Amadem Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 No tak, wszystko fajnie, pięknie, ale replika WE na pełnym wypasie w Ra-tech kosztuje 530$ co daje nam w przeliczeniu trochę ponad 1500zł. Nawet po doliczeniu przesyłki wyszłoby taniej. Tak czy inaczej dzięki za linka ;] Replika z "linka" to Umarex czyli platforma VFC. Przy okazji: $530 + cło i vat + wysyłka wyjdzie ponad 2200pln. :) Quote Link to post Share on other sites
Wiekuisty Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Replika z "linka" to Umarex czyli platforma VFC. Przy okazji: $530 + cło i vat + wysyłka wyjdzie ponad 2200pln. :) Mój błąd, faktycznie zapomniałem o cle i podatku:/. Czyli zostaje Umarex ;]. Quote Link to post Share on other sites
sulam Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Witam. Ponieważ przymierzam się do przejścia na gbb zastanawiam się nad tą repliką hk. która to jest wersja ? Czytając tematy o gbb już się pogubiłem w różnicach. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_gbb_karabiny/a_w_s_s_we-4168_hard_kick_gas_blowback_type-1887.html Czy tu tak samo jak w m4 występują problemy z hop up? Jest to wersja niby wzmocniona do co2 , coś na starcie by trzeba wymienić ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Hopek będzie pewnie tak samo żenujący jak w M4. 0.25 leci po 30 m prawie pionowo w górę, jak jest 20* i hopek skręcony na 0. Bo jak jest tak jak dzisiaj, że trzeba ręcznie przeładowywać, to 0.23 może leciałyby normalnie, bo 0.28 spadały. Tak, czy owak hop up jest bardzo denerwujący. Poza tym poniżej 15* masz w zasadzie sprężynę (po strzale trzeba ręcznie przeładować). pzdr Quote Link to post Share on other sites
sulam Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Kurcze to nieciekawie bo się powiem lekko napaliłem na gaziaka ale jak jest tak jak mówisz to sobie daruje bo myślałem ze przy ok 5 stopniach w górę już sobie postrzelam no nawet na singlu ale że będzie działać na gg a co dopiero na co2 Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 CO2 lepiej sobie radzi w chłodzie. Jak będzie open bolt do emki, to pewnie hopek też będzie lepszy, tak jak działanie w niskich temperaturach. W każdym razie są gaziaki, które radzą sobie dużo lepiej z zimnem niż WE. Niestety dzisiaj potwierdziło się, że przy 10 stopniach z emki sobie nie postrzelam ;/ Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 (edited) Hej. Temat trochę upadł, a ja zamierzam zakupić jakiegoś porządnego gaziaka. I otóż moje pytanka: 1. Słyszałem iz M4 i 416 od WE są bardzo awaryjne. Jak wypadają na tle 416 od VFC. 2. Zastanawiam się też nad SCAR-em od WE, który jeżeli dobrze czytam z open boltem lepiej radzi sobie w niskich temperaturach. Czy to prawda? I czy da się jakoś używać tego HK416 w niskich temperaturach? 3. Czy warto inwestować w repliki z częściami Ra-Tech, czy są zauważalne różnice od stokowych w czasie używania / żywotności części? 4. Jaka jest różnica pomiędzy CO2 i GG? 5. I najważniejsze, cobyście polecili z replik gazowych dla żółtodzioba w temacie gaziaków? Zastanawiam się nad 416 i SCAR-em, może jest coś jeszcze fajnego?? Edited January 29, 2012 by Grim_Warrior Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 1 Awaryjne są tylko closse bolty które bez sensu jest teraz kupować. 2 Ogólnie Open bolty lepiej sobie radzą przy niskich temperaturach,ale nie wydaje mi się żeby Scar był jakoś lepszy pod tym wzglądem od Hk416 OB.Scar ma jeszcze jeden dość duży problem a mianowicie pękający zawias kolby. 3 Do replik closse bolt kompletnie nie opłaca się wstawić części Ra-tech bo co byś z tym nie robił to i tak Hop-up dobija użytkownika,zaś to open bolt nie ma jakoś dużo części :npas,lufa,gumka,zespół spustowy. 4 Co2 jest lepsze przy niskich temperaturach i replika lepiej "kopie",ale niestety Co2 jest droższe w użytkowaniu. 5 Ja bym polecił G36 WE (G39) najmocniej "kopie z całej rodziny WE" i konstrukcja magazynka pozwala na strzelanie nawet przy ujemnych temperaturach (strawdzone na własnej skórze). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 A ja dodam tylko, że wszystko na magazynkach "emkowych" (stanag) od WE jest do bani, ze względu na skopane magazynki właśnie... Quote Link to post Share on other sites
Bajbars Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Czyli jeżeli dobrze rozumiem to M4 i HK 416 WE mają te same magi (open bolt oczywiście)? Zastanawiam się nad kupnem HK 416 wersja na Co2 i mam pewien dylemat nad wzięciem: 1. zwykłą wersje Open Bolt http://www.specshop....CO2_-_Open_Bolt 2. Czy liepiej a) dopłacić i mieć wersje z polskiego sklepu z dodatkami z Ra-Tech'a np. Capri http://www.asg.com.p...m_WE,p,4005.php LUB b) zamówić od razu wersje (najbardziej wypasioną?) bezpośrednio z Ra-Tech'a http://en.ratech.com...ries&Itemid=139 Którą z podanych opcji byście Panowie najbardziej polecali? Jak ktoś miał styczność z lufami precyzyjnymi w HK 416 to może napisać jaki wtedy replika ma zasięg? Oraz jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu i czy nie ma żadnych z problemów technicznych? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Jak ktoś miał styczność z lufami precyzyjnymi w HK 416 to może napisać jaki wtedy replika ma zasięg? Oraz jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu i czy nie ma żadnych z problemów technicznych? http://forum.wmasg.pl/topic/56510-m4-we/page__st__900#entry1734868 Quote Link to post Share on other sites
tefinho Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 czy lufka od m16 kwa podejdzie pod hakaczke? Aegi i gbb sa kompatybilne w tej czesci? Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 czy lufka od m16 kwa podejdzie pod hakaczke? Aegi i gbb sa kompatybilne w tej czesci? nie są Quote Link to post Share on other sites
tefinho Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 chodzi mi o zewnetrzna lufe oczywiscie. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Lufy AEGowe są niekompatybilne, zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Witam.Jaka jest różnica między m4 WE i hk416 WE? Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Wewnętrznie żadna, zewnętrznie diametralna. Quote Link to post Share on other sites
5iwy3551 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) Hej. Akurat wczoraj zakładałem temat o AK ale znalazłem takie coś http://allegro.pl/we...4997969982.html Poczytałem ten temat i jeszcze kilka innych na tym forum. Opinie raczej były dobre. Trochę gubię się w oznaczeniach replik ASG. Jedni używają jakiegoś dziwnego slangu, sklepy podają numery modeli, a na stronie producenta to już w ogóle sajgon... Proszę mi powiedzieć czy to dobra okazja, nigdy nie miałem gaziaka a i w ogóle to jestem zielony ale podoba mnie się ta sztuka :icon_smile: EDIT: Czy to z allegro to to samo co tutaj? http://www.weairsoft.com/guns/gas-blowback-guns/rifles/we-r-m006-b-we888-bk.html?___store=eu&___from_store=default Edited January 28, 2015 by 5iwy3551 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Okazja ino brać od razu. Nikt Ci nie powie, bo to zależy od stanu faktycznego a po ilości postów śmiem twierdzić, że nie masz zielonego pojęcia o replikach gazowych więc kupuj i ślij do Dexa jak coś się spieprzy w 1 miesiąc po zakupie bo to WE. Masz wielki temat o m4 i hk416 więc czytaj Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts