chomik_pl Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Nie wiem jak SIG będzie działał na podwójnym zasilaniu ale miałem SIG-a KJW na GG i działał zupełnie przyzwoicie. Mialem M9A1 KJW na CO2 i GG. Wiec jesli ten Sig jest równie udany co M9 to powinna to być zupełnie przyzwoita replika. Quote Link to post Share on other sites
igor89 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Dzięki chomik za info. Nie wiem czy brać kp-01 zwykly GG czy z koncowka E2 tez na gg ale co2 ready. Ten drugi ma ladniejsze okladziny i magazynek, podobnie jak w sigu od TMa, no i cena 378.- u krakmamow Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Nie ma to praktycznie znaczenia, oprócz różnic, że jedno jest E2, a drugie nie. Z tym, że to E2 nie do końca jest E2 bo spust jest od normalnej wersji, ale można spokojnie dokupić, jak na tym zależy. Quote Link to post Share on other sites
igor89 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Ok, a jeżeli chodzi o kabure sztywna z tworzywa to jaka polecacie / IMI def... Czy np ten panel ACMu od krakmanow ?</p> Edited February 11, 2014 by igor89 Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Nie wiem jak SIG będzie działał na podwójnym zasilaniu (...). Mialem M9A1 KJW na CO2 i GG. Wiec jesli ten Sig jest równie udany co M9 to powinna to być zupełnie przyzwoita replika. Też mam M9A1 GG/CO2 KJW - i potwierdzam j/w, działa bardzo dobrze na obydwu zasilaniach. Tyle, że M9 ma nieco lżejszy zamek (wycięcie). SIG ma pełny zamek i właśnie tu jest wg mnie malutki znak zapytania, czy udało się konstruktorom tak zbalansować siły gazu i mechanizmu, żeby na obydwu zasilaniach działał zadowalająco (a jednocześnie zjadał gaz w rozsądnych ilościach). - Jeśli by tak było, to rewelka :icon_smile: Edited February 11, 2014 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Ok, a jeżeli chodzi o kabure sztywna z tworzywa to jaka polecacie / IMI def... Czy np ten panel ACMu od krakmanow ?</p> Tych plastików od Azjatów nie polecam. Co prawda sam kupiłem używane, ale pękły mi już te dwa takie miedziane gwinty na śrubkę w samej kaburze. Z jakiegoś szajsmateriału to porobili i pada. Szedłbym w IMI. Quote Link to post Share on other sites
igor89 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Tych plastików od Azjatów nie polecam. Co prawda sam kupiłem używane, ale pękły mi już te dwa takie miedziane gwinty na śrubkę w samej kaburze. Z jakiegoś szajsmateriału to porobili i pada. Szedłbym w IMI. Dziękuje za info na temat tej kabury. zakupie pewnie IMI. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) Jaka kabura jest polecana do P226 (KJW)? Chcę ją umieścić na kamizelce z systemem molle. Ważna jest dla mnie możliwość regulacji kąta nachylenia w zakresie od 0 do 90 stopni. Nie doczytałem by poniższa miała możliwość montażu pod mole: http://gunfire.pl/product-pol-1152202350-Kabura-Fobus-do-replik-typu-SIG-226-z-regulacja-kata-nachylenia-oraz-podwojnym-bezpiecznikiem.html stąd moje pytanie - czy się "nada"? Edited June 2, 2014 by wilq1979 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Ta kabura ma akurat uchwyt na pas, po zmianie na adapter do molle możesz prawdopodobnie ją użyć na kamizelce. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 http://cqb.pl/montaz-fobus-molle-adaptor-roto-holsters-black-p-4659.html Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Dzięki za szybka odpowiedź. Właśnie zamówiłem gaziaka. Z kaburą czeka mnie więcej kombinowania, bo obawiam się, że powyższa propozycja będzie zbyt mocno odstawać od kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Po wystrzelonych 5 kapsułach uszkodziła się prowadnica sprężyny (część nr 25). Dokładniej to ułamał się wypust na jej końcu. Zauważyłem to w sobotę podczas czyszczenia repliki, która idzie na serwis. Czy komuś z Was przydarzyła się powyższa awaria? Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Takie małe pytanie: Jak dobrać się do lufy wewnętrznej? Tj. co trzeba zrobić by wyciągnąć lufę wewnętrzną z komorą? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Wyciągnąć z lufy zewnętrznej? :D Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Przemilczmy wcześniejszy post... Wystarczyło lekko podpiłować wypustkę na komorze i wyszło idealnie... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 (edited) Ale tam nic nie trzeba było piłować, wystarczy odgiąć lekko lufę i wyłazi. PS Chodziło o komorę, odgiąć komorę. Edited June 19, 2014 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Jest duża różnica w fps na magach na GG i CO2 w najnowszej serii pistoletów KJW ? Quote Link to post Share on other sites
ka91mil Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 (edited) gosci sprzedaje dolne zaworki, mi jeden zaworek przy probie dokręcenia pękł i teraz zastanawiam się czy kp-01 jest w standardzie TM ? czy te zaworki będą pasowały ? http://wmasg.pl/pl/consignment/show/588252 <<link do komisu Edited October 4, 2014 by ka91mil Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 "Zawory posiadają następujące wymiary: Średnica głowicy: 5mm Długość: 12,7mm Średnica w miejscu gwintu: 4,5mm Długość gwintu: 3mm " Quote Link to post Share on other sites
ka91mil Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Zauważyłem podane wymiary, jednak w momencie kiedy pękł mi zaworek przy dokręcaniu, wyrzuciłem go i nie mam teraz jak go pomierzyć i porównać, miałem nadzieje ze ktoś kto ma p226 od kjw będzie taki dobry i zmierzy zaworek u siebie. Quote Link to post Share on other sites
ptyś Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) Na ile strzałów średnio wystarcza Wam jedno ładowanie GG? Edited February 11, 2015 by ptyś Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Teraz w sprzedaży jest ta nowa wersja KP-01- E2, przystosowana do zasilania Co2. Prawdopodobnie różni się od starszej wersji KP-01 tym, że jest jakoś wzmocniona. W związku z tym mam pytanie. Ma ktoś może doświadczenie, czy używając magazynka na Co2 z tej wersji, do starszej wersji KP-01 (przystosowanej do Green gasu), nie rozwalę pistoletu? Zakładam, że dużo bym tak nie strzelał, jedynie w niższych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Może się to źle skończyć, a dodatkowo jak przyjrzysz się staremu magazynkowi od 01 a nowemu od 01-e2 to zauważysz pewne różnice, które mogą choć nie musza źle wpłynąć w finalnym efekcie na "działanie" całości Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 No właśnie ponoć, jak twierdzi sprzedawca, magazynki co2 z 01-e2, pasują do tego 01. Zresztą, obydwa rodzaje magazynków nie różnią się od siebie zewnętrznie, za wyjątkiem budowy stopki która i tak wystaje więc jest bez znaczenia. Moc pistoletu w tej wersji na co2 też nie jest jakaś powalająca, bo 310 fps. Konstrukcja 01 jest też w miarę solidna. Nie ma więc przeszkód by próbować strzelać na obydwa rodzaje gazów. Pytanie tyko, czy ktoś już tak robił. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Jeśli coś w nowej wersji jest wzmocnione, to jest to najpewniej cylinderek gazowy i/lub pozostałem plastikowe elementy układu gazowego. Jeśli coś ma się zepsuć od strzelania na CO2, to właśnie te elementy. Być może wytrzymają, być może padną po kilkunastu strzałach. Nikt tego chyba jeszcze nie sprawdzał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts