AdameKOSW Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Witam, otóż w moim AK ROF na lipolu 11,1v 20C jest bardzo duży, tak duży iż replika nie pobiera wszystkich kulek(wina maga?). Co zrobić w tej sytuacji? Sprzedać tą baterię i zakupić 7,4 o wysokim C? Dodam że w środku repliki siedzi SP130 Guardera, tłok JBU, kable niskooporowe oraz deansy. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Brak opóźniacza na zębatce tłokowej ? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 możesz zmienić zębatki na jakieś o większym przełożeniu, spadnie ci rof Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Może prawie głupstwo, ale z tego co przeczytałem (mogę źle pamiętać) to można dolutować do pakietu diodę. W razie czego poprawcie mnie. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Możesz sobie spylić tego LiPo i kupić Np LiFe 9.9V. A jaki tam silnik siedzi? Bo można w tym kierunku uderzyć. albo opóźniacz popychacza jak kolega wspomniał. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 uderz do Segera. Wspominał coś kiedyś o tym iż ma fajniuśkie układziki do zbićia lekko woltarzu na lipolu. Powinno wystarczyć. btw jestem ciekaw na jakiej zasadzie to to działa ;] Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Nie lepiej zrobić układ z PWM? Tanie i rof regulowany ;) Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 jakiś schemacik? ;) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Wina kiepskiego maga. Do 35 rps podaje kazda kulke nawet mid cap. Ogolnie z podawania to jest tak - najgorzej podaja midy. Drugie sa reale/lowy z uwagi na mniejsze tarcie i ustawienie pojedyncze kulek. Najlepiej podaja hi capy i boxy (ale to dyskusyjne - lowy moga byc lepsze - kwestia tarcia bokow maga). Nie napisales ile masz rpsow i jakie zebatki. Opozniacz popcychacza pomaga przy nie za duzych rpsach (tak do 30) bo przy wiekszych - zbyt dlugo odciaga dysze i powstaje duza nieszczelnosc. Pomaga tez zalozenie na zebatke - na element odciagajacy popychacz - podkladki mosieznej (takiej samej jaka jest na osce zebatki). Odciaga dysze ten 1 mm dalej do tylu. Sprawdz tez czy nie masz za dlugiej dyszy - to moze byc problemem (jak wsadzisz komore hopa z lufa- w rozlozony gearbox - to gdzie zatrzymuje sie popychacz). Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 Zębatki stockowe, jest ok 18 - 19rps. Wczoraj nasmarowałem troszkę maga i z tego co zauważyłem to to przy pierwszej serii było ok, tzn wszystkie kulki wylatywały. Potem już tak nie było. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 A jakie kulki? Może jakbyś załadował trochę lepsze o gładszej powierzchni, to będzie lepiej podawał. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 0,28g Guardera :) Quote Link to post Share on other sites
old Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 strzelałeś w domu czy na mrozie ;] ? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 mmhh to dobre a nie masz innego maga żeby sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 Strzelałem pół na pół :) W oknie, a na polu -15 stopni ;} Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Wina maga.Rozbierz maga wyczyść i przesmaruj-sprężynę rownież. Użyj suchego olejku teflonowego. Sprawdź jaką masz zębatkę tłokową jak jest możliwość załóż opóźniacz.Dziś na strzelaniu zębatki cymowskie czyli opóźniacza nie zamontujesz nie było problemów z podawaniem 0,28 guardera rof 17 rps bo lipek 15C. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Ja nie mam problemu z podawaniem przy 27 rps - ale to sa lowy TM, midy KA i stocki hi capy JG do auga. Smarowanie maga nie jest zbyt dobrym pomyslem. Ogolnie mag ma byc suchy - jezeli przesmarujesz to podczas uzywania przylepi sie do tego masa syfu. Nigdy nie smarowalem magow niczym (ani midow ani lowow) i problemow nie ma. Najlepiej - kup maga markowego producenta. Liczy sie jakosc plastiku i gladkosc kulek. Dla mnie idealne sa GG - sa bardzo sliskie (trzeba dawac wiecej hopa ale wlasnie sie nie tna przez to w magach). Czasem problemem jest tez ladowanie kulek na maxa do midow. Zawsze laduj tak z 10-15 kulek mniej niz max. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 Wypróbowałem przed chwilą na magu z AK CYMY (CM.028). Niestety zmiana maga nic nie dała :icon_neutral: . Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 O ile dobrze zrozumiałem, to wszystko idzie ok z podawaniem, ale kilka-kilkanaście ostatnich kulek nie podaje. Jeśli tak to bardzo tani myk. Weź wiertło do stali większe niż 8mm. Sfazuj lekko wejście dla kulek w komorze hopsiupa. Sam miałem coś takiego w swoim kałachu i pomogło. Nic nie kosztuje, a pomaga. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 Na od wrót :) Na początku kilkanaście kulek podaje, a potem już nie. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 No to za slaba sprezyna w magu. A to ze slaby mag zamieniasz jeszcze slabszym cymy ... CM028 to najtansza mozliwa replika :) Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Robiłem teraz test, jeżeli docisne magazynek to podaje bez problemu... Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Czyli kłania się zakup dobrych magów. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Może słabo siedzi w gnieździe? izolatka może pomoże? Edited December 21, 2010 by maczo007 Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Postanowiłem zakupić dystanser mosiężny pod zębatkę. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts