wiciok Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Świetna recka, THX. Mała uwaga: szybko się pruje, więc jeśli nie mamy koślawych łap, lepiej trzymać replikę w ręku przytopić zapalniczką wystarczy... Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Próbowałem, ale nic to nie daje :) Pasek w replice za sześć dych jest po prostu skazany na porażkę :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Moim zdaniem najlepiej spisują się kulki 0,20 Strzelając z prawie wszystkich chińskich szotów stwierdzę jedno - są za lekkie. Najczęstszym minimum (wyjątek to Benelli M3 3 lufowe) to 0,25g. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 tuksiak Ten shotgun może akurat być inny. Albo jego egzemplarz słabszy. Na przykład mi z mojego 003 AGM najlepiej strzela się na 0.20. Nie wiem dlaczego ale tak mi lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Uwierz mi na słowo, trzymałem coś takiego ostatnio, tak samo jak te nowe GA, też najlepiej strzelało na 0,2g, po załadowaniu 0,25g G&G nagle zaczęło strzelać o 150% lepiej. Ja naprawdę się tym bawię długo, szczególnie szotami i wiem co napisałem, jak źle Twój strzela na 0,25, to albo gówniane kulki, albo syf w lufie, albo nie potrafisz wyregulować, albo trafiłeś jeden na 10000 który jest kijowo wykonany pod względem lufa-komora hopa i tyle na temat. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Albo nie strzelałem na 0.25 i nie wiem jak to jest ;D Ale szczelność ma dobrą. Jak go rozebrałem i ścisnąłem tłok palcami to powietrze ściskało się i nic nie uciekało. Tak samo jak zatkałem palcem lufę i strzeliłem to jak puściłem wyleciało sprężone powietrze. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 (edited) Widzisz, nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, ja o jednym, Ty o drugim. Pisałem gdzieś o szczelności? Napisałem wyraźnie komora hopa-lufa, widzisz tam cokolwiek o tłoku-cylindrze? Naprawdę nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo w 99,99999% przypadków nawet nie wiesz o czym pisze przedmówca, wystarczy poczytać Twoje posty. Nadto wiedzę masz małą jeżeli chodzi o repliki. Dziękuję. Edited February 4, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Z moich doświadczeń z replikami strzelb, najlepiej spisują się w nich kulki: M47 DE - 0,25g. M56 DE - 0,2g. M58 DE - 0,25g. JT-3 JT-USA - 0,23g. 003 AGM - 0,25g. M180 GA - 0,25g. Magazynek na 40 kulek, jest ok (przypomnę, że inne repliki w tym przedziale mają max. 20 kulek w magazynku). Shotguny JT-3 miały magazynki na 39 kulek. Dokładnie takie same, jakie później miały metalowe chińskie shotguny, które były dość popularne jakiś rok temu. Jest więc możliwe, że jest to ten sam standard magazynków. Na pewno wchodzi do niego równe 40 kulek, a nie 39? Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Równe 40 kulek, liczone :) Quote Link to post Share on other sites
zgredek19 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Czy to znaczy że long będzie równie dobry ? P.S Przepraszam że zadaję takie pytania jestem nowy :blush: Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Jong będzie równie dobry. Różni się tylko kolbą i dłuższą lufą zewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
zgredek19 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 OK! Dzięki chciałem się upewnić . :icon_biggrin: Chyba go kupię . Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 To kupuj będzie, to może tak samo sławna pompka jak z DE. A tak powiedziawszy najładniejsza jest wersja długa z tymi imitacjami drewna. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 A tak powiedziawszy najładniejsza jest wersja długa z tymi imitacjami drewna. Zamilcz. Bo: De gustibus non est disputandum Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 (edited) I do tego ma ciut mocniejszą sprężynę :) Edited February 5, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Naprawdę ma mocniejszą sprężynę ? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Na 99% nie. Różnica w fpsach podanych przez sklep pewnie albo zmyślona, albo wynika z różnicy długości luf. Mechanizm na bank ten sam. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 To prawda. Identyczne body, mechanizm. Tylko obie lufy dłuższe wsadzili i dali kolbę. Quote Link to post Share on other sites
zgredek19 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 A w jakim sklepie kupowałeś ? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 To bez znaczenia w jakim sklepie kupował. Nie było jeszcze przypadku chyba, że dwie repliki z jednej serii, zwłaszcza tak tanie jak chińskie shotguny, różniły się mocą sprężyny. Byłoby to bez sensu kompletnie. Quote Link to post Share on other sites
Freerunner Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Obie lufy? W moim długim lufa wewnętrzna kończy się równo z prowadnicą czółenka, dalej tylko lufa zewnętrzna. Co do wrażeń: dzisiaj strzelba brała udział w pomorskiej rekonstrukcji wojny zimowej 1940, była taplana w błocie i śniegu, działa dobrze. Celność minimalnie gorsza od mojego G-36 JG. HU na kulkach 0.2 na kilku metrach ściąga w dół. Edited February 6, 2011 by Freerunner Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Więc tym bardziej różnica w fpsach jest zmyślona przez sklep, w celu zwiększenia ilości potencjalnych kupców. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Albo testowany krótki egzemplarz był felerny. Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Albo i tak. Z resztą nie obwijamy w bawełnę - repliki prawdopodobnie są takie same, wybieramy tą która nam się podoba bardziej i kropka. Quote Link to post Share on other sites
zgredek19 Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Narazie nie są dostępne w sklepach i na allegro. Wiecie kiedy będą dostępne ? P.S Są jedynie na www.airsoftxtreme.pl ale tam nie polecają. Tak słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts