seger Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) To lubelskie AT już buja się w Atacs'ie ? :icon_smile: Edited July 31, 2012 by seger Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Już jakiś czas - post 96 w tym temacie ;) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Jaki skład materiałowy jest optymalny jeśli chodzi o te mundury? 65 % cotton/35% Polyester czy może lepsze 65 % Polyester/35% Cotton? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Oryginalny materiał mundurowy w kamuflażach A-TACS występuje jedynie w składzie 65% poliester 35% bawełna oraz 52% nylon 48% bawełna. Innych nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 http://kotobood.livejournal.com/510121.html Ukraińcy Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Czy są gdzieś mundury A-TACS w kroju innym niż ACU? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Tak, np. SPECOPS MBS-2. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 (edited) Dzisiejsza paczka. Zrobione przez TMC, rozmiar L. Mam 183cm wzrostu i jakieś 73kg wagi.Zdjęcia zrobione na szybko "patefonem" w akademiku. W tle mistrz 2go planu w komplecie ferdkowym :icon_wink: Uprzedzają pytania, buty to Meindl Desert Fox. Edited December 11, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Ile masz w pasie mistrzu? Bo te chińskie rozmiary na mnie wykładają się w tym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Mistrzu ( ;) ) w pasie posiada jakieś 86-90cm. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Jak na 183cm to daje radę, myślałem że ochraniacze będziesz miał na udach. Może i ja zaryzykuje i wezmę fieldy chińskie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) Kupowałeś na ebairsofcie te gatki? Bo jeśli tak, to dla mnie rozmiarówkowo kibel (105 w pasie), a rozmiarówka kończy się na 37 calach :/. Edited December 13, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Tylko ten "ATACS" TMC różni się od normalnego (przynajmniej wg sklepu), taki mały detal :icon_razz: Claim : This IS NOT ATas camo, 10 color instead of 12 , 6 % smaller print! Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Kupione na allegro za jakieś 150zł ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Nath- na 39 calach, czyli ok. 99cm. OFF- wiadomo, ale na zdjęciach czy przy mocno ubrudzonym mundurze, myślę że mało kto dostrzeże różnicę ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Nath- na 39 calach, czyli ok. 99cm. Jak się trafi egzemplarz trzymający rozmiarówkę. TMC dopuszcza błąd do dwóch (sic!) centymetrów :(. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Witam, Wymyśliłem sobie, że sobie kupię mundur w kamuflażu ATACS, firmy Propper. W Polsce, za zestaw bluza + spodnie zapłacę ponad 500zł (w dużym rozmiarze mi potrzebnym), więc poszukałem w alternatywnych źródłach i trafiłem na EBAY.COM. Tam znalazłem to: http://www.ebay.com/itm/A-Tacs-FG-BDU-Top-Bottom-Combo-65-35-Ripstop-Propper-Atacs-/271126112143?pt=US_CSA_MC_Outerwear&var=&hash=item3f2060278f Koszt: ok 290zł + 60zł przesyłka. Oszczędzam ponad 150zł. Przesyłka z tego co wyczytałem idzie około 2 tygodni. No dobra, ale teraz moje pytanie się rodzi do człowieków, którzy na ebayu z ameryki już zamawiali. Jak wygląda cała procedura od momentu, kiedy sprzedawca wyślę paczkę. Jest po prostu jak w przesyłce krajowej? Że po około 2 tygodniach idę na pocztę odebrać przesyłkę? Co z cłem? Mogą mi na cle zatrzymać? Chciałbym się dokładnie dowiedzieć jak to wygląda. Pozdrawiam. Jeśli zły dział, to proszę o przeniesienie. Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Normalnie poczta to poczta, tylko dłuższy czas oczekiwania, licz się że będziesz musiał uiścić podatek (dodatkowo 23% od całości towar + przesył). Ale to już Cię poczta pisemnie poinformuje. A tak to normalnie do dwóch tygodni będziesz mieć awizo, oczywiście masz paypal żeby przez niego zapłacić za w/w rzeczy? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Wujek, jedna sprawa - to komplet BDU, bez bajeranckich kieszonek z rzepem na ramionach i bez stójki... W Polsce sprzedawany jest komplecik ACU, a nie jak w aukcji - BDU... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 http://www.ebay.com/itm/A-Tacs-FG-ACU-Top-Bottom-Combo-65-35-Ripstop-Propper-Atacs-/271126121834?pt=US_CSA_MC_Outerwear&var=&hash=item3f20604d6a acu też mają i wciąż wychodzi taniej ;). Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Normalnie poczta to poczta, tylko dłuższy czas oczekiwania, licz się że będziesz musiał uiścić podatek (dodatkowo 23% od całości towar + przesył). Ale to już Cię poczta pisemnie poinformuje. A tak to normalnie do dwóch tygodni będziesz mieć awizo, oczywiście masz paypal żeby przez niego zapłacić za w/w rzeczy? Mam paypala. podatek płaci się na poczcie przy odbiorze? Wujek, jedna sprawa - to komplet BDU, bez bajeranckich kieszonek z rzepem na ramionach i bez stójki... W Polsce sprzedawany jest komplecik ACU, a nie jak w aukcji - BDU... Wiem wiem. Jeszcze się waham, czy BDU czy ACU Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 (edited) Dostaniesz z UC polecony z papierami, że cło i podatek będzie naliczony, będziesz musiał albo osobiście we wskazanym UC przedstawić rachunek/przetłumaczoną fakturę albo poleconym przesłać ww. dokumenty do UC. Potem pocztą przyjdzie towar+papiery z UC (ile haraczu jest do zapłaty), odbierając opłacisz haracz na utrzymanie darmozjadów z rządu oraz opłatę pocztową. Gdybyś poświęcił 30 sekund na przejrzenie działu o zamówieniach zagranicznych to byś wszystko wiedział :icon_smile: Edited January 8, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
pankasiu Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Mam małe pytanko - chciałbym kupić mundur (górę i gacie) a-tacs tylko nie wiem co byłoby lepsze AU czy FG do lasu iglastego wiosna/lato ewentualnie ma może ktoś fotki jak to wygląda w terenie Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 FG Quote Link to post Share on other sites
SeLeR Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152196319-Komplet-mundurowy-ATC.html To jakaś podróba na wzór ATACS? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts