Zahariasz Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Witam Chciałbym przeznaczyć 1000 zł na zakup nowej repliki AEG i prosił bym o konkretne propozycje może to być sama replika lub np tasza replika+ wymiana jakiś części. Serdecznie dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 A może podaj jakieś kryteria? Bo nikt nie siedzi w Twojej głowie i (z całym szacunkiem) nie czyta w Twoich myślach, co Ci się podoba, a co nie... Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Cm048 i św spokój. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Cm048 i św spokój. Amen! Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Prawdę mówiąc zależy mi na niezawodności i dobrych osiągach miałem kilka replik i mam same złe wspomnienia ;/ Zastanawiałem się nad którymś z nowych AK cymy. Wymyśliłem taki zestaw: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_050_ebb-1556.html do tego wymiana okablowania bo czytałem ,że dużo daje dodatkowo lepsza bateria, lufa precyzyjna i silikonowa gumka hop-up. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Chcesz kałacha - bierz kałacha. Po cholerę założyłeś temat, jak już wiesz co chcesz kupić? Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Bo nie miałem tej repliki w rękach a nie chce kupować kota w worku ? Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/68100-cm050-rumunskie-ak/page__hl__cyma+050 Fiubździu! wyczarowałem Ci całe 4 piękne strony nt. tego kałacha Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Jesli chce kałacha niech szuka RSa... Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad g36 od JG, za pozostałą kasę można konkretnie go podrasować i masz replikę na lata z dobrymi osiągami, kałasze od Cymy 0.40+ są także bardzo dobrze, ale nie każdemu się podoba i ergonomia też nie zachwyca. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 A tu to samo tylko w innym body: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/59635-akm-cyma-cm048m-cm/ - jedynie 85 stron samej wiedzy miłego czytania kałasze od Cymy 0.40+ są także bardzo dobrze, ale nie każdemu się podoba Parę postów wyżej autor napisał, że właśnie mu odpowiada Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad g36 od JG Głupota, mając taki budżet, w życiu bym nie wchodził w g36, ładował kasę by być może osiągając to samo co cm.048 Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 No, fajnie, że mu się podoba, ja napisałem tylko, że nie podoba się każdemu. A co do inwestowania w G36 to już jest indywidualna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Jeśli dopiero zaczynasz to kup coś z mniejsza ilością FPS, bo jak kupisz broń, która ma 450 FPS, to na strzelankę cię mogę nie wpuścić. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (...) to na strzelankę cię mogę nie wpuścić. a jak Cie poprosi? ; D Warto na początek zmienić sobie sprężynkę na słabszą, żeby nikomu krzywdy nie zrobić. Na wyzbycie się pewnych naturalnych odruchów (naciśniecie spustu przed ocenieniem odległości od celu) potrzeba trochę czasu i kilkanaście strzelanek. Miałem kilkakrotnie przyjemność oberwać w twarz serią z 450fps z odległości z przedziału 4-10 metrów i nie jest to nic przyjemnego. I nie chciałbym zafundować takiej atrakcji koledze. Po wypracowaniu odpowiednich odruchów wrzucasz z powrotem mocniejszą sprężynkę i tyle. Do tego na sam początek gumka HU dobrze założona i ładowarka dobra. Nie ta z taiwanguna, tylko Imax b6 albo coś w ten deseń, poszukaj w temacie o ładowarkach. Bateria może poczekać, ta stockowa da radę, jeżeli będziesz ją ładował dobrą ładowarką. A jak będziesz potrzebował czegoś lepszego, to kupujesz LiPo. I w zasadzie tyle. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Chodziło mi o mogą ;d ahh te literówki, xd Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem byłoby siedzenie dniami i nocami na allegro/komisie(wmasg) i szukać jakiejś używanej repliki I klasy, a nie matwać się w chinolach! Dość często można spotkać 'ciekawą' replikę za małą kasę. @Zahariasz - nie spodziewaj się tu w temacie jednoznacznej odpowiedzi, bo każdy tu ma swoje zdanie, co chyba jest rzeczą jasną? Sam musisz dojść do tego, co będzie dla ciebie najlepszym rozwiązaniem. Tyle ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem byłoby siedzenie dniami i nocami na allegro/komisie(wmasg) i szukać jakiejś używanej repliki I klasy, a nie matwać się w chinolach! Dość często można spotkać 'ciekawą' replikę za małą kasę. @Zahariasz - nie spodziewaj się tu w temacie jednoznacznej odpowiedzi, bo każdy tu ma swoje zdanie, co chyba jest rzeczą jasną? Sam musisz dojść do tego, co będzie dla ciebie najlepszym rozwiązaniem. Tyle ode mnie. Dobrze prawisz! Jeśli masz 1000zł nie pchaj sie w chińszczyzne. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Następni, co nie mają, nie mieli, ale wiedzą lepiej. Jako posiadacz i były posiadacz kilku replik I klasy i chinoli napiszę tak: Jak masz 1 k złotych i chcesz kałacha - bierz CYMĘ (szczególnie 048 )- nawet się nie zastanawiaj. Używana I klasa na 95% nie będzie lepsza, a na bank bardziej zjeżdżona. I na bank nie wytrzyma dłużej i na bank nie będzie strzelała nie wiadomo jak lepiej i jest jeszcze kilka na banków... ;-). Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ale kolega nie napisał że musem chce kupić ak prawda? Za 1000zł kupi firmowke (powiedzmy emke/m14 cos innego) ktora bedzie miała o niebo lepszą kulture pracy od każdej cymy i nie bedzie sie musiał bac ze nie poradzi sobie z 400fps do ktorych trzeba na prawde mocnych bebechow. Kolega mial cyme 0.40 która nie podzialala mu dlugo, co sie okazalo? Że nie kazda czesc gearboxa moze banglac na tych 440fps bez zająknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Za 990 zł Są teraz oRISowane AK74M w militaria.pl od ICS. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 A do tego dolicz jeszcze dobrej jakości akumulator i ładowarkę. Ode mnie w tym przedziale to tylko CM.048. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ja nie zastanawiając się wziąłbym ICS'a tym bardziej, że jest na przecenie. Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 Zastanawiam się nad zestawem CM.048M [CM] + prec lufa guardera + gumka silikon guardera + firefox 9,6 V 1500 mah. Albo nad jakimś karabinem z wyższej półki ale szczerze nie wiem czy rzeczywiście się to tak opłaca kolega kupił Scara za ponad 2 tys i ma z nim ciągle problemy. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jeśli Ci się tylko podoba kałach to bierz Cymę, na pewno będziesz zadowolony, tylko jeśli już bierzesz taki mocny karabin (ponad 430fps) to rzeczywiście zmień sprężynę na słabszą ( m100-110 ), dobra lufa i gumka też nie zawadzi, z taką konfiguracją, będziesz miał pewno około 380fps i dobre skupienie wraz z celnością. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Nie kupuj batek firefoxa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts