szewczyk Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 ja ustawić szczerbinkę od ak\swd co oznaczają te cyfry :zastanawia: Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 (edited) jest to odwzorowanie podziałki z ostrej wercji. Domyślam się, że wiesz, że kula karabinowa nie leci idealnie prosto jak w np CS'ie tylko zaraz po opuszczeniu lufy zaczyna opadać. te cyfry to metry np 5 to 50m, 7 to 70 metrów. proste? :blush: Ps To powinno być w dziale dla zielonych Edited December 4, 2010 by zaki123 Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 (edited) To są oznaczenia odległości jak w ostrej... 1 oznacza 100m, 2 - 200m, itd. @zaki123- Byłeś pierwszy, ale to są oznaczenia setek metrów, a nie dziesiątek... Edited December 4, 2010 by wiciok Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 te cyfry to metry np 5 to 50m, 7 to 70 metrów. Bzdura. Link to post Share on other sites
arend Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 jest to odwzorowanie podziałki z ostrej wercji. Domyślam się, że wiesz, że kula karabinowa nie leci idealnie prosto jak w np CS'ie tylko zaraz po opuszczeniu lufy zaczyna opadać. te cyfry to metry np 5 to 50m, 7 to 70 metrów. proste? :blush: Ps To powinno być w dziale dla zielonych Niestety w tym poście prawdziwe są tylko pierwsze i ostatnie zdanie. Drugie pokazuje że kolega nie ma zielonego pojęcia o balistyce, ale dzielnie wali babola żeby błysnąć. Trzecie że gdzieś dzwoni ale gdzie to juz niewiadomo. I prostując: Tor pocisku po opuszczeniu lufy jest parabolą. Oznacza to że na początku wznosi się ponad poziom lińji celowania a po osiągniąciu przewyższenia maksymalnego opada. Podziałka jest mianowana co 100m nie co 10 Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Dodam tylko, że nastawy w AK i SWD są mocno przesadzone... Trafić z 1200m z SWD i 800 z AK? "Kałach" kończy się na 350m na semi. Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 (edited) jedno zero mi wcieło, wielkie mi mecyje :maniak_jezyk: a kula ostra nie unosi się w górę tylko leci prosto bo jest inaczej wprowadzona w ruch rotacyjny niż kulka asg. Kula karabinowa zaczyna opadać gdzieś mniej więcej jak zwolni poniżej prędkości dzwięku Edited December 4, 2010 by zaki123 Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 jedno zero mi wcieło, wielkie mi mecyje :maniak_jezyk: Tak, oczywiście, i to przypadkowo w obu liczbach ... :sciana: a kula ostra nie unosi się w górę tylko leci prosto bo jest inaczej wprowadzona w ruch rotacyjny niż kulka asg. Kula karabinowa zaczyna opadać gdzieś mniej więcej jak zwolni poniżej prędkości dzwięku :hahaha: :hahaha: :hahaha: Dziecko, skończ, proszę ... :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 polać mu, niech mówi! Link to post Share on other sites
arend Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 a kula ostra nie unosi się w górę tylko leci prosto bo jest inaczej wprowadzona w ruch rotacyjny niż kulka asg. Kula karabinowa zaczyna opadać gdzieś mniej więcej jak zwolni poniżej prędkości dzwięku To twój pomysł czy ktoś ci takich głupot nagadał. Odpal sobie googla i użyj hasła "balistyka zewnętrzna pocisku".Poczytaj, pomyśl. Kajać publicznie się nie musisz, ale proszę nie pisz publicznie takich bredni bo jeszcze ktoś to powtórzy i na idiotę wyjdzie. Link to post Share on other sites
szewczyk Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 dzięki :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts