Skilrod Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Panowie kupiłem zespół spustu pdi i jest mały problem w tym m24 SW :icon_smile:. Tłok nie chce się zaczepić o sear. Porównałem ze stockowym zespołem i widać, że w PDI sear zaczepiający jest bliżej tego z tyłu. Domyślam się, że zaczep na tłoku AirsoftPro ma przez to za mało miejsca i zanim się zatrzaśnie o sear (który też jest minimalnie wyższy niż stock) zapiera się o tylni sear i nie można go już więcej naciągnąć. Ktoś rozwiązywał taki problem? Tłok KA/Laylaxa ma identyczną końcówkę zaczepową? Może mam piłować ten tylni sear PDI czego nie chce robić bo go osłabie ;p. Edited April 10, 2013 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Zapytam prościej... posiadaczy vTriggera PDI. Jakiego tłoka i prowadnicy używacie? Zaczep w tłoku AirsoftPro i podstwa prowadnicy AirsoftPro sumarycznie mają 6,55mm a w tym zespole spustu zatrzaśnie się między pierwszym i drugim searem maksymalnie 5mm (po pochyleniu pierwszego). Po zdjęciach w sklepach wydaje mi się że tłok CA i prowadnica Laylaxa są cieńsze w tych miejscach. Nic więcej nie pasuje do tego triggera O.o? Dexter zajmujesz się serwisem. Wiesz coś o tym? Edited April 10, 2013 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 No wiem. Zeszlifuj talerzyk prowadnicy tyle ile się tylko da z grubości oraz kołnierz tłoka- też z grubości. Tam po milimetrze nawet wystarczy więc śmiało. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Tokarz zebrał mi z tłoka końcówkę tą z fazą i już jest dobrze. Przy okazji na tokarce było widać że czeski tłok jest krzywy. Latał jak głupi. Zamówiłem jeszcze adapter tłumika też AirsoftPro. Strasznie bylejaki. Niezeszlifowane zadziory, farba oblepiona kurzem. Musze wymienić jeszcze dźwignię. CA są w pełni stalowe, mocne? PDI mają kosmiczne ceny. Dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 CZeskie części sa jakie są i nie spodziewaj się niczego więcej, to po pierwsze. Po drugie- stockowa rączka nie pęka sama od siebie więc i stalowa CA tym bardziej nie powinna a co dopiero PDI. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Rozumiem. Co do tych czeskich części to się wgoniłem tylko w koszty. Odradzam kupno. Sam kupiłem bo nikt mi nie pokazał konkretnych problemów. Pisze co mi się przytrafiło żeby inni wiedzieli na przyszłość. Rozebrałem karabin żeby wsadzić tą nową sprężynę. Łożysko na prowadnicy się nie obraca bo prowadnica znowu się lekko skrzywiła i wgniotła w głąb podstawy. To już druga prowadnica. Wcześniejsza całkiem wyrwała się z podstawy. Czeski tłok jest krzywy co było widać na tokarce i chyba tylko on może być przyczyną tych zniszczeń. Oglądam końcówkę czeskiego cylindra. Pojawiło się wybrzuszenie na jednym boku. Wszystko na M170 Guardera Kasa za tłok, cylinder i dwie prowadnice poszła w błoto a do tego mnóstwo zmarnowanego czasu np. na polerowanie tego cylindra. Co kupić zamiast tego? Cylinder PDI Raven i tłok KA z głowicą Guardera? Prowadnice dorobię u tokarza bo mam już dosyć kupowania nowych. Te cylindry Raven są gładkie jak po polerowaniu czy takie jak czeskie ;p? Nie chce znowu żałować oszczędności. Wszystkie części znalazłem w specshopie. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Poprzyj zdjęciami :) Ja miałem i mam czeskie podzespoły, i czegoś takiego jak krzywy tłok nie uświadczyłem, cylindra nie miałem to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 To co zostało przytarte to papierem ściernym. Kształtu w żaden sposób nie zmieniałem - jest taki od nowości. Tokarz skracał stalową końcówkę i widziałem jak chodzi bokami. Krążek zmieniłem ja żeby nie było. Myślałem, że nic się bardzo nie stanie a z czasem wymienię ale mam już drugą uszkodzoną prowadnicę a wystrzelałem 300-400 kulek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Nie bierz Ravena, mało Ci wywalania kasy w błoto? Tłok KA, LL, Guarder, jeden pies ale raczej kolejność LL, Guarder KA bym przyjął. Głowica tłoka LL bądź Guarder. Nie zapomnij o gł cylindra! Wojdatuz, problem w tym, że te części na prawdę są kiepskie. Może Ty nie miałes problemów ale ja miałem (nie osobiście, klienci) na tyle, że skończyło się wymianą na firmowe. I problemy zniknęły. Nie jest to jednostkowy przypadek. Edited April 27, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Ravena można kupić z głowicą za 475. PDI lv3 HD są razem z tokiem i prowadnicą za 900 :/. Chyba że wiesz gdzie kupić oddzielnie. Edited April 27, 2013 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Na RWA. Wróóóćććć!!! To jest temat o SW a nie CA. Nie wiem czy do SW robią "pełnoprawne" czy tylko to budżetowe Raven. Sprawdź na x-fire (dystrybutor oficjalny PDI). Jesli tam nima to znaczy, że nigdzie nima. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Nie nabijaj się :D. Ja chcę kupić do CA. Powinien pasować ewentualnie coś zeszlifuje. Mam złamaną dźwignię którą dostane tylko do CA. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Nie nabijam się, rozpędziłem i pomyliło mi się po prostu bo do M24 CA też są części zarówno Czechów jak i PDI. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Panowie mam takie pytanie. Co uważacie o takim zestawie i ile z niego osiągnę? - komora PDI + lufa guardera 550mm 6,02 + gumka G&G zielona - stalowy cylinder od Airsoft Pro - stalowa prowadnica wraz z łożyskiem - stalowa głowica cylindra - hybrydowy tłok od Airsoft Pro - sprężyna guardera m140 Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Tłok i cylinder wyrzuć na wstępie. Gówno, jakich mało. Lufę zmień na Promyka/PDI a gumkę na Systemę. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Czyli tłok i cylinder też na te od PDI? Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Tłoka PDI nie bierz, złom. Bierz tłok King Arms(kopia LL) lub LayLax. Cylinder PDI będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Znaczy tłoki PDI nie taki złom do maks m160- Guardera ale koniecznie wtedy z gł cylindra PDI. Powyżej m160 bym nie dawał bo zdechnie. Quote Link to post Share on other sites
Kaktus23 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Witam Mam problem kupiłem m24 SW. Za każdym razem jak chcem przeładować to blokuje mi sie spust dopiero jak przeładuje z blokada to odda strzał po odblokowaniu. Czasem jeszcze jest odrazu strzał po powrocie zamka na miejsce bez wcisniecia spustu... Kto miał podobny problem niech sie odezwie ;) Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 To normalne w tych Snow Wolfach i raczej tego nie naprawisz. Mój też się blokował. Musiałem manipulować spustem żeby puścił. Później doszło jeszcze blokowanie dźwigni po strzale. Musiałem zabezpieczać i odbezpieczać dopiero wtedy dało się podnieść głowicę. Ktoś też do mnie pisał z tym samym problemem... miał pokombinować ze słabymi sprężynkami seara ale wątpię by mu się udała ta naprawa :). Zbieraj na zespół spustu do CA. Do SW też już zrobili ale w Polsce nie ma. Niewiele się różnią. Do CA też dopasujesz po piłowaniu łoża :). Quote Link to post Share on other sites
Kaktus23 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 no to lipa własnie Mancraf zamontował swój wynalazek w mojej replice ale lipa z tym spustem :/ miałem jeszcze zmieniac cały zespół lufy na HU PDI ale lepiej kupic m24 ca... Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Nom dało się podnieść głowicę. Dźwignię... źle napisałem. Nom lipa lipa. Kalkulowałem wymienianie części w CA i SW i wychodzi podobnie cenowo żeby karabin był na dobrym poziomie. Niestety w SW dochodzi dodatkowe grzebanie i trudność z dopasowaniem części... body też w jakimś stopniu (nie wiem jakim) gorsze więc przyznaję, że lepiej dozbierać na CA... tak dla świętego spokoju :icon_biggrin: Edited June 18, 2013 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Panowie pytający o konwersję mancraft: Da się ją zamontować niemal w każdej replice sprężynowej - chłopaki robią odpowiedniki wymiarowe zespołu tłoka. Nie trzeba wtedy wymieniać spustu i rączek przeładowania, bo bebechy nie cierpią. Jesli nie macie smykałki technicznej - wysyłacie replikę mancraftom, oni zrobią resztę. Kolega Kaktus23 zamontował, przy czy on miał i nadal ma problemy ze spustem (zapewne z winy spustu, nie konwersji). Quote Link to post Share on other sites
Kaktus23 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Manncraft mi montował i fakt preblem był juz przed montażem... (miałem cichą nadzieje że to chwilowy problem ale niec sie nei zmieniło) replika w tej chwili bardziej nadaję sie do spokojnego strzelania w tarcze... Parę zdjęć repliki - zamontowany ich reduktor z adapterem na kapsuły Co2 ładnie sie zmieściła na kolbie i nic nie wadzi ;) https://plus.google.com/u/0/photos/112832646628532322400/albums/5891273360522954881 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Heh, reg z najnowszej serii :D Nie przeszkadza Ci po tej stronie kolby? Leworęczny jesteś? Trochę szkoda, że nie ma jak w kolbie upchać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts