-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Share Posted April 13, 2011 No niby tak, ale nie będzie to tak trwałe (marker). Próbowałem już markerem pomalować wylot lufy i to się ścierało po jakimś czasie. A skoro i tak będę lufę wymieniał, to 10 dolców w tą czy w tą (ok $52 za PDI Palsonite, a $43 za zwykłą, srebrną), żeby mieć lepiej wyglądającą lufę, to już nie ma różnicy przy wartości całego Glocka - pod koniec będzie zdecydowanie ponad 1500zł. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Jak tak bardzo chcesz wytrzymaly lakier to daj to do pomalowania proszkowego ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 a zamki dobrych producentów to sa lakierowane czym sądzisz? Sprayem? :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Share Posted April 13, 2011 Plakatówką ;P Ale na lufie Guardera był taki syf, że plastik to ścierał... A co dopiero jak przyszedł metal, hoho. Jakiś ichni "P-Proces". A lufa SD jak mówiłem jest chyba anodowana - powierzchnia wygląda podobnie do przedniego panelu wzmacniacza, z informacji które znalazłem ta część Onkyo jest właśnie tak pokryta. Ariemu nie chodziło czasem o pomalowanie lufy wewnętrznej? A do malowania proszkowego chyba za jakiś czas pójdzie lufa zewnętrzna - już są delikatne odpryski przy styku tylnej części komory nabojowej z zamkiem Przy okazji - chyba wyrywanie się i kupowanie łożyska 9mm było... bez sensu. BB Unit jest osadzony jest w zamku SD delikatnie niżej i to chyba powoduje że się zacina. Może jutro zmienię spowrotem na standardowe łożysko 8mm i zobaczę. Z dalszych obserwacji zamka - jest on nieco węższy od standardowego TM. A TMy, z tego co czytałem, miały problemy z wchodzeniem do kabur Fobusa - ciekawe czy ten zamek likwiduje ten problem. Acz nie mam zamiaru tego sprawdzać - ponoć Fobusy lubią rysować zamki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Nie wiem jak lufy ale lakier na zamkach guardera jest na prawdę dobry. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 13, 2011 Author Report Share Posted April 13, 2011 Proszzz: https://lh6.googleusercontent.com/_X7AHdwO6UAI/TaXoBqs653I/AAAAAAAABCU/6QjXGs8xoGg/DSCN0992.JPG To zasługa plastikowego zamka i jednego przeładowania metalowym... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Mi to wygląda na lufę a nie zamek :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 14, 2011 Author Report Share Posted April 14, 2011 No chodziło o kiepskie pokrycie lufy? ;P BTW okazało się słusznym iż muszę wrócić do łożyska 8mm. Ba! I tak muszę jeszcze BBU podpiłować. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 Kasy ni mo, to i nowych części ni mo na razie, ale przynajmniej zebrałem się i zrobiłem zdjęcia do galerii (link w podpisie). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Przerobiłem BBU pod plastikową płytkę zamka od Stark Armsa (jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to ostra niezbyt podchodzi - jest węższa i zostaje szpara - średnio to wygląda). Zdjęcie jest linkiem do galerii. Edited October 15, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts