Kohan warrior Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Witam. A więc pytanko, która replika, według was wypada lepiej? Wypada... w sensie, czy lepiej sprężyna czy gazowa replika snajperska jest lepsza? Wiedząc ze do Atoz jest sprężynowy można go lekko podtunigować (precka/gumka hopa/spręzyna). A G96 firmy G&G jest gazowe lecz na stocku ma 550-600 fps, a opinie nie są złe. Czytałem trochę o Swd oraz G96, lecz nie mogę wywnioskować która replika jest bardziej precyzyjna/lepsza pod względem wykonania korpusu/bebechów,prędkości wylotowej oraz urozmaiceń tunigowych. :zastanawia: Wiem ze porównanie jest trudne ponieważ jedna replika jest sprężynowa zaś druga gazowa. Lecz, proszę o wasze opinie. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107426-gazowa-wyborowy/ Z tego wynika, że polecam spr. Ale cóż, akurat tej konkretnej repliki czyli SWD nie polecę. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 (edited) Hmm.. Może masz jakieś typy karabinów snajperskich, które są [niezawodne]? :) Dziękuje za wypowiedz, czekam za następnymi. Edited January 28, 2011 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Hmm.. Może masz jakieś typy karabinów snajperskich, które są [niezawodne]? :) Dziękuje za wypowiedz, czekam za następnymi. SWD Atoz. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 Ok, dzieki. W takim razie +1 dla atoza. Czekam na dalsze opinie. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 a pytanie podstawowe. Jesteś silny w łapie? Jeśli nie do SWD se odpuśc i tyle, bo jak wsadzisz tak bardzo mocną sprężynę to bedziesz musiał go buten naciągać :cool: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Nie, pytanie jeszcze bardziej podstawowe: ile kolega Kohan warrior ma lat, i od jak dawna się strzela? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 Lat 17, strzelam sie od 2/3 lat. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 No to zwróć uwagę na to, co piszą Zaki123 i dexterkrak (skądinąd spec od serwisu i tuningu właśnie gaziaków i sprężynówek): spring lepszy, ale SWD Atoz wcale nie jest dobrym pomysłem (rączka zamka mała i fatalnie się to naciąga - sprawdzałem własnołapnie). Skoro chcesz manualnie ładowanej snajperki, czemu nie sprężynowy czterotakt? Tam dźwignię zamka masz sensowniejszą. A tak BTW, z czego strzelałeś do tej pory? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Z drugiej strony tuning Atoz'a tańszy oraz prostszy. Jest też mało awaryjny. Choć nie twierdzę, że nie ma lepszych spring'ów. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 Strzelałem się ak-47 cymki, trochę MB [wella] wszelkiego modelu. Myślę również nad karabinkiem wyborowym pod bazę budowy sr-25. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Rumak :dry: a od kiedy to snajpa ma być "tania w tuningu"? Tuning w ogóle rzadko jest tani. Kto chce taniej repliki, ten nie bierze się za snajpę. Snajpa ma strzelać daleko i z dobrym skupieniem. Powinna też - w mojej przynajmniej opinii - być wygodna w użytkowaniu, bo każdy strzał jest na wagę złota (łatwa i szybka poprawka - mile widziana). SWD jest tylko tanie. :dry: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 (edited) Nie rozumiem, to źle że SWD jest tani w tuningu? :zastanawia: To co kupić inną bo do niej są części za tanie? Z chwytem na zamku zawsze można sobie poradzić, osobiście wolałbym to i zaoszczędzenie kilkuset zł. Edited January 28, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 :hahaha: - Tania, - skuteczna, - wygodna. Wybierz dwa. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Tania skuteczna to będzie SWD A&K? ;d Tania Wygodna to będzie hmmm... MB02 czy jakoś tam? Wygodna Skuteczna to będzie VSR ? A SWD Atoz jest wygodna? Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Jak masz naciągać m150 to nie jest to wygodne, przy takiej małej rączce. Strzelałem SWD a&k 520 fps tylko na strzelnicy do celu. Na pewno wygodne nie było, a i łatwo też wcale nie było naciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 A SWD Atoz jest wygodna? Pożycz od kogoś i sprawdź. To jedyna - moim zdaniem - naprawdę dobra i prawdziwa odpowiedź. Dla mnie - wszystko było by do ogarnięcia (bo miałem w ręku i replikę ATOZ'a i ostrego SWD) - strasznie długie "wiosło" to jest, ale długa lufa ma swoje wymiary, i tego nie przeskoczysz, fakt. Dwójnogu (który by się przydał, żeby zapewnić stabilne podparcie) nie ma, i zamontowanie go będzie trudne. Ale napęd sprężynowy przy tej konstrukcji rączki zamka mam za całkowitą porażkę. IMHO główną zaletą SWD jest możliwość szybkiego "poprawienia" po pierwszym strzale - wiadomo, półautomat. Ale wykonaj replikę która nie jest półautomatyczna, za to ma kompletnie nieergonomiczny system przeładowania (w ostrym jest to łatwiejsze), plus wstaw mocną sprężynę główną (wymagana, żeby zapewnić dużą prędkość wylotową, a przez to sensowny zasięg). I tak rodzi się koszmar. Chcesz SWD? Kup Real Sword'a, oni robią AEG SWD. Widziałem, macałem - przyjemne całkiem. Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Pożycz od kogoś i sprawdź. To jedyna - moim zdaniem - naprawdę dobra i prawdziwa odpowiedź. Dla mnie - wszystko było by do ogarnięcia (bo miałem w ręku i replikę ATOZ'a i ostrego SWD) - strasznie długie "wiosło" to jest, ale długa lufa ma swoje wymiary, i tego nie przeskoczysz, fakt. Dwójnogu (który by się przydał, żeby zapewnić stabilne podparcie) nie ma, i zamontowanie go będzie trudne. Ale napęd sprężynowy przy tej konstrukcji rączki zamka mam za całkowitą porażkę. IMHO główną zaletą SWD jest możliwość szybkiego "poprawienia" po pierwszym strzale - wiadomo, półautomat. Ale wykonaj replikę która nie jest półautomatyczna, za to ma kompletnie nieergonomiczny system przeładowania (w ostrym jest to łatwiejsze), plus wstaw mocną sprężynę główną (wymagana, żeby zapewnić dużą prędkość wylotową, a przez to sensowny zasięg). I tak rodzi się koszmar. Chcesz SWD? Kup Real Sword'a, oni robią AEG SWD. Widziałem, macałem - przyjemne całkiem. sorki za mały offtop ale czy firma Atoz Armament jest dobra,lepsza od TM,G&G? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Porównywalna. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 pomijając fakt ze SWD ma swój urok i naciągnięcie m150 nie jest wielkim problemem to ten chwyt i kolba są tak cholernie nie wygodne że ze swoim SWD rozstałem się po pierwszej strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Po prostu ani SWD atoza ani chiński badziew od A&K nie są dobrymi bazami pod snajperkę. Mogą się podobać, mogą być ładne, tanie i szpanerskie ale dobrej snajperki z tego nie będzie. A już na pewno nie tanio :D Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Z swd jest jeszcze ca miałem i sie dobrze sprawowała jesli uda sie gdzies kupic urzywke wmiare tanio a potem wsadzic dobre bebechy (tylko jedna czesc jest niestarnadrtowa ale prawdopodobnie pasuje ta z aresa/stara l85.. miałem i smigała bez problemow na stokowych czesciach na m120 (miałem okazje potestowac przez miesiac. Odsprzedałem bo mi kasy brakło na tuning (nieprzewidziany wypadek kase pochłonął) Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 "Urzywke" słownika sobie kup... Czyli ogólnie SWD, nie nadaje się na tuning, a przy większej sprężynie (mocniejszej) trudniej ją naciągnąć? A sprawa z VSR, to jak? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mniejsza o to a vsr to najlepsza baza na snajperke sprerzynową Dexter to potwierdzi... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 przy większej sprężynie (mocniejszej) trudniej ją naciągnąć Czy to nie logiczne? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts