaczyć że on poza mnie nie będzie wystawał bo plecki mam spore! Ogólnie jestem SPORY:P pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Ja nie mowie, ze ma wystawac po bokach :lol: Pomimo swojej ogolnej chudosci bary mam szerokie ale jak patrzam na roznych forach czy serwisach jak pygmy przylega do ciala to jestem zachwycony. Mozna z tym biegac i sie kanalami przeciskac ;) Kumpel ma baby condora, chwali sobie go no i fajno ale panowie - kazdy bierze to co potrzebuje i koniec 8) Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Dokładnie! Brawa dla Woźnego :D :lol: Niech będzie Condor - 5 razy :P g. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 dokładnie jak ja i nie słuchaj Cynika, Condor to śiicznosci po prostu, ja wezme aparat w teren to pokaże jak wygląda na mnie. Z podpiętą M5 wygląda zaś zwyczajnie zabójczo :D Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Wierzę! M5 też mi się podoba ale kupię "OJCU" (da na to kasę) Vaistpacka jeszcze więc też się da to podczepić! Ogólnie to zaczynam się zastanawiać jak ja to wszystko sprowadzę spowrotem :D! pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Z tym twoim sprowadzaniem grzechu to tez sie zastanawialem czy ty tam tirem jedziesz czy co... ;) Bulva dawaj foty. W ogole dawajcie zdjecia swoich maxpeditionow ;) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 w tym toolshopie kruca drogo ciut mają,a le do tej ceny w sklepie nei trzeba nic doliczać, a do tego co na www.maxpedition.com mają to w najgorszym wypadku dojebią podatki i przesyłkę wiec chyab taniej ze szwabii idzie sciągać. Niech mnie jeszcze ktoś oświeci: czy Condor i Vulture mają kieszeń na camela? Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Podobnież mają! A co do opodatkowania Wilku to mam kolesia co wyśle to wszystko do swojego bratanka do bazy Rammstein a on następnie wyśle to wszystko do Polski więc nie będzie żadnego cła bo to już w Unii :D Jest szansa że łącznie za paczkę wyjdą naprawdę GROSZE! A Condor podobno ma kieszeń na Camela g. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 nie podobno tylko ma :lol: Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Nu! Ło tłym tu jo godoł! :lol: g. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 to tera to nei wiem kondor czy wultur z jednej strony 42l. to sporo ale ma pasy kompresyjne ;/ z drugiej jak mam kobinowac doczempieniem tegoczy owego bo sie nie misci do kondora to chyba wole vultura. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 Poprawka :P Vulture 46 litrów :D g. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 5, 2005 Author Report Share Posted February 5, 2005 Wilku vulture to ogromny plecak, a właściwie wór! Także zastanów się czy naprawdę potrzebny ci jest aż tak wielki plecak, mówię tak bo go oglądałem. Need to carry gear? Lots of gear? Jeśłi nie to moim zdaniem spokojnie wystarczy ci 32 l w condorze. No i jeszcze jedno, vulture ma znacznie mniejsze możliwości kompresji, gdyż główną komorę ściągają tylko dwa paski po bokach, więc od dołu robi się taka "boba", ten plecak jest pomyślany do noszenia na full wypchanym! Ma tez mniej pals webbing, tylko jedna taśmę z frontu plecaka i dwie malutkie po bokach. Oczywiście jest to fantastycznie wygodny plecak i bardzo dobrze wygląda, ale ma dość ścisłe zastosowanie w porównaniu do innych. no i witamy wśród maxoholiców :wink: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 powiem tak: potrzbuje pośredniego plecaka między 60+10 a 29 litrowym wiec zakup 32 troszkę mija się z celem ;] a gratów to ja troszkę noszę, i dość często zdarza się jechać na "3 day", zastanawiałem się nad tym z military ale przy maxie zdaje sie klękac. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 5, 2005 Author Report Share Posted February 5, 2005 Pakowałem się w condora na trzy dni właśnie! vulture to jest plecak dla kogoś z funkcja dromadera w oddziale, np radiooperator :wink: Oczywiście jeśli uważasz że naprawdę potrzebujesz taki duży plecak to pewnie masz rację, ale jak go widziałem i możesz tam wpakować mikrofalówke. Ten na military (guardera) określony jako" 3 day" ma 25 L! Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 no własnie, o to chodzi. Mam "włóczykija 24 litry niby" ale pakowny to on nie jest, jest wygodny, podoba mi się, i wogole jest w pytę :!: ale mały, wiec jak mam kupić plecak za 100 baksów po to zeby było "ciut" większy to wole kupić taki co mistyknie. Karrimorek z kolei 60 Litrów jest za duzy, myślałem o bergenie ale maxy sa dziarskie i w zasadzie jestem na tak ale nei wiem kruca jaki... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts