Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

co wybrać? karabin wyborowy czy szturmiak

Recommended Posts

Witam.Otóż mam pewne rozbieżności w tym co wybrać. Mam do wyboru albo l96 (jak coś podaje nazwy ze zbrojownia.com.pl) APS L96A1 od Wella do tego prec lufa,wymienić HU i dodać lunetę. Drugim wyjściem jest G36C od JG + prec lufa,nowy HU,lepsza sprężyna i inne takie pierdoły. Wiem ,że na początek lepiej wziąć szturmiaka,jednak szczerze wolę nie iść na pierwszy ogień,chociaż sam wiem,że snajperzenie to ciężki kawałek chleba. Jak coś pieniądze mam ,więc o to się nie martwię. Dzięki za pomoc :)

G36.

Da się nim snajpić niemal dokładnie tak samo jak i tamtą L96, bo mają bardzo podobne osiągi, z tym że G36 ma automatyczny tryb ognia. Jeśli weźmiesz L, to jest możliwe, że dość szybko się zrazisz do ASG. Skoro już wszedłeś na forum by się dowiedzieć, to nie popełnij teraz tego błędu co niektórzy inni i nie kup tej snajpy, bo ona tylko z wyglądu snajpę przypomina.

Na dobrą snajperkę, gdzie faktycznie będziesz miał przewagę zasięgu i celności nad innymi replikami, to licz co najmniej 1500 złotych, bo taniej się po prostu nie da.

Ja tam na przykład jestem zadowolony z mojej L96A1 (MB01C), może i zasięg jest porównywalny do elektryków w tej cenie, ale jest ona wyjątkowo cicha co dawało mi nieraz przewagę. Jednakże, radziłbym zakupić karabinek szturmowy.

Cycki cie dziś swędzą intensywnie?czyżby odwilż w Jaworznie?.

Człowieku z tej repliki ,jeśli nie trafisz w człowieka, to on cie z całą pewnością, zasypie kulkami więc nie masz szans.

Jeśli nic nie dołożysz, do tej snajpy nic z niej nie zrobisz, zasięg będzie tylko porównywalny z np CM028, a elektryki mają akurat tą fajną funkcję AUTO, więc nie będziesz miał żadnych szans !.

A to jeżeli jest dobra dla ciebie to nie oznacza ,że będzie dobra dla innych .

Edited by hokager

@hokager

Daj spokój. To jest jego opinia - jeśli mu się podoba to ok - nie musisz od razu na niego wyjeżdżać.

Co do tematu - od siebie gorąco polecam cymkę 028. Świetna giwerka w przyzwoitej cenie. Do tego szyna ris i kolimator i masz bardzo dobrze spisujący się karabin szturmowy.

Pozdrawiam

Cycki cie dziś swędzą intensywnie?czyżby odwilż w Jaworznie?.

Człowieku z tej repliki ,jeśli nie trafisz w człowieka, to on cie z całą pewnością, zasypie kulkami więc nie masz szans.

Jeśli nic nie dołożysz, do tej snajpy nic z niej nie zrobisz, zasięg będzie tylko porównywalny z np CM028, a elektryki mają akurat tą fajną funkcję AUTO, więc nie będziesz miał żadnych szans !.

A to jeżeli jest dobra dla ciebie to nie oznacza ,że będzie dobra dla innych .

Dlatego napisał, że to jest jego zdanie. Człowieku zacznij mieć trochę wyrozumiałości dla innych. I może pokory (jeśli mnie nie rozumiesz to źle znaczy).

Teraz do tematu. Też bym na Twoim miejscu wybrał G36, ale jeśli chodzi o zasięg to mój stary CM.028 sprawował się trochę lepiej.

Zdążyłem się przyzwyczaic do jego wypowiedzi.

Jak się dobrze myśli to nawet shotgunem można coś zdziałac - znajomy dzierżąc pożyczoną snajperkę mb001 czy tam inne cudo, (której zasięg po uszczelnianiu wszędzie, gdzie się da) wynosił coś ponad 45m i... o dziwo dawał sobie nawet radę. Co prawda nie biorę pod uwagę walk na bliższych odległościach, co kończy się w oczywisty sposób :P

nie, nie, nie, nie namawiam do kupna taniej snajperki. Jak już prawie wszyscy poprzednicy wspomnieli znacznie lepszym wyborem będzie elektryk i popieram to. Granie z czterotaktem znacznie utrudnia sytuację, tym bardziej, gdy zasięg się praktycznie pokrywa szybkostrzelnośc już nie. Jak ktoś lubi sie szczelac pro ubej sniperakami to niech robi co chce, tylko że jak już się "nie ma co się lubi,(...)"

hokager - Ty też święty nie jesteś. Miałem okazję strzelac z tego cybergunowskiego cuda, zasięg był nieco mniejszy od tamtej snajperki - ale na 0.12...

hokager - Ty też święty nie jesteś. Miałem okazję strzelac z tego cybergunowskiego cuda, zasięg był nieco mniejszy od tamtej snajperki - ale na 0.12...

Powiem ci ,że żałuje kupna tego cyber guna,ale zawsze ma te 410 fps na 0,2.

Jednak trzeba z tym żyć,z kupnem czegoś nowego poczekam do wakacji, coś myślę na temat cm.048

@hokager

Daj spokój. To jest jego opinia - jeśli mu się podoba to ok - nie musisz od razu na niego wyjeżdżać.

Co do tematu - od siebie gorąco polecam cymkę 028. Świetna giwerka w przyzwoitej cenie. Do tego szyna ris i kolimator i masz bardzo dobrze spisujący się karabin szturmowy.

Pozdrawiam

JonasCell, z całym szacunkiem ale po co mu szyna i kolimator do cm.028? Za kasę którą przeznaczył by na karabin, kolimator i szynę może przeznaczyć na G36C lub CM.031. Te karabiny na pewno sprawowały by się lepiej.

Co do tematu, to na tym przedziale cenowym karabin wyborowy ma osiągi praktycznie identyczne co AEG. Dlatego z własnych doświadczeń z tymi replikami polecam Ci z czystym sumieniem G36C [JG] oraz CM.031 [CM]. Jeżeli chcesz więcej info to możesz napisać na GG (11240611) lub zapytać tu.

Ja polecę G36C chociażby dlatego że na stocku ma bardzo przyzwoite osiągi i się nie psuje co jest bardzo ważne na początku przygody z asg. U mnie w odzdziale mamy kilka sztuk G36 JG i z żadna nie ma problemów. Jeśli chcesz kupić G36C zapraszam do sklepu. Link na dole.

Pozdrawiam Mulis

@MisieQ

No ja swoją cymeczkę posiadam 2 lata i miałem taką chcicę ją odświeżyć i dokupiłem sobie szynę do cm039 i kolimator :) Po prostu fajnie się z niej strzela. G36 też jest warte ceny - ale ak mnie urzekło :D

Do tematu:

Jak masz na start taką kasę bierz to co poleca MisieQ albo 028.

Pozdrawiam

Co do opinii o gietach, mogę dodać "dla równowagi": g36c (od JG oczywiście) z którym miałem do czynienia padło w trakcie drugiej czy trzeciej strzelanki, na pewno po mniej niż 2k kulek. Po "serwisie" Krakmana strzelało na... 15 metrów. Tak, gumka była wymieniona. Więc, tak, jak z każdym chinolem:

a) to jest i będzie loteria

b) jak się pogrzebie, na 95% będzie dobrze, więc zostają tylko pytania, czy grzebać umiemy i czy chcemy te 5% ryzykować.

Pozdrawiam,

Laokoon