lubiemrowkojady Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Ciężko ciężko, wystarczy wejść na taiwanguna i znaleźć ... już są dostępne ! Tak poza tym ten shotgun wygląda moim zdaniem tandetnie ... Wątpię, żeby konstrukcja wytrzymała 420 fps. Jak porządne, to porządne, radzę Ci zbierać na Maruzena :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Hmm, w przyszłym tygodniu powinienem mieć możliwość zabrania do testów shotguna BISON - skrobnę wtedy jego krótkie porównanie do Mossberga od AGM (003), Remingtona od GA (M180), Benellki od DE (M56), Remingtona od DE (M47) i Benellki od JT-USA (JT-3). Porównanie będzie nastawione głównie na zasięg i celność replik. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 A Benelki od GA też by się nie dało? :wub: Ale i tak jesteś wielki :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 No właśnie nie mamy dojścia do tej Benelki, a w Bielskim środowisku zdaje się, że nikt jej nie ma :/. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Logan zdawało mi się jakby w Traper Shop w sferze ją mieli :D Edited March 13, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Zdawało Ci się. Gdyby była, to bym o tym wiedział - w końcu tam pracuję ;). Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 Logan mi się zdawało tak jakby było :D Tez widziałem,że macie cm 042 tylko cena mnie ciekawiła :D Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Przestań hokager.... Mam już dość twojego spamu, emotek co zdanie, i wypowiedzi na poziomie 13sto latka. Sądząc po twoim profilu jesteś nim. I zachwalasz wszystkim nowym shotguna bison którego nawet nie masz. @logan Dawaj reckę. :) A co do sklepu w którym pracujesz... Ile wynosi pensja pracownika takiego sklepu ASG? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Recka tak jak mówię będzie dopiero w przyszłym tygodniu (koło czwartku-piątku) - ale będzie ;). Odnośnie pozostałych pytań, które nie są związane z tym tematem - poślę zaraz PW, żeby tutaj nie zaśmiecać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Ciężko ciężko, wystarczy wejść na taiwanguna i znaleźć ... już są dostępne ! Tak poza tym ten shotgun wygląda moim zdaniem tandetnie ... Wątpię, żeby konstrukcja wytrzymała 420 fps. Jak porządne, to porządne, radzę Ci zbierać na Maruzena :) A to przepraszam, dwa dni wcześniej jeszcze nie było. ;) Poza tym te 420 fps mi się nie podoba, pewnie jak kupię, to zacznę kombinować nad słabszą sprężyną... Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Czekamy, czekamy, ciekawe czy okaże się lepszy od pozostałych... Edited March 14, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Dlatego, radzę Ci kupić sprawdzoną replikę, która jest agm/bison i po czasie wymienić te podzespoły, które według Ciebie nie są git. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Bisona nie zaliczyłbym póki co do sprawdzonych replik - niech przynajmniej te pół roku ktoś nim postrzela i będzie wtedy coś więcej wiadomo. Odnośnie recki - niestety, złe wieści - odmówili nam sprzedaży Bisonów, bo mieli za mało.. Tak więc jeszcze będę musiał poczekać zanim sobie z niego postrzelam.. :/ Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Mam go i powiem szczerze, że jest świetny! Do tego odkryłem niezły bajer :icon_biggrin: Gdy z przodu wykręcimy taki dzyndzel,wyjmiemy lufkę zewn. możemy obrócić ją o 180 stopni. Mało tego. W miejscu, gdzie jest takie kółko, można po plastikowej butelce dorobić kolimator. Niby nic, ale na 0,23 guardera, kulki lecą prawie, że idealnie w miejsce! :cool: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 można po plastikowej butelce dorobić kolimator Are you kidding to me? Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Chodzi dokładnie, o wycięcie kawałka butelki i narysowanie permanentnym kropeczki. Ambitne i twórcze, nie? Niby nic, ale kulki lecą tam gdzie chce :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) I takie coś nazywasz kolimatorem? :sciana: Edited March 17, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
kielnik5 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam Wszystkich Jeżeli chodzi o magazynek w tym Bisonie to nie jest to typ DE inny sposób podawania kulek,kulki są podawane za pomocą kawałka plastiku na obudowie tłoka z dyszą i wejście jest prostokątne. Wnętrze plastik poza metalowa prowadnicą, wada otworek z boku niby kontrolny tak podają w instrukcji;). Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 I takie coś nazywasz kolimatorem? :sciana: Powiedzmy, że atrapą atrapy kolimatora. Świeżaka zadowoli ^^ Quote Link to post Share on other sites
Teleskop Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Przepraszam,że odkopuje stary temat,tylko chciałbym wiedzieć czemu w żadnym sklepie nie ma dostępnych tych replik. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Wykupili o dostawy nie przywieźli. Z chinami nigdy nic nie wiadomo. Może za parę miesięcy będą. PS. A ten temat jest tu po to żeby go odkopywać. Żeby nowi nie robili drugich takich samych tematów. Quote Link to post Share on other sites
Teleskop Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Wykupili o dostawy nie przywieźli. Z chinami nigdy nic nie wiadomo. Może za parę miesięcy będą. PS. A ten temat jest tu po to żeby go odkopywać. Żeby nowi nie robili drugich takich samych tematów. Ile trzeba czekać mniej więcej? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Najlepiej napisz/zadzwoń do sklepu z którego zamierzasz tego Bisona kupić. Oni wiedzą najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Rozebrałem dziś replikę w celu naprawy i małego uszczelnienia, niby wszystko ok, ale za chiny nie mogę poprawnie złożyć zespołu spustowego ... byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zrobił/znalazł na forum, gdziekolwiek zdjęcia wnętrza repliki jak i zespołu spustowego. Z góry dziękuję! Quote Link to post Share on other sites
marklin335 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Siemka.Wiecie może co mam zrobić aby zwiększyć zasięg broni? po 15 metrach nagle kulka idzie w dół a strzelam na 0.20g czy 0.25 MadBulsa pomogą? Jak wiemy ta broń nie ma niestety regulowanego Hop-Up Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts