lukira Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Dobra, bo widzę, że nie ogarniacie tematu.. 1. podkręcanie na zerowym hu to wina dużego elementu dociskającego dystanser 2. gumki Guarder (biała) oraz G&G (zielona) podkręcają na zerowym hu ze względu na dużą wypustkę 3. to, co się dzieje podczas wyjmowania gumki, jest w 100% uzależnione od tego jak się ją założy. Ja wkładam tak, że co by się nie działo, i tak gumka zostanie na lufie. Coś jeszcze chcecie wiedzieć pod względem konstrukcyjnym? Quote Link to post Share on other sites
timmberk Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Czy do tej repliki pasują low-capy od JG? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Na pewno JG? Hi-capy JG pasują,więc zakładam,że low-capy pewnie też (o ile JG takie robi). Quote Link to post Share on other sites
timmberk Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 W jednym z ogłoszeń w komisie takie są. Może ogłaszający sam nie wie co ma. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Po bledach wnioskuje,ze jest to calkiem prawdopodobne. PS. Nie mam pl znakow w komorce : Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Jeśli ktoś chciałby poruszać tematy związane z cm.011 - proszę to robić tutaj: http://forum.wmasg.p...m011-g36c-cyma/ Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 słyszeliście cm003 podobno wycofali z produkcji :( Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Od początku mówiono że za taką cenę jest to jedna z najlepszych replik G36, zarazem wykonanie jak i osiągi. Sam ją posiadam (chociaż część elementów zewnętrznych wymieniłem) i jestem bardzo zadowolony. Z tego co można teraz wyczytać CM003 zostało zamienione CM011 Quote Link to post Share on other sites
timmberk Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Takie plotki były już wcześniej, w wakacje, a mimo tego we wrześniu była dostawa i repliki były w sklepach. Ja bym nie przekreślał definitywnie tej repliki, być może pojawi się za niedługo w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 CM011 to jest zupełnie inna replika niż cm003 ;) Bebechy na 90% są z cm028 ;) Quote Link to post Share on other sites
TheWookie Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Tak więc: ostatnio do mojej cymki wstawiłem gumke Zieloną G&G i również mi kulki leciały do góry. Dlatego też zastanawiałem się czy dystansera nie zrobić z patyczka higienicznego, ma 0.5mm średnicę mniejszą od dystansera który dostałem z Gumką, więc podejrzewam, że mógłby się nadac. Czy ktoś próbował robić dystanser z tego właśnie patyczka? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam, TheWookie. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 zielona G&G podkręca, bo ma grubą wypustkę na gumce. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 U mnie na gumce systema i dystanserze typ H P&J na 0.25 zeby kulki leciały prosto to trzeba delikatnie podkręcić Hopa. W większości problem podkręcania na zerowym hopie można rozwiąząć poprzez mocne spiłowanie tego elementu który dociska dystanser. Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 montował ktoś lufę 229 mm guardera do g36 cymy? jak to będzie hulać? te 18 mm różnicy długości robi jakąś różnicę w celności; zasięgu; fps; innych parametrach? Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Witam! Chcę przerobić swoją cymkę na gietke KSk. Chcę kupić: a)http://azteko.pl/front-ris-do-g36-oznaczeniami-p-245.html b)http://azteko.pl/jg-konwersja-g36-p-2385.html c)http://azteko.pl/src-niska-szyna-montazowa-g36-typu-ksk-p-3836.html I tu moje pytanie: czy kupując konwersję do gietki na K mogę zostawić preckę systemy(247mm)? Czy może to źle wpłynąć na funkcjonowanie mojej giety i czy lepiej zmienić preckę na dłuższą? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Źle nie wpłynie, raczej się po prostu nie zmieni celność. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Co myślicie o takim dystanserze do zielonej G&G? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Panowie, mam do rozwiązania sprawę godną detektywów mamby. W domu dwie gietki od cymy, obydwie zakupione w taiwangunie, w odstępie około 6 miesięcy. Repliki z pozoru identyczne, różnią się jednak komorami hop-up: starsza replika ma białą komorę, natomiast młodsza czarną. Kolejnym bohaterem historii jest midcap od cymy. W pełni naładowany, włożony do starszej gietki, nie jest w stanie wydusić ani kulki. Po czułym pieszczeniu, klepaniu i pozaustrojowym popuszczaniu kulek, kiedy w magazynku zostanie miej więcej połowa zawartości, replika zaczyna strzelać. Po włożeniu tego samego midapa co młodszej gietki, poprawne strzały są już od samego początku. O dziwo, na hicapie obydwie repliki strzelają równie poprawnie. Wymieniałem pomiędzy giwerami gniazda magazynka, nic to jednak nie dało - starsza replika grymasiła, młodsza strzelała poprawnie. Co to ma być :D? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Komory HU sprawdzałeś/wyjmowałeś ? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Nie dostałem takiego zezwolenia, to nie moje repliki. Ale będziemy kombinować z komorą z G36 JG ;) Pytam w razie gdyby ktoś coś podobnego zaobserwował i miał gotową odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ktoś mi powie czy ta batka sie zmieści? http://allegro.pl/li-po-turnigy-nano-tech-2200mah-2s-7-4v-35-70c-asg-i2992270505.html i czy wystarczy do stocka lub ciągle da rade po zmianie springa na m130? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ktoś mi powie czy ta batka sie zmieści? http://allegro.pl/li...2992270505.html i czy wystarczy do stocka lub ciągle da rade po zmianie springa na m130? Wymiary : 105x35x17mm Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Gdybym mógł sobie to sprawdzić to bym nie pytał, replika w drodze. Pociągnie zadowalająco? Czy lepiej zainwestować w 11.1V ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Będzie w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Dzięki za info. Jednak gość z aukcji może wysłać dopiero w piątek, więc znalazłem jeszcze taką: http://allegro.pl/lipol-turnigy-nanotech-2s-2200-40-80c-asg-heli-car-i3019961933.html WYMIARY: 87mmx34mmx19mm Orientuje się ktoś czy miejsca jest wystarczająco w przednim chwycie? I czy różnica w wydajności 40-80C a 35-70C będzie mocno widoczna ? Przypomne, że docelowo będzie m130. Edited February 12, 2013 by splinter Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts