Jurek_96 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Dostałem na święta Colta 1911 WE i dostałem do niego ten o to gaz http://gunfire.pl/product-pol-1132504871-Green-Power-Gas-1100ml.html po jakimś uszczerbił mi się kawałem zamka. A chce zauważyc że karabin jest prawie nowy, nie był na żadnej strzelance ani na powietrzu i to że karabin jest używany zgodnie z instrukcją. Pojawiło się jeszcze kilka innych drobnych usterek więc oddałem go do reklamacji. Teraz facet zadzwonił i powiedział że te wszystkie usterki są spowodowane używaniem za mocnego gazu. Nawet gdyby była to prawda, to nie ma takiego podpunktu w instrukcji że niemożna uzywac za mocnego gazu. Proszę o odp. Z góry dzięki. Link to post Share on other sites
Zambezi Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 (edited) Przydało by się jednak żebyś zadał pytanie... Edited February 9, 2011 by Zambezi Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 A gdzie kupiłeś pistolet? Link to post Share on other sites
Turas Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Ale odpowiedź na co? Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Dostałem na święta Colta 1911 WE [...] [...]A chce zauważyc że karabin jest prawie nowy[...] :bialaflaga: PS: No i gdzie to pytanie? Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Wyjazd do piaskownicy, jak macie zamiar spamować. Możesz dać foty tych usterek? Pierwszy raz się spotykam z czymś takim, żeby przy reklamacji coś takiego powiedzieli. Napisz na PW do dexterkrak, on siedzi w gazówkach, powinien pomóc. Link to post Share on other sites
Jurek_96 Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 A pytanie jest taki: czy za mocny gaz może wyczynic takie szkody. Czyli odłamanie się kawałka zamka w dolnym, tylnim prawym rogu.Tak facet od reklamacji mówił że ten kawałek mógł się ułamac przez to że uzywałem za mocny gaz i zamek aż się wyginał. To są słowa gościa od reklamacji. niestety narazie nie mogę dodac zdjęc. Link to post Share on other sites
patch Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 (edited) Sam używam tego gazu w M1911 WE i nic mie się nie odłamało. Może źle użytkujesz replikę? Edited February 9, 2011 by patch Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 (edited) jesli na karcie gwarancyjnej było napisane ze mozna uzywac tylko hfc134a to masz problem ale jesli green gaz to problemu nie byc powinno z reklamacją Edited February 9, 2011 by Widmo34 Link to post Share on other sites
Jurek_96 Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 Pistolet używałem zgodnie z instrukcją. Był przesmarowany, strzelałem z niego dosłownie 5 razy. A tak leżał. A w instrukcji jest napisane że używać green gaz. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 link gdzie kupiłeś replikę. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Dostałem na święta Colta 1911 WE i dostałem do niego ten o to gaz http://gunfire.pl/product-pol-1132504871-Green-Power-Gas-1100ml.html po jakimś uszczerbił mi się kawałem zamka. A chce zauważyc że karabin jest prawie nowy, nie był na żadnej strzelance ani na powietrzu i to że karabin jest używany zgodnie z instrukcją. Pojawiło się jeszcze kilka innych drobnych usterek więc oddałem go do reklamacji. Teraz facet zadzwonił i powiedział że te wszystkie usterki są spowodowane używaniem za mocnego gazu. Nawet gdyby była to prawda, to nie ma takiego podpunktu w instrukcji że niemożna uzywac za mocnego gazu. Proszę o odp. Z góry dzięki. Wyszczerbienie czegoś w zamku nie może być spowodowane mocnym GG no chyba że jakimś chińskim pierunem wytworzonym z radioaktywnych toksyn. Repliki WE ładuje się każdym green gazem. Taki Ciebie kręcą żeby kasę wykręcić. Link to post Share on other sites
Jurek_96 Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 Wiem to. Pierwszy raz jak usłyszałem ze za mocny green gaz użyłem to chciałem go wyśmiać. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Niektóre repliki mają w instrukcji aby używać tego słabszego, tutaj koledzy prosili o link do pistoletu. Link to post Share on other sites
Zelber Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Na przykład Tm'y mają w instrukcji zalecony hfc 134, a potrafią kilka lat(8 i żyje dalej) działać na gg. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 bo to bzdury są. TMki jadą na gg i po prostu tak jest. Koledze autorowi tematu proponuję odesłać na naprawę tzn złozyć reklamację (olać gwarancję). A jak będą się pluli posraszyć UOKIK Link to post Share on other sites
Recommended Posts