Gekon_1 Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Możliwe. Była na aukcji od złotówki. Dzisiaj widziałem parę nowych ładownic od TMC i muszę powiedzieć, że mnie zagięło. Jakość naprawdę bardzo przyzwoita, wreszcie załatwili sobie normalne materiały wreszcie. Obawiam się, że Flyye może mieć poważne problemy z nową konkurencją. A jak z kolorami ? Zmienili coś w tej kwestii ? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Invista to firma, obecny posiadacz licencji na Cordurę (kiedyś DuPont). O ile wiem, Invista otrzymała licencję właśnie od DuPont. A jak z kolorami ? Zmienili coś w tej kwestii ? Wygląda mi na to, że tak. Jestem przekonany, że to była już normalnie wyglądająca cordura, ale światło było nienajlepsze. na ebairsoft jest wydzielony dział na produkty uszyte z Cordury 1000D Zdaje się, że jest to materiał "podobny" do Cordury oryginalnej. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Owszem, to miałem na myśli. Posiadaczem licencji był DuPont (i twórcą, o ile wiem), obecnie posiadaczem licencji jest Invista. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Drugie pytanie dotyczące ichniej RRVki. Teraz to to kosztuje ok 180zł, gdzie odpowiednik Pantaca ok 112 dolarów. ( ok 330-340zł ). TMC kosztuje w sumie 1/2 Pantaca czy Flyye. I- czy TMC-owska RRVka nadaję się do użytku, czy jak Mortis mówił, "Sprzedałem najszybciej jak się dało"?. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 (edited) Ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości szycia, napów i materiału jakiego używają (wnioskuje po ładownicach jakie posiadam) - może większe rzeczy im tylko nie wychodzą? ;) Co do porównania cenowego - zarówno Pantac jak i Flyye stoją wyżej pod względem jakości (dla też kosztują więcej, m.in przez oryginalną Cordurę). Edited February 15, 2011 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 (edited) Odgrzeję kotleta.. Czy ktoś ostatnimi czasy kupował kamizelkę od TMC w multicam?? Przymieżam się na RRV właśnie tej firmy w multicamie i nie wiem czy brać... (tzn ktoś kiedyś w temacie pisał że kolory są ciulowe ale może teraz coś się zmieniło) Pozdrawiam. Edited November 2, 2011 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=2014&osCsid=c4b85j2i3j5ppjve6mqmq5mi41 http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=3262&osCsid=c4b85j2i3j5ppjve6mqmq5mi41 Gacie nr 1 khaki, gacie nr 2 CB. Pytanie, czy te khaki ktoś widział na oczy, i czy rzeczywiście są takie białe/jasne? Być może teraz sobie je pociągnę a chcę coś ala CB, tylko z wkładkami twardymi. Wiem że są na EBB, ale na shooterze będę miał zniżkę. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Są beżowe - jak beżowe Helikona (gacie nr1) Jak CB z wkladami to sobie takie wez zmiast khaki. Ja mam i chwale Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Czy ktoś posiadał kopię lbt 0292d? Jak z szyciem, poprawiło się coś? http://www.ebairsoft.com/cordura-lbt0292d-seal-chest-khaki-p-1965.html Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Sądząc po opiniach na ich stronie, towar niedostępny. I raczej nie szyty przez TMC. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 pytanko do spodni G TMC CP Gen2 style Tactical Pants with Pad set np. takie http://www.ebairsoft.com/gen2-style-tactical-pants-with-aor2-p-6184.html może ktoś ma, ich rozmiar L i powie mi jakie gacie nosi w kontrakcie? albo zmierzy dlugość tych tmc po zewnątrz nogawki Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Mam Platea 6094 od nich (http://www.ebairsoft.com/cordura-6094-style-plate-carrier-khaki-p-3569.html). Napy są do dupy, w kamizelce szybko się pourywały, wewnętrzne kieszenie na magazynki (http://www.ebairsoft.com/inner-pouch-6094-plate-carrier-p-5437.html) są za szerokie w stosunku do kieszeni, dodatkowo 4 magazynki wchodzą bardzo ciasno. Trzeba je wciskać nogą ;) Oprócz tych dwóch wad wszystko na ten czas jet ok ;) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Hej! Mam takie pytanko: Jak ma się jakość mundurów TMC, w stosunku do np. Helikona? W szczególności interesuje mnie jakość wykonania spodni i combatów wzorowanych na Crye Precision. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) Chciałem spytać o to samo. Jak ma się odzież (spodnie, bluzy, combat shirty) TMC do Helikona? Które lepsze? Np. jak wytrzymałe byłoby to: http://deltashop.pl/pl/combat-shirt/1144-tmc-combat-shirt-aor2.html Nie porwie się jak przejdę przez kolczaste krzaki? Edited August 26, 2013 by cymek999 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 W przypadku Helikona, jak się szybciutko popruje to możesz spróbować poprosić o pomoc producenta, przy opcji pod tytułem TMC zostaniesz ze szmatką w ręce. Generalnie ocena wytrzymałości jednego i drugiego: Quote Link to post Share on other sites
McKnight Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Ciuchy od TMC moim zdaniem to tragedyja. Rozmiarówka jakas z kosmosu, to raz. Dwa, kolor. zaryzykowałem, kupiłem i sam sie z siebie śmiałem. Portki zwykłe http://deltashop.pl/pl/spodnie/998-spodnie-taktyczne-cargo10-tmc-aor1.html kolor z AOR'em łaczy chyba tylko nazwą. Wada kolejna sztywne to, w strukturze a'la ripstop. Kolor po drugim praniu zaczął ewidentnie schodzić. Tak więc ubioru stanowczo nie polecam, przynajmniej tego w AOR'ze. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Z tanich aorów to tylko Allwin pozostaje, bo reszta to syf z malarią. A TMC rozmiarówkę ma nie z kosmosu tylko z Azjii. Quote Link to post Share on other sites
McKnight Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 A no Allwin, najlepszy. Sam się czaję. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Czy jest na forum ktoś, kto używał kopii JPC w trochę bardziej wymagających warunkach niż sobotni wygrzew na strzelance i może podzielić się opinią na temat wytrzymałości tego plejta? Proszę o opinię praktyków, bo opinie na zagranicznych forach są sprzeczne, a mnie niezbyt urządza recenzja z YT typu "dobrze wygląda";"wygląda na wytrzymałą". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Opierając się na moich doświadczeniach z tą kamizelką - miałbym pewne wątpliwości co do wytrzymałości w bardziej wymagających warunkach. Generalnie jest ok, ale nitki i zaciągnięcia są normą co sugeruje, że przy bardziej ekstremalnym użytkowaniu może się delikatnie mówiąc posypać. O jakich warunkach "bardziej wymagających" myślisz? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Myślę, że chociażby ciągnięcie za jej szelki podczas ewakuacji, przetyrka po glebie, zapewne także użycie w akcjach typu CQB/MOUT, gdzie ciorałaby się i obijała o budynki, beton itd. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Parę takich akcji powinna bez problemu wytrzymać (o ile nie ma jakiejś 'wady wrodzonej'), jednak nie spodziewałbym się super trwałości i żywotności w takich warunkach :teeth: Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 mam JPC OD od TMC, wychodzę z założenia że sprzęt jest po to aby go używać tyrać jak cholera. Jedyne wady jak dotąd to musiałem nadtopić mocniej końcówki taśm, bo w dwóch miejscach zaczęło się toto pruć. Po tym zabiegu żadnych problemów. Ogólnie jestem zadowolony, wlasnie rozkminiam zakup combatów CB/AOR1 od nich. Mam też ładownice i cargo TMC, tu to już bajko ty moja - tanie i świetne. JPC ma fajne przeszycia w tych bocznych taśmach, tzn jest taśma-wkładka antypoślizgowa-taśma. Sprawdza się. Quote Link to post Share on other sites
Bogdan1501 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Miał ktoś do czynienia z CB od TMC bo na zdjęciach z ebairsoft wyglada jak złoty.I czy ktoś miał do czynienia z SPC od tej firmy? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Hm, właśnie dotarła do mnie kamizelka od TMC w Khaki (ale to się chyba nie różni niczym od CB u nich :D) - kolor całkiem fajny, nie świeci się, o co miałem obawy ze względu na kraj producenta :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts