Sovieta Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Panowie, schodzicie na poziom dyskusji "a bo to ja mam racje bo ty nie masz racji". Na litość Boską, każdy biega w czym biega. Ja osobiście biegam w Panterce bo mi sie po prostu podoba, ale ona ni cholery nie maskuje na terenach mnie otaczających prócz lasów. I nie robie halo z tego, że widziałem gościa w UCP na strzelance w środku lasu. Wszyscy bronimy własnej prywatności to dajmy ją i innym. A co mnie obchodzi w czym on biega ? Jak biega w UCP po zielonym lesie, to jego problem. Po to jest asg, żeby się bawić i spędzać miło czas. Nie jesteśmy w armii i nie zależy od tego nasze życie czy się maskujemy czy nie. Jak będe miał ochotę na AOR, czy na UCP czy nawet na DCU to sobię kupie. Jak się podoba, to się w tym lata i tyle. Jedni biegają w tym co im się podoba, inni w tym co maskuje. I Boże Przenajświętszy, takiś stworzył ten świat i taki zostaw. Rozumiem tych co czepiają się lansiarzy, mnie też to drażni. Ale zostawiam to dla siebie. Na ulicy nie czepiam się gościa w bluzie z skateshopu za 300 zł. Chciał ? Podobało mu sie ? Kupił i tyle. Swoje zdanie wyrażajmy, ale niech nie będzie to prawda objawiona. I zejdźmy z tego tematu bo robi się tu już Big OFF Topic. Więc wracając do A-TACS muszę przyznać, że jest dobry. Nie jest to piżamka UCP ;d. Na pewno sprawdzi się chłopaczkom w Afganie. I będe czekał również na wersję jungle która mnie o wiele bardziej ciekawi. Choć pewne początkowe ceny mnie zniechęcą. PS: Off topując krótko. Jedyny słuszny kamuflaż działający tam gdzie ma działać to ghillie! Kiedyś żołnierze latali w jednolitych i się chowali. Wcześniej jeszcze w czerwonych i dawali radę. A spartanie nago popitalali po polu walki i też dawali radę. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Przemyśl teraz odległość kontaktu "ogniowego" Spartan, a ten sam kontakt na współczesnym polu walki, biorąc pod uwagę że jak Cię zauważą to najpierw dostaniesz gruchę z moździerza zapewne... Ghillie to zasadniczo kamuflaż statyczny, w dynamice jest raczej demaskujący. Myśl, nawet kiedy off-topujesz. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Spodnie i bluzy Proppera w A-TACS w opcji preorder to $59,99. Kapelutki $9,99. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Komplecik+boonie są już u kumpla w US&A. Podobno świetnie wygląda. Na dniach ma mi podesłać zdjęcia. W Polsce będę miał za 5-6tyg, więc pewnie wcześniej pojawią się inne komplety z zamowienia Yuriego ( jeśli doszło do skutku). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Wiadomo coś o wersji zielonej tego kamo? Pomijam oczywiście fakt, że miała być taka wersja. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Raczej wątpię aby szybko wyplyneło jakieś info o wersji zielonej, skoro dopiero co miała premierę wersja miejska. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 To to szare nie wiadomo co przemianowali z "uniwersalnego" na miejskie? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Dostałem zdjęcia mojego kompletu. Model mniejszy niż mundur :d Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Kilka fotek boonie na tle leśnym: https://picasaweb.google.com/109865012419425178834/StraszydOUrodziny10042011#5594010775273042450 https://picasaweb.google.com/109865012419425178834/StraszydOUrodziny10042011#5594010815461077394 https://picasaweb.google.com/109865012419425178834/StraszydOUrodziny10042011#5594012469159654978 https://picasaweb.google.com/109865012419425178834/StraszydOUrodziny10042011#5594012420485778674 Pozytywnie się zaskoczyłem a-tacsem. Jest w rzeczywistości trochę bardziej zielony niż to wygląda na zdjęciach. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Kilka fotek boonie na tle leśnym: ... Do europejskiego lasu równie skutecznie nadaje się te camo jak ucp ... Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Bardzo przyjemne dla oka. Poczekamy na wersje leśną. A co do postów wyżej. Nikt nie pisał o tym że niektórzy po prostu stylizują się na przykład na US Army i dlatego biegają w UCP. Nadaje się do lasu czy się nie nadaje, to już ich sprawa nie wasza. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Dokładnie. Niemniej jednak, atacs nie świeci się jak ucp. Btw, rozmiarówka proppera jest zaniżona. Kontraktowe boonie w ucp i marpacie mam na 7 i 3/4 i jest idealne. Propperowskie 7 i 3/4 jest trochę mniejsze i ciasno na dynie wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Na pierwszy rzut oka odrazu wydaje się lepsze od UPC. Tak jak wyżej jestem ciekawy wersji leśnej. Ps. To się musisz na łyso obciąć. ;) Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 (edited) Jestem szczęśliwym posiadaczem A-TACSa. Garść przemyśleń dla zainteresowanych po pojedynczym wypadzie "w teren" i porównaniu z UCP, Woodland, MARPAT, Multicam (MC), Flecktarn. MOUT/CQB - bije na głowę UCP (statycznie/w ruchu) - zdaje się być lepszy od MC (zależnie od typu budynków/środowiska) - znacznie lepszy od Woodland/Marpat/Flecktarn... w tych warunkach to nie trudne NEC (warunki zależne od typu lasu, nasłonecznienia itp.) - nadal lepszy od UCP... to nie trudne w tych warunkach - ustępuje MARPATowi i Flecktarnowi... chyba ze teren mocno nasłoneczniony - ustępuje MC... chyba że teren mocno zacieniony - chyba nieco lepszy od klasycznego Woodlanda, mniej "leśny" ale lepiej rozbija sylwetkę Reasumując - dość uniwersalny kamuflaż z głównym przeznaczeniem na tereny zurbanizowane jednak w warunkach naturalnych nadal skutecznie rozbija sylwetkę człowieka. PS. Potwierdzam zaniżenie rozmiarówki Proppera ;) Edited April 14, 2011 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 W Polsce: http://usarmy.pl/informacje.php?id=0458 http://usarmy.pl/informacje.php?id=0457 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Yeneth, w jakim kolorze oporządzenie lepiej pasuje do tych mundurów? CB? OD? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Patrząc na kolorystykę CB jak dla mnie odpada. Wydaje mi się że coś w "okolicach" FG byłoby dobre. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Bardziej Ranger Green, choć TAG robił szpej z cordury w ATACS i z taśmami CB Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Już oficjalnie potwierdzono, że "zielony" wariant A-TACSa, A-ATACS FG (Forest Green), będzie miał premierę w listopadzie. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 O ile dostawa tkaniny się nie opóźni, to Lubawa zaprezentuje na MSPO rzeczy w A-TACSie Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 No i mamy A-TACS FG (Foliage/Green) Camo. oficjalna strona Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Śliczność :). Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Ciekawe po ile i kiedy w pl ? Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 jak widać na pole rzodkiewki doskonały;-) A tak szczerze, to nie przekonuje mnie ten wzór póki co, raczej dla fanów czegoś kto mało co ma. Wole poczekać na Pencotta :-) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Rebelianci na Endor ;) A na serio, ciekawe jak się będzie sprawdzać w rzeczywistości. Do A-TACSa AU, po obejrzeniu zdjęć, miałem początkowo obiekcje, jednak w rzeczywistości prezentował się całkiem dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts