waliq Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Na wstepie zeby nie bylo niepotrzebnego bluzgania typu "uzyj mozgu lub poczytaj" poniewaz czytalem rozne posty i mam mieszane odczucia i jestem troche zdezorientowany. Dlatego potrzebuje szybkiej prostej odpowiedzi na moje pytanie, czy oplaca sie to kupic http://www.gunfire.pl/product-pol-1152194760-M4CQB-A-K.html . jesli macie jakies sugestie to prosze piszac. Wyczytalem ze warto kupic ladowarke mikroprocesorowa(tania jesli takowa istnieje ) do tego typu akumulatora,, i tu prosze o przedstawienie jakiegos linka . Dziekuje z gory. Pozdrawaim Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Masz tu imaxa b6 uzywkę i nówkę: http://allegro.pl/imax-b6-i1441327684.html http://allegro.pl/preorder-ladowarka-imax-b6-gw-instrukcja-pl-hit-i1440977410.html A tu Turnigy; http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucell-6-nowa-wersja-gwarancj-i1434813987.html Na temat repliki się niestety nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Szybka odpowiedz ... TAK, czytaj tematy na forum .. Bo od 3 dni to jeden z gorętszych tematów. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Na wstepie zeby nie bylo niepotrzebnego bluzgania typu "uzyj mozgu lub poczytaj" To sugestia nie bluzganie. Czasami jak najbardziej uzasadniona poniewaz czytalem rozne posty i mam mieszane odczucia i jestem troche zdezorientowany. Nic dziwnego przy takiej masie replik. Dlatego potrzebuje szybkiej prostej odpowiedzi na moje pytanie, czy oplaca sie to kupic http://www.gunfire.pl/product-pol-1152194760-M4CQB-A-K.html. I nigdy się jej nie doczekasz, bo każdy kto ma tą replikę będzie przedstawiał subiektywną relację , a ci co jej nie mają będą tylko przedstawiali swoje przypuszczenia. jesli macie jakies sugestie to prosze piszac. Szukaj i czytaj. Z jednej strony wzrośnie twój poziom zdezorientowania, a z drugiej będziesz miał więcej informacji do podjęcia decyzji. Wyczytalem ze warto kupic ladowarke mikroprocesorowa(tania jesli takowa istnieje ) do tego typu akumulatora,, i tu prosze o przedstawienie jakiegos linka . Jak najbardziej warto. Linki dostałeś od Wicioka Dziekuje z gory. Pozdrawaim Pozdrawiam też i życzę miłej zabawy Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 A mam takie pytanko czy ta replika a&k ma metalowe body? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Jest wyraźnie napisane, że korpus jest z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Ghost, a przeczytałeś chociaż opis repliki? Czy masa 1800gram nic ci nie mówi? Parę słów odemnie - jeśli masz tylko 500 zeta, i koniecznie chcesz M4, to ja bym na twoim miejscu kupił osobno gearboxa i osobno całą resztę (body itp). Jeśli będziesz polować na używki (chodzi mi o części zewnętrzne), zmieścisz się w 500 zeta łącznie z używanym metalowym body. Jeśli nie chcesz kombinować, to kup co pokazałeś, średnia klasa, miałem w łapach, bawiłem się tym. Szału nie ma, aczkolwiek w tej cenie nie znajdziesz żadnej dobrej repliki M4. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Karmazyt, faktycznie :D Możesz poszukać używek w komisie czy na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 niet. Quote Link to post Share on other sites
waliq Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 Panowie dzieki za wasze opinie. Raz kozie smierc, juz zamowilem. Mam nadzieje ze replika wytrzyma rok lub 2 i sie nie przejade na poczatku zabawy w asg. Mam jeszcze pytanko jak dbac o sprzet:smarowanie przeglady czyszczenie, mozecie opisac jak to ma wygladac? Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Zdaj relacje potem z repliki bo jestem ciekaw. :smile: Quote Link to post Share on other sites
waliq Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 Jeszcze jedno. jak dostane replike to przed 1 strzelaniem trzeba cos robic jakies blokady sciagac lub cos regulowac ? Jest to moja 1 replika wiec prosze o wyrozumialosc. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 no jak z każdą taką zabawką. Ustawić kolbę i rączkę na przodzie, jeśli jej będziesz w ogóle używał, żeby ci było wygodnie i odpowiednio wyregulować szczeblinkę, żeby ci się dobrze celowało :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Hopup ustaw. Sklepy tego nie ustawiają. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 I kulki do magazynka załaduj, sklepy też tego nie ustawiają. Quote Link to post Share on other sites
waliq Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 Na tyle bystry jestem... Jesli chodzi o akumulator, trzeba go formatowac w jakis sposob jak w telefonach czy po prostu laduje i to wszystko ? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Hatch, potrenuj poczucie humoru, wszystkim wyjdzie to na dobre. @Autor: nie wiem, czy kupiłeś poprzednio polecaną ładowarkę, jednak formowanie/formatowanie baterii jest jedną z ważniejszych czynności na początku użytkowania repliki. Ze sklepu na ogół przychodzi replika z ledwo naładowaną baterią, tak, że starczy na kilkanaście strzałów. W związku z tym przeczytaj temat o formatowaniu i wykonaj podane w nim czynności, co pozwoli Twojej baterii cieszyć się pełnią życia a Tobie dł€ższym strzelaniem. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 @waliq Też jestem zainteresowany kupnem tej repliki. Jak już przyjdzie replika to napisz twoje wrażenia. Co do wagi tej repliki nie jestem do końca pewien czy ona waży 1800g ponieważ n tej stronie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8187&name=A&K_-_M4_CQB jest napisane, że waży 2450g a na Gunfire na samym dole pisz:e waga 2782g.Może ktoś wie ile na prawdę waży replika?? Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Ja też jestem zainteresowany tą repliką...mam własnie margines 500zł i z tego co czytam w necie jest spoko...ale chcę się jeszcze upewnić.. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Ja za bardzo nie jestem zorientowany w replikach, ale czytając opinie na temat tej repliki są dobre. Takie małe sprostowanie ta replika Warzy 2450g. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Warzy 2450g. Waży 2450g naucz się pisać poprawną polszczyzną. Najtańszą ładowarką jest to,tym sformatujesz baterie. Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Wydając 2 razy więcej kupisz ładowarkę która będzie działała latami. To "coś" za dużo nie podziała. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 2450? Prawdziwy m4cqb-r waży 2700 ale to taka ciekawostka :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts