Foka Posted February 1, 2005 Report Share Posted February 1, 2005 Juz niedlugo allegro bedzie mialo konkurencje :) http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=6213 eBay zamierza wejść na rynek w środkowo-wschodniej Europie, jako pierwszą placówkę w tym rejonie obrał Polskę. Trwa już nabór pracowników do nowo otwartego biura w Warszawie. Pojawienie się eBay, na pewno wniesie sporo zmian we wpływach na polskim rynku. Spodziewać się można również walki z obecnym monopolistą - Allegro: o użytkowników, sferę wpływów i ogromne dochody z reklamy. Pierwszy krok w stronę ekspansji na tym terenie wykonał eBay, następne portale takie jak Yahoo!, czy sklep Amazon.com , na pewno również mają to w planach, zwłaszcza że przewidywane na ten rok dochody z samej reklamy internetowej, to niebagatelna suma 90 - 110 mln zł Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 1, 2005 Report Share Posted February 1, 2005 Domenę skubani dawno już mieli wykupioną. Pare miesięcy temu po wpisaniu ebay.pl wyskakiwał ebay... austriacki ;) Dobrze, że wchodzą na nasz rynek. Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted February 1, 2005 Report Share Posted February 1, 2005 No mozliwe ze wejscie eBaya przyspieszy wejscie paypala. Same kurde plusy ;) Quote Link to post Share on other sites
lukdrz Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Ciekawe jak z opłatami i czy regulamin pozostanie ten sam :) Bo allegro już dawno zeszło na psy tylko że i tak każdy tam kupuje i sprzedaje bo tam są "ludzie" a teraz wreszcie będzie porządna konkurencja to zobaczymy co sie będzie dalej działo :) Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Nie ma co sie tak sieszyć. Jak e-bay wejdzie to wejdą tam też osoby z Allegro... i w niedlugim czasie będzie komplecik... I e-bay bedzie tez powoli zchodzic na psy... Mareczek na pewno też przejdzie, i powystawia te wszystkie "Najlepsze ASG w historii", a na jego "pasje" nabierze sie duzo młodych maniaków... To moje zdanie na ten temat... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 No to wystartowalo! www.ebay.pl Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Tak super, ze jest tylko ciekawe kiedy bendzie PayPal.Jak pisałem do centrali PayPal'a z 2 miechy temu mowili ze nie maja narazie w planach uruchamiac PayPal'a w Polsce. Dzis tez napisałem maila w tej sprawie i czekam na odp. Pozdrawiam Rumi Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 mi sie wydaje czy ebay poległ pod natłokiem zainteresowania? tzn uległ "atakowi" ddos? :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Ponoc bedzie za kilka tygodni, cos tam idzie o dogadanie sie z NBP Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 Tia, na ebay.pl w ogole sie nie da wejsc, a jak juz sie zaladuje to trwa to kilka minut :( Ludzie zajmuja swoje loginy :D Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Taa fajnie drugi dzien działania :).Jak dla mnie to jest troche zbyt uboga jest szata graficzna mogliby sie troche bardziej przyłozyc. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Jak na razie jest kichowo... - potworne czasy ladowania - bledy w wyswietlaniu aukcji z poza Polski - aukcje wystawione w polskim ebayu nie sa widoczne, gdy krozysta sie z serwisow zagranicznych - bardzo slaba lista kategorii Wejdzcie sobie na www.ebay.com i zjedzcie na sam dol. Jest tam lista zagranicznych oddzialow ebay. Polski nie ma :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Dajcie chlopakom sie rozwinac :) a dostaliscie maila od nich z tym "Wystawianie przedmiotów na witrynie eBay.pl jest całkowicie darmowe Zerowa opłata za standardowe wystawienie przedmiotu Zerowa prowizja od ceny końcowej wystawionego przedmiotu Zerowa opłata za używanie opcji dodatkowych (feature fee) " Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Hehe allegro chyba musi zmienic swoja polityke cenowa inaczej marny ich koniec. Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 Dostałem odpowiedz Dear Mike Witych, Thank you for contacting PayPal. I am sorry to hear about this situation, and understand your frustration and concern over the issue. We sincerely appreciate your interest in becoming a PayPal member. Unfortunately, we are not yet providing services for the country in question. Establishing our service in each new country or territory involves complex changes due to different regulations. We hope to be expanding our availability, however, due to the complexities of global expansion, we cannot give a timetable for this. We are working hard and look forward to expanding our services to additional countries in the future. Wiec wiem tyle co przed napisaniem maila :) Miejmy nadzieje ze naprwde "they are working hard " Pozdrawiam Rumi Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 Wiesz tyle, co przed napisaniem, ale szakunec dla nich. Mozesz byc dumny, ze na tyle milionow uzytkownikow, kilka tysiecy maili - odpowiedzieli wlasnie na twoj ;). Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 Bardzo się ciesze.Ogólnie ebay ma bardzo dobre podejście do klienta.Gdy handlowałem troche na ebay'u w USA i UK to na moje pytania odpowiadali w ciągu 12 h.Jednak w sprawie PayPala to szkoda ze jestesmy tak cofnieci.Mam liste kraji w ktorych jest PayPal i troche jestem zdziwiony.Jest tam Turcja i pare krajow europejskich spoza EU. Miejmy nadzieje ze sie PayPal pojawi sie w tym roku ;) Pozdrawiam Rumi Quote Link to post Share on other sites
The Gambler Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 Nie no nie powiecie allegro ma wkoncu jakas Powazna konkurencje Wczesniej z tego co pamietam to byly jakies aukcjie 24 i jarmark ale teraz ulalala a narzkac nie ma co to dopiero pierwsze dni tej stronki (jestem zarejestrowany jako: "ajachcenajamajke" Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 Bardzo się ciesze.Ogólnie ebay ma bardzo dobre podejście do klienta.Gdy handlowałem troche na ebay'u w USA i UK to na moje pytania odpowiadali w ciągu 12 h.Jednak w sprawie PayPala to szkoda ze jestesmy tak cofnieci.Mam liste kraji w ktorych jest PayPal i troche jestem zdziwiony.Jest tam Turcja i pare krajow europejskich spoza EU.Miejmy nadzieje ze sie PayPal pojawi sie w tym roku ;) Pozdrawiam Rumi http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...owinki,10,19436 Z innej beczki: Kogo lubią internauci?Firma Envisional przygotowała ranking najsilniejszych marek internetu. Zwyciężyła rozpoczynająca właśnie działalność w Polsce firma aukcyjna eBay. Z badań wynika, że najważniejsze marki internetu to Microsoft, Google, Yahoo, Sony i HP. Dla analityków Envisional ta klasyfikacja była jednak punktem wyjścia do analizy wizerunku poszczególnych firm w oczach internautów. Jak nietrudno się domyślić, te dwa zestawienia znacząco się różnią. Microsoft – uznawany za najważniejszą markę – był szósty wśród najgorzej ocenianych firm. Najbardziej negatywne oceny zebrał McDonald’s, wyprzedzając Coca-Colę, sieć supermarketów Wal-Mart, Nestle i Unilever. Najlepiej postrzegane w internecie marki to eBay, HP, Dell, Mini i UPS. „Pod względem wpływu na zachowania konsumenckie internet szybko dogania telewizję. Dlatego wielkie marki nie mogą sobie pozwolić na lekceważenie wizerunku firmy w sieci” – podsumował Ben Coppin, szef Envisional. Internet – także nieoficjalne witryny, takie jak prywatne blogi – coraz częściej mają znaczący udział w dyskusji na temat działalności dużych, międzynarodowych firm. Sieć odgrywa też coraz większy udział w sprzedaży, także dla firm nie związanych bezpośrednio z internetem. Ciekawe jak u nas wypadloby allegro... Quote Link to post Share on other sites
ulfgar Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7151596960 Quote Link to post Share on other sites
val Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 Zarejestrowalem sie u nich w sobote 24 kwietnia i nie dostalem do tej pory maila z kodem aktywacyjnym... Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 Zarejestrowalem sie u nich w sobote 24 kwietnia i nie dostalem do tej pory maila z kodem aktywacyjnym... Ja im się nie dziwie. Jakbym otrzymał mail od kogoś z 2005 roku z 24 kwietnia, który byłby sobotą to też bym się bał odpowiedzieć. W celu uniknięcia OT to mój proces rejestracji nie zajął więcej niż 3 minuty. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 No a tak abstrachując od żartów to też maila zwrotnego nie dostałem. Mimo, iż nie wysyłałem go 24 kwietnia czy to w sobotę, czy w niedzielę :P . Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7151850660 jak widać ebay juz zaatakowały mareczkowe szity :evil: czy na ebay trzeba miec 18lat?? Quote Link to post Share on other sites
val Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 dzikki... chodzi o to, iz proces wyslania maila zwrotnego jest automatyczny (chyba) i dlatego to mnie zdziwilo...Pewnie jeszcze maja jakies problemy techniczne...albo moze rzeczywiscie jest cos z ta sobota 24 kwietnia :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts