revolta017 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 potrzebuje informacji na temat zawieszenia 2-pkt i 3-pkt. mianowicie który z nich jest lepszy. chodzi mi głównie o to że jak nie będe broni trzymał w rękach a będe musiał przebiedz jakiś teren to żeby broń się trzymała przy ciele, żeby nie latała we wszystkich kierunkach Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 błąd. 1 pkt i 2 pkt. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Rozwiązanie jest banalne... Magpul MS2 Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 hehe tylko że ta zabawka troche kosztuje :D Ja osobiśćie używam 1 pkt i mogę śmiało polećić :) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) Poczytaj i zdecyduj: http://ersoftkk.blogspot.com/ PS. I pooglądaj filmiki tam zamieszczone. Edited January 9, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Chociażby MS2 Magpula. Pas jest mocnonieudany moim zdaniem, szczególnie przez cienką taśmę, która idealnie wrzyna się w ramie przy normalnie oszpeconym AR15. Baaardzo subiektywna opinia, w porównaniu do reszty tekstu, moim zdaniem niezbyt trafna. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) http://ersoftkk.blogspot.com/ przeczytaj tutaj bardzo fajnie kolega ANR to opisał. Edit: tak to jest jak się rzadko odświeża strony. Nie zauważyłem że już była taka odpowiedz. Pozdrawiam Edited January 9, 2011 by afkurczak Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Baaardzo subiektywna opinia, w porównaniu do reszty tekstu, moim zdaniem niezbyt trafna. Pozdrawiam. Tak, jest to subiektywna opinia, moja opinia. Nie mogę odpowiadać Ci na takie zarzuty, bo po prostu uważam, ze nie jesteś na moim poziomie "taktyczności". Zresztą, nawet w Poznaniu piszą, żeś człowiek duch. Pochwal się swoją wiedzą. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Krzyś Koszta jest za to taktyczniejszy niż Ty :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 MS2 jest pasem niezłym w teorii, ale hałaśliwym i niewygodnym w praktyce. Dużo bardziej wole jednak rzeczy Vickersa dla BFG. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Weeeeeeeeeeeeeeeeeee! Poparł mnie największy spec w Internecie. Mój penis urósł właśnie 15 cm! Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) Chris Costa > Catch22 (wybacz :wink: ) Chociaż... chyba jednak wolę być po stronie długich peni... AnR'a. :biggrin: A więc kończąc już wygłupy, trzeba spróbować odróżnić marketing od faktycznej funkcjonalności. Po to są niezależne źródła, takie jak powyższy, niszowy, niekomercyjny, niekorporacyjny blog nastawiony na prawdę - nawet tę niewygodną. :happy: Edited January 9, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nie zamierzałem się licytować z Krzysiem. Wystarczy że Lamb się nie lubi z Vickersem a obaj patrza na Costę jak na "tego cwaniaka z Coast Guard". Oni tam mają swoje, amerykańskie bagienko, a wy to oglądacie cokolwiek bezkrytycznie chyba. To tak jakbyście wierzyli w "Rekruta" ;-) Dosyć długo używałem paska z taśmy rurowej 25mm żeby nie lubić MS2. Użycie 25mm wynikało zapewne z kwestii zastosowanych klamer i dodatków - przy optymalnej taśmie 40mm byłyby one już zbyt duże. Nie lubię też stukania metal/metal jakie ma miejsce przy MS2, głośne i prowadzi do wycierania się powłok - ot i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Viamortis uważaj bo AnR pominął "do" ;) Dla mnie pasek 2p musi mieć szybkie wypięcie i baaardzo szybką regulację. Wręcz regulacje stawiam na pierwszym miejscu. Długi czas preferowałem 2p, gdyż dzięki szybkiej regulacji mogłem unieruchomić replikę na sobie. Obecnie bawię się 1p i rozwijam przemyślenia na jego temat. Główną zaletą 1p w moim wykonaniu jest nieruchomość pętli. Tzn. pas nie rusza się na mnie i nie zaczepia to o camela, to radio, to coś tam. Powoli dochodzę do bzdurnego zapewne, z profesjonalnego punktu widzenia, wniosku, że chciałbym replikę bez zawieszenia. Doczepianą do oporządzenia, i odczepianą, jednym ruchem. Chyba stertą kydexu przyjdzie się pobawić. Quote Link to post Share on other sites
Drogba477 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Ja mam pytanie dotyczące tego produktu http://www.casg.pl/product-pol-976-MTG-Spearpoint-dwupunktowe-zawieszenie-taktyczne-OD-.html.Czy jest dobrej jakości i jak w ogóle jest z tą firmą.Czy lepiej kupić coś zagranicznych firm i tu jakie polecacie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Viamortis uważaj bo AnR pominął "do" ;) Albo do "aż". ;) Generalnie. Lubie 1pkt dlatego, że dają potężną swobodę działania. Gdy potrzebuje mieć wolne ręce jest mnóstwo technik dzięki, którym mogę unieruchomić gnata. Dla mnie to się sprawdza. Ale to jak zwykle kwestia indywidualnych preferencji użytkownika. Można za to wyłuskać rozwiązania bzdurne, źle zaprojektowane jakim jest MS2. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Mi osobiście MS2 bardzo pasuje. Wygodnie przylega, jest łatwy w obsłudze i funkcjonalny największą jego wadą jaką w niem zauważyłem to jest jego waga.... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Oni tam mają swoje, amerykańskie bagienko, a wy to oglądacie cokolwiek bezkrytycznie chyba. Bródka Krisa zmiękcza mi kolana :happy: A poza tym, to sympatyczne chłopaki są :wink: Nie zamierzałem się licytować z Krzysiem. Ja tylko chciałem się podroczyć z AnR'em :blush: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Zawieszenie MTG jest w porządku, myslę że nie powinieneś być rozczarowany. Generalnie trzeba popróbować kilku rozwiązań - coraz częściej zintegrowany sprzęt ma minimalistyczne rozwiązania do mocowania broni 1pkt, na zasadzie klamry wpinanej gdzieś w system modułowy. Nie żebym to specjalnie polecał ale jest to jedna z opcji dla tych którym nadmiar "sznurka" przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 No na przykład ja mam takie coś :). Z troka 1 punktowe. Wzruszające 10 minut je robiłem :). Nie plącze się. Mocne bo na Nexusia klamrze. Można na plecy wrzucić i bardzo szybko zdjąć. Poza tym montowane do pasoszelek, nie gniecie nic i świetnie rozkłada ciężar. Pełna współpraca z montowanym na podobnej zasadzie plecakiem. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 [...] chciałbym replikę bez zawieszenia. Doczepianą do oporządzenia, i odczepianą, jednym ruchem. Chyba stertą kydexu przyjdzie się pobawić. Miałem taki układ - całkiem przyjemne, jeżeli akurat: 1. Masz lekką replikę, 2. Nie stajesz wobec problemu, ze np. plecak włazi Ci (szelką) na punkt mocowania repliki. Praszka oferuje lub oferowała taki wynalazek, ja mój uszyłem sam z taśmy 25mm i paru klamer. Na życzenie służę zdjęciami. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 no właśnie ja mam SCARa, należy ona do ciężkich karabinów szturmowych, jeszcze te jego gabaryty ;) dzisiaj bawiłem się zawieszeniem 1 pkt i ciut ciężko było zarzucić przez ramie jak to wygląda na drugim filmiku. Pożycze teraz 2 pkt. zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Ale chyba zdecyduje się na 2 pkt. będe replike poprostu na plecy zakładał Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Podlacze sie pod temat gdyz zastanawiam sie nad jedno-punktowym. Zarowno po przeczytaniu blogu AnR jak i po rozmowe z paroma kolegami z teamu stwierdzilem ze dla mnie bedzie w sam raz. Pytanie: Jakie zawieszenie (nie drogie, do 40-50zł) polecacie do AKMS (CM.048, wiec nie pierwszej wagi)? Wiem ze do AK "sa tanio na allegro oryginaly, poszukaj" ale nie chce 2-punktowego tylko 1-punktowy. Czy pas z Bungee np. TAKI jest dobry? Czy lepiej poszukac jakiegos stalego, nie "skaczacego"? Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Wszelakie bungee to jakiś dziwny wynalazek. MTG to ile teraz stoi ten ich pas 1pkt? Quote Link to post Share on other sites
Sturmer Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 A co sądzicie o zawieszeniu dwupunktowym: MTG Spearpoint dwupunktowe zawieszenie taktyczne, docelowo używane ma być ze SCAR-l ? http://www.casg.pl/product-pol-932-MTG-Spearpoint-dwupunktowe-zawieszenie-taktyczne-RG-.html Czy może coś innego w tej cenie / wspieranie polskiego przemysłu mile widziane/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts