mike.zulu22 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Witam, ostatnio zacząłem rozglądać się za repliką, mam kilka faworytek ale chciałbym jeszcze, żeby doradził mi ktoś bardziej doświadczony. Najbardziej zależy mi na M4, M16 albo 416. Najlepiej żeby była to replika wytrzymała, dla kogoś bez zapędów do tunningu. Pułap cenowy to ok. 700 PLN, przy jakiejś wyjątkowej ofercie może wzrosnąć. Repliki, które najczęściej chodzą mi po głowie to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1200 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=585 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1600 Oczywiście mile są też widziane wasze propozycje, w każdym razie z dzięki z góry za podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Pierwszą broń którą podałeś jest bardzo dobra, możesz śmiało ją brać, jednak będziesz musiał wymienić prowadnice, bo jest plastikowa (może się złamać), masz jej recenzję na wmasg. Drugą broń też możesz wziąść, jednak jest trochę awaryjna. Z kolei trzecia broń, jest taka średnia, jak wymontujesz EBB, będzie dobra, a jak nie to może ci szybko się rozwalić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mike.zulu22 Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 A jak z montowaniem dodatków? Czy na tym ICSie można domontować optykę, foregripa itd.? Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 (edited) Po zdjęciu rączki transportowej, ukaże ci się szyna RIS, na niej możesz zamontować optykę. Oczywiście możesz także dokupić szyny RIS od ICS, jednak wyniesie cię to ok. 400zł. Tutaj masz linka: http://madonion.eu/Chwyt_przedni_RIS_do_M4_p471.html PS: Nie wiem czy inne szyny będą się nadawać, nie próbowałem. Edited December 18, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Do autora: - przy zakupie ICS'a dolicz 200-300 zł na baterię i ładowarkę, w zestawie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Z kolei trzecia broń, jest taka średnia, jak wymontujesz EBB, będzie dobra, a jak nie to może ci szybko się rozwalić. Ale to nie ma EBB. Przynajmniej nigdzie na zbrojowni nie jest napisane. Mówisz o tym Asia EG ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 W komisie też poszukaj, czasem perełki można znaleźć. ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Według mnie to niech kupi tego ISC :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Jak znajdzie kasę na baterie i ładowarkę to jest to najlepszy wybór. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Ale to nie ma EBB. Przynajmniej nigdzie na zbrojowni nie jest napisane. Mówisz o tym Asia EG ? Chodziło mi o firmę APS, zapomniałem dopisać, trzeciego linku nie zauważyłem, jestem dzisiaj rozkojarzony. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Według mnie to niech kupi tego ISC :biggrin: Jak znajdzie kasę na baterie i ładowarkę to jest to najlepszy wybór. taaaa? Niech kupi plastikową replikę 300 fps tylko dlatego, że to ics? Oby nie był tak głupi ;) Quote Link to post Share on other sites
mike.zulu22 Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 Hmmmm... Na początku chciałbym podziękować za odzew i zainteresowanie :) Nie chciałbym, żeby cała dyskusja zamykała się w w obrębie trzech zalinkowanych replik, jeśli macie jakieś swoje typy to podzielcie się nimi :smile: Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Sam mam m4 Boyi. Jest to moja pierwsza replika i zła nie jest, ja jestem z niej zadowolony ale już drugi raz w ciągu 5 miesięcy leży na serwisie ( przebieg u mnie wynosi 3-4 k kulek.). ICS na pewno nie jest tak awaryjny. No i oczywistym plusem jest dwudzielny gearbox. taaaa? Niech kupi plastikową replikę 300 fps tylko dlatego, że to ics? Oby nie był tak głupi ;) Ics ma 330 fps :wink: Chyba nie ma innych nowych propozycji za tą cenę, na razie. Chyba, że będziesz polował na jakąś używkę. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Też mi się wydaje, że kupno używki nie jest złe można dostać na prawdę dobrą replikę z górnej półki za przystępną cenę. Ja osobiście posiadam M4 Aresa i ją sobie chwalę. Działa bez awaryjnie (10-15k bb i bez śladów zużycia na zębach tłoka i innych częściach). No i można szybko zmienić sprężynę ;) Ogólnie ciężko dostać nówkę ale warto się pomęczyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 A ja na Twoim miejscu kupiłbym G&G http://www.salonasg.pl/index.php?p1136,karabin-gr16-dst-blow-black-plastic-g-g . U chłopaków jak teraz kupisz to nie dość że masz dużą promocję to jeszcze akumulator i ładowarkę gratis. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 A ja, choć jestem fanem markowego sprzętu i sam takowy powiadam, bym nie brał żadnych plasticzanych wersji eco znanych producentów. Jak krucho z kasą to lepiej wziąć chinola i trochę do dopieścić. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 A nie lepiej sprawdzone markowe bebechy no cuż w kiepskim opakowaniu a jak kasa dojdzie kupc metalowy korpus? Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) jeżeli chcesz kupić tego ICS http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1200 to bądź ostrożny mimo że jest to markowa replika to łatwo płytkę selektora ognia połamać Edited December 19, 2010 by brytandx Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) a nie lepiej kupić zwyczajne bebechy z lepszym zasięgiem i w metalowym/stalowym opakowaniu, a jak się po 2 latach popsują, to kupić nowe/naprawić? ;) Edited December 19, 2010 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 taaaa? Niech kupi plastikową replikę 300 fps tylko dlatego, że to ics? Oby nie był tak głupi ;) Lesio... trzymałeś Ty chociaż raz ICS'a w łapach? Strzelałeś z tego? Nie pleć bzdur. Nad czym się tutaj zastanawiać. Replika pierwszej klasy za takie śmieszne pieniądze różni się tylko body od "dojrzałej M'ki ICS'a " . Sam ją mam i bardzo sobie chwale. Dwudzielny gearbox to świetna sprawa. A te "TWoje 300 FPS' sieje bardzo zacnie. Więc. Panie Panowie nie plećcie głupot skoro nie znacie Danej repliki. Te plastikowe body jest pierwszej jakości. Mocniejsze zapewne niż nie jedno ZnAl'owe chińskie "full metal body" . TYlko przy ekstremalnych akcjach potrafi pękać. Ja jestem drugą czy trzecią osobą w kraju której udało się złamać. No ale cóż... 70'dziesiąciu paru kilo to to żadna replika by nie wytrzymała. Polecam Panie kolego M4 od ICS'a wątpię abyś był niezadowolony. Bardzo fajna replika za rozsądną kasę z fajnymi osiągami. Pozdrawiam Camus Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 magiczny plastik wytrzymalszy od metalu, niezłe rzeczy. I Ty mówisz, że to ja pieprzę :) te śmieszne 300 FPSów jest dobre, gdy chcemy się zabawić w Matrixa - Ty strzelasz, a ja zdążę zmienić maga w cymie, wycelować i Cię trafić, niż ta kulka z ICSa do mnie doleci (o ile doleci na 50 metrów zasięgu takiej cymy). Widziałem na własne oczy jak sieje ICS UV w porównaniu z Cymą 031 -> Cyma sięgała minimalnie dalej, ale za to kulka była widocznie szybsza. A w porównaniu z Cm048 -> żart ;) a cena Cymy jest w sumie identyczna, bo aku już w niej masz ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Tylko problemy zaczną się za rok, albo dwa kiedy cymka zacznie się sypać, a ICSik nie. Takie porównania mnie zawsze bawiły. Każdy ma swoją bajkę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Od metalu? Gównolit to metal tylko z punktu widzenia chemicznego :D. W zasadzie to taka mocno zamrożona plastelina. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Proszę, wręcz błagam -> nie zaczynajcie znów tego tematu!!! Nie będziecie chcieli prośbą, to będzie groźbą ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Dlatego każdy ma swoją bajkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts