Feiro Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Witam, w tym temacie można wymieniać się swoimi spostrzeżeniami,doświadczeniami, jak i cennymi wskazówkami na temat budowy własnej repliki AirSoft. No to na początek takie małe pytanie: Tłok lepiej jest zrobić z metalu, czy aluminium ? Metal twardy, ale za to cięższy, glin jest lżejszy, ale o ile wiem bardziej plastyczny. Link to post Share on other sites
seger Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 glin to też metal. Jeżeli nawet nie wiesz co ma z czego być zostaw temat bo nawet nie uruchomisz repliki. Masz frezarki, tokarki, galwanizator, i inne pierdoły ? chcesz sam wykonać nawet gumkę HU ? powodzenia :) Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) :blink: ej geniuszu, a nie zauważyłeś tego, że glin/aluminium (jeden c**j) to też metal? poza tym np lit czy ołów to też metale! Wyrażaj się jaśniej! Chodziło ci z tym "metalem" o stal? ps. Seger mnie ubiegł Edited January 22, 2011 by zaki123 Link to post Share on other sites
Feiro Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Mój błąd. Chodzi oczywiście o stal. seger mam. HU podobno przy większej ilości fps przestaje podkręcać, więc można zrobić jakiś odpowiednik. Edited January 22, 2011 by Feiro Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Podobno... A repliki strzelają dzięki małym krasnalkom które kopią kulki... Dlatego tak mało ludzi robi repliki gdyż ciężko takie krasnalki dostać. W dodatku trzeba je karmić, zmieniać bieliznę, buty... A odpowiednik czemu nie? Wymyśl i się podziel. Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Podobno... A repliki strzelają dzięki małym krasnalkom które kopią kulki... Dlatego tak mało ludzi robi repliki gdyż ciężko takie krasnalki dostać. W dodatku trzeba je karmić, zmieniać bieliznę, buty... A odpowiednik czemu nie? Wymyśl i się podziel. wiedziałem wiedziałem! Jednak te krasnale istnieją! A ja myślałem, że to przez bimber ;). @Feiro materiał tłoka należy dobrać do warunków w jakich będzie pracować. Nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi Link to post Share on other sites
Dread Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Podstawowe pytanie - PO CO? Jeżeli odpowiedź brzmi "bo tak", albo "bo po prostu sobie chcę", to możemy przejść dalej. Jeśli odpowiedź brzmi "bo chciałbym sobie zrobić snajperkę 1000fps", albo podobnie, to daj sobie spokój. Jak już wiesz dlaczego chcesz zrobić własną replikę, to sprecyzuj co to ma być. Link to post Share on other sites
Feiro Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Chcę tak jak piszesz- po prostu zrobić replikę, a nie żadnego "potwora" który wali na nie wiadomo ile. Myślę, że najprościej byłoby zrobić najprostszą snajperkę (żadnego 4-takta). Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Słomiany zapał - tak to widzę:) Juz ci mówię dlaczego. Jesli ktoś naprawdę chce coś zrobić - to pokaże już efekty tego co przygotował a nie czeka na forumową grupe wsparcia. Jak możesz zadawac pytanie odnośnie materiałów w kręgach w których powiedzmy sobie szczerze może z 15% wie o co chodzi. Dodatkowo widać, że nie masz kompletnej wiedzy co z czym. Obstawiam że nawet nie do końca znasz mechanikę swojego pomysłu a wyskakujesz z pytaniem o szczegóły. Bo materiał to już są ostatnie kroki w projektowaniu. Wpierw potrzebny jest zarys mechanizmu czy robisz coś nowego czy idziesz utartymi scieżkami. Następnie dochodzisz do punktu gdzie mechanizm projektujesz zakladajac co i ile musi wytrzymać. Na samym końcu oceniasz jaki materiał ma być zastosowany do czego, jakie obciążenia bedzie przenosil, czy jego waga będzie miała istotny wpływ na układ i jego działanie. Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 albo robi się body i bebechy wsadza z innej repliki.. Np na forum kwausa gosc zrobil body imitacje maga i przeprojektował supust (wa2000) za naped słuzy mp7 kwa zasilane z 20 magów... Efekt robi wrazenie (zdjecia) Link to post Share on other sites
Foka Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Były już tematy o samodzielnej budowie replik, szukaj. Link to post Share on other sites
Recommended Posts