lukira Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Na SP110 będziesz miał koło 400fps. A rof wystarczający to jest pojęcie względne. Po wymianie stock sprężyny na SP110 rof się raczej nie zmieni, fpsy -10 (?). Jedynie powtarzalność i kultura pracy się zmieni. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 (edited) Sprężyna 110 Guardera ,jak na stockowym okablowaniu powinieneś zmienić z bateria NiMH 8.4V 1100mAh na min 9,6V 2000mAh A wymiana okablowanie z stockowe na silikonowe wtedy lipo 7,4v 2000mAh, jak się myle nich ktoś mnie poprawi. Edited July 21, 2012 by henno Quote Link to post Share on other sites
KrasnalS Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 400 to wciąż trochę przydużo, na którą wymienić żeby zjechać do 380? I takie pytanie od zielonego, skąd wiesz że po wymianie na SP110 będzie miała 400, skoro na taiwanie piszą że ta sprężyna zapewnia moc wylotową 360fps? Inne części gearboxa zwiększają prędkość wylotową? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Inne części również mają wpływ na prędkość wylotową. Sprężyna to tylko jeden, choć chyba najważniejszy, z wielu czynników które determinują ilość "efpeesów" jaką uda nam się osiągnąć. Jak chcesz zgłębić temat, to zapraszam do działu "Upgrade i tuning" co by tutaj oftopa nie robić :wink: Quote Link to post Share on other sites
karolozg Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 (edited) 400 to wciąż trochę przydużo, na którą wymienić żeby zjechać do 380? I takie pytanie od zielonego, skąd wiesz że po wymianie na SP110 będzie miała 400, skoro na taiwanie piszą że ta sprężyna zapewnia moc wylotową 360fps? Inne części gearboxa zwiększają prędkość wylotową? Generalnie sprężyny Guardera słyną z tego, że dają trochę więcej niż oznaczono. Więc nie dziw się na 400fps przy 110 Guardera. Wstaw dobrą 100 i będzie git. Sprężyna 110 Guardera ,jak na stockowym okablowaniu powinieneś zmienić z bateria NiMH 8.4V 1100mAh na min 9,6V 2000mAh A wymiana okablowanie z stockowe na silikonowe wtedy lipo 7,4v 2000mAh, jak się myle nich ktoś mnie poprawi. @henno: nie znasz tej repliki więc nie pisz głupot. Okablowanie stockowe jest bardzo dobre i spokojnie wytrzymuje Lipo 11,4V przy stockowej sprężynie (która dla twojej wiadomości to coś pomiędzy SP120 a SP130). Więc zmiana na słabszą sprężynę jakoś ni jak się ma do wymiany okablowania. Edited July 21, 2012 by karolozg Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 - mówisz, że 360fps sklepy podają?;) Karoloz: okablowanie jest mierne;) Warto wrzucić silikony z mosfetem;) Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A ja się pochwalę, że można jeszcze podnieść lans repliki. stare oznaczenia usunął grawer czy sam musiałeś? Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) W tym miejscu g36C Cymy nie mają oznaczeń, jedynie naniesiony jest numer egzemplarza, jest on nadrukowany, można spróbować jakim rozpuszczalnikiem go usunąć, ale ja nie chciałem ryzykować przebarwień więc potraktowałem papierkiem ściernym 1000. Edited July 23, 2012 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
luki728 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 czy ta batka mi się zmieści do frontu giety? http://gunfire.pl/product-pol-1152193454-Akumulator-Ni-MH-9-6V-2000-mAh-modulowy.html z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Bugsik Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 czy ta batka mi się zmieści do frontu giety? http://gunfire.pl/pr...h-modulowy.html z góry dzięki Nie ma szans Quote Link to post Share on other sites
luki728 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 niedobrze, obawiam się że 1500mAh nie wystarczy na cały dzień strzelanki ;/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Mi tam stockowa spokojnie wystarcza na zwykłe strzelanki. No chyba,że strzelasz na full auto na lewo i prawo.. Quote Link to post Share on other sites
Bugsik Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Ja mam 1500 firefoxa i spokojnie wystarcza, a lubię siać kompozytem. Quote Link to post Share on other sites
luki728 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 no właśnie chodzi o to że nie i mi trzyma może 3-4 godziny... Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Zacznij od kupna porządnej ładowarki... Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) czy ta batka mi się zmieści do frontu giety? http://gunfire.pl/pr...h-modulowy.html z góry dzięki czy ta batka mi się zmieści do frontu giety? http://gunfire.pl/pr...h-modulowy.html z góry dzięki Kup sobie to: ... albo podobną o większym woltarzu jak chcesz większy rof )do tego to:http://www.modelmotor.pl/ladowarka-rc3450-z-zasilaczem-230v.html i nie marnuj pieniędzy na jakiegoś za...go NiMh'a, który przy -10 stopniach zacznie odmawiać posłuszeństwa. Co do amperarzu ( poprawcie mnie jeśli źle napisałem pojemność ) moja lipo ma 2200 mAh i starcza mi na 4 strzelanki po 3 godziny. Na strzelance gubie jakieś 150 ~ 200 kulek. takie 1200 mah z pewnością zaspokoi twoje potrzeby, a do tego masz nowoczesny akumulator w normalnej cenie z normalnego sklepu. Nigdy nie kupuj baterii w sklepach asg - tylko modelarskie. Oczywiście będziesz musiał dokupić sobie końcówkę mini tamiya - czy co tam masz w replice - i ją założyć na kabel od baterii bo widać że są gołe. Polecam generalnie ten sklep bo jest w miare rozsądnie i koleś jest sympatyczny - lubi ersoftowców i nie spuszcza się tylko na modelach jak np kolesie z "modelarni" co to na dźwięk asg przestają cię miło obsługiwać. Dobre też są podobno baterie typu life - ale nigdy nie korzystałem. Co do ładowarki - uważam że lepiej kupić tanią a w razie jak za rok bateria będzie ci odmawiac posłuszeństwa, szukasz kogoś kto ma mikroprocesorową i ci baterie formatuje - i znowu działa jak nówka. Używaj wielkich liter na początku zdań bo się pogniewamy. Martinez. Edited July 27, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Ktoś zna wymiary miejsca na baterie w chwycie przednim? Nie mam jak teraz tego zmierzyć, a szukam lipola (nie, nie chcę gotowych propozycji). No i, czy jest gdzieś opisane zdejmowanie mechanicznych przyrządów celowniczych? Jak to w produktach Heckler&Koch'a wcinają się w kolimator. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Ktoś zna wymiary miejsca na baterie w chwycie przednim? Nie mam jak teraz tego zmierzyć, a szukam lipola (nie, nie chcę gotowych propozycji). 114x33x17mm powinno wejść na styk. Quote Link to post Share on other sites
Adek24 Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Wie ktoś gdzie można dostać tą replikę? Szukałem, ale nigdzie nie ma. Byłbym bardzo wdzięczny za nazwę sklepu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Nie ma ich nigdzie na razie,wyprzedały się. Zapytaj taiwangun lub zbrojownię kiedy będą mieć dostawę. Unikaj kupowania tych replik na gunfire. Strasznie zawyżają ceny CM003. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Ostatnio dorwałem używkę za 400pln z zębatkami hi-speed elementa i precką JBU 6.03. Wystarczy trochę popolować, i się znajdzie. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Używki chodzą sporadycznie po Allegro/Wmasg. Ale szukaj;) Quote Link to post Share on other sites
karolozg Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Znalazłem dwie na komisie WMASG ... http://wmasg.pl/pl/consignment/show/325673 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/321324 Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 dzisiaj gadałem z kolesiem ze specshopu i generalnie z cm jest problem. tłuką części zamienne a nie nowe repliki i nie wiadomo kiedy wrócą do produkcji replik.... a tą gietę warto mieć :) Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Koledzy a czy ktoś zgubił kiedyś ten element dociskający dystanser? Bo przy składaniu po czyszczeniu zauważyłem, że tego nie mam a na podłodze też nie widziałem. Być może wpadł gdzieś w karabinek głębiej, ale w każdym razie owego elementu brakuje. Można to z czegoś dorobić czy coś? Czy jestem zmuszony kupić całą komore... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts