Zmorak Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 A czy można skutecznie zastosować matę pod panele? Tą cienką piankę w rolkach na którą nakłada się panele? Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 A czy można skutecznie zastosować matę pod panele? Tą cienką piankę w rolkach na którą nakłada się panele? Można. Ale lepszym rozwiązaniem będzie pianka uszczelniająca do okien. Wytryskujemy odpowiednią ilość do body, czekamy aż pianka (urośnie-zwiększy swoją objętość) I modelujemy ją ostrym nożykiem.. Replika stanowczo się wyciszy, i znikną luzy pomiędzy body a resztą repliki. Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 (edited) Nie mogę już edytować. W tym temacie jeszcze nie było. Magazynki do naszych M24SW. http://www.gunfire.pl/product-pol-1152194925-Magazynek-Low-cap-do-M24-M99.html Edited April 25, 2011 by milosz Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Nie mogę już edytować. W tym temacie jeszcze nie było. Magazynki do naszych M24SW. http://www.gunfire.pl/product-pol-1152194925-Magazynek-Low-cap-do-M24-M99.html Mam takie 2. Są równie beznadziejne co stockowy. Dla mnie do przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Zmorak, żeby wyciszyć replikę będziesz musiał: 1. Wypełnić przestrzeń pomiędzy lufą wew. i zew. najlepiej idź do sklepu akwarystycznego i kup filtry do rybek ;). (2. Owiń lufę wewnętrzną bandażem i na to izolacyjna <- dla wytłumienia wibracji.) 3. Naklej kawałek gumy na głowicę tłoka. 4. Polecam zmianę O-ringa, albo daj taśmę tefonową pod uszczelkę. Tylko nie zaciasno! Ma być szczelnie ale, nie do stopnia kiedy sprężyna niemoże ruszyć tłokiem. 5. Smar grafitowy, albo inny dość gęsty na sprężynę prowadnicę i wnętrze tłoka. 6. teflon fix. Wszystko co napisałem nie było zwykłą teorią, a zostało zastosowane w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Czy da się jakimś magicznym sposobem uszczelnić połączenie głowica-hop'up? A dokładniej samą głowicę? Wykonałem teflon-fix, i różnica jest niewielka.. Szczelność cylindra w mojej replice wynośi jakieś 95%, lecz szczelność Hop-up, jest zerowa... Wykonując test (strzykawki) całe powietrze ucieka komorą Hu. Jest jakaś na to rada? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Wymiana głowicy cylindra... Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Jeżeli sprawdzasz szczelność komory HU przy użyciu "strzykawki" w cylindrze... Przy strzale wytwarzane jest takie ciśnienie, że gumka, która przylega tylko na wcisk do głowicy cylindra zawsze będzie przepuszczać, chyba, że przykleisz gumkę do głowicy -.- Nakładanie teflonu jest bezsensowne, ponieważ powietrze i tak go wypluje spod gumki(prędzej czy później). Możesz obwiązać koniec gumki na lufie żyłką ( obciążenie do 4kg, 2 supełki), ale z wyczuciem, bo przetniesz. Ja tak mam w VSR i sobie chwalę, lecz tutaj jest całkowicie inny układ komory. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 tutaj trick z żyłką i kawałkiem szczoteczki do zębów na gumce hopka, z VSR nic nieda bo gumka już jest sciskana przez komorę. Ja obszedłem rozpychanie gumki uszczelniając ją woskiem, ale nie wiem czy ktoś się na to odważy ;D. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Nie mówię o plastikowym pierścieniu, ale samej żyłce, która "wtopi" się w gumkę i nie zajmie żadnego miejsca, a parę fps przybędzie ( u mnie w VSR dało to 30fps). Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Rozumiem.. W komorze, przed gumką znajduje się taka "METALOWA" obręcz. Co jeżeli, wymienię ją na podobnych rozmiarów O-ring? Czy to coś da? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 hmmmm... jeśli nie będzie efektu podwójnej kulki, to możliwe że układ będzie szczelniejszy, ale głowy niedam. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Bingo ! : D Tak jak pisałem wyżej, zamontowałem w komorze Hu malutki O-ring który zastępuje metalową obręcz. Ten element, znajduje się przed gumką w komorze.. Zdjęcie : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b47a446c69bd5cd2.html O-ring, sprawuje się o niebo lepiej niż swój poprzednik (obręcz). Szczelność jest znakomita. Dopiero po tym zabiegu można wykonać efekt "strzykawki". Tak wygląda sprawa z punktu widzenia głowicy cylindra : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70354d9257280e8a.html Jeszcze jedno zdjęcie, okazujące o-ring w komorze : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa46fbb586918864.html O-ring, przepuszcza kulki bez żadnego problemu. Jest lekki "opór" ale to właśnie on gwarantuje nam większą szczelność. Nie ma możliwości, by nasz O-ring wyskoczył z komory, czy może się przemieścił. Siedzi tam tam samo twardo jak jego poprzednik. Po oddaniu 40 strzałów, jestem zadowolony. Szczelność poprawiona, powtarzalność i precyzja także.. Co tu więcej pisać, jeżeli jest ktoś zainteresowany takim O-ringiem , mogę bezpłatnie kilka sztuk tego zielonego skarbu.. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Nieźle! Coś takiego jak doszczelniona dysza w AEG! Na tym samym polega, tylko w AEG jest połączenie Głowica cylindra-dysza, a w springach dyszy nie ma. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 W springach dysza to głowica cylindra, powiedzmy :) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Gdy będę miał trochę czasu, to sam zobacze jak działa u mnie. Quote Link to post Share on other sites
taken Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) No i wreszcie zamówiłem... M24(SW-04) z GunFire, które miało mieć 550FPS, a ma... 390 :blink: - sprawdzałem na swoim chrono, pomiary na pewno dobre. Czyli 550FPS to ściema ;/ Napisałem reklamacje, zobaczę co oni z tym zrobią i się wypowiem. A i jeszcze jedno - Macie tak, że jak włożycie maga, to z jednej strony on nie tkwi sztywno w łożu magazynka, tylko jest jak jakby na sprężynce? Z jednej strony tak jakby wystaje, a z drugiej trzyma go zatrzask... Są jakieś charakterystyczne znaki na replice, po których można poznać że to SW-04? Edited May 4, 2011 by taken Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 To że magazynek tak sprężynuje to norma, a na co ci znaki szczególne jeśli masz tylko 2 firmy m24 CA i SW, a nikt ci nie da CA za taką kase. Quote Link to post Share on other sites
taken Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Nie no spoko, w l96 kumpla mag tkwi sztywno, więc mnie to zaciekawiło... To co mnie zaciekawiło to instrukcja na której pisze model SW99-04 i tam jest pokazany dodatkowy schowek w miejscu gdzie wkłada się naboje w oryginale, a w replice tego nie ma :| Błąd instrukcji? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 (edited) Może dali instrukcje od Echo1 :zastanawia: chyba tam był ten schowek Edited May 5, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Chce w tym tygodniu zamówić m24 SW. Pytanie , czy ta komora zaakceptuje lufe Km-head ?? - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_304&products_id=2572&name=KM_-_Head_-_Lufa_Precyzyjna_APS_96_/_2_-_498mm Czy wersja 550 fps to nadal ta sama replika , tylko ze zmienioną sprężyną ? czy kolejna hybryda jak te z Well- i AGM ? Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Tak. To ta sama replika... Lufa KM jest dedykowana do replik APS-2 , więc ..... Nie wiadomo : ) Pewnie jeszcze nikt tego nie sprawdzał. Porównując ją z stockową lufą, wygląda podobnie. I w 80% powinna pasować do stockowej komory... Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Dobra , dzięki . Sprawdzał ktoś zasięg i skupienie na stocku ? - bardziej chodzi mi właśnie o wersję 550 fps. Z tego co widziałem w wersji tej 440-450 fps , skoki są dość duże fps , czy wersji 550 fps też takie są? Widziałem m99 Snow Wolfa , i zrobiła na mnie ogromne bardzo pozytywne wrażenie , pomimo 440 fps - które nie ma co się oszukiwać ma teraz większość stockowych chińskich AEG-ów , zasięg był od nich o niebo lepszy , czy podobnie nie zawiodę się na m24 ? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Jak chcesz snajpić stockowym, pseudo "snajperskim" chińczykiem to się zawiedziesz. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 (edited) Witam, Przymierzam się do zakupu tej M24, jednak mam jedno pytanie: Czy ta luneta, na tym montażu podpasuje do tej repliki? Może nie koniecznie ta konkretna luneta na tym konkretnym montażu, ale czy luneta 50mm wejdzie na niski montaż? Wiem, że niski montaż jest ogólnie za niski na 50-ki, ale przecież szyna nie jest równo z lufą, trochę wystaje. Bardzo bym chciał żeby luneta prawie dotykała lufy (1-2 mm przerwy). Bardzo mi się to podoba no i do oka wygodnie ;) Pozdro, Kiekos PS Nie znalazłem odpowiedzi ani w tym temacie, ani w temacie o M24 CA. EDIT: Pragę dodać, że to nie ma być replika na strzelanki, a ozdoba. Przynajmniej na razie. Później zajmę się bebechami (może) :P Edited May 6, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts