zajaszcze Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Witajcie. Na wstępie chciał bym powiedzieć, że szukałem w GOOGLACH, i niestety nie znalazłem tego czego szukam. Znalazłem zdjęcia i niepełne opisy, ale to nie wystarczy. Potrzebuje stronkę lub opis umundurowania i wyposażenia wojsk Hiszpańskich, Portugalskich, Łotewskich, lub Czechosłowackich, albo innych które posiadają na wyposażeniu karabin szturmowy H&K g36 Pozdrawiam: zajszcze Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Jeśli gieta jest jedynym warunkiem to najłatwiej będzie z Niemcami... Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 A o Hiszpanach chyba było w którymś magazynie militarnym, takim dostępnym za free na necie... Zaraz znajdę stronkę... MAM! OpForce Magazine, Link do numeru Tu masz linka do tego egzemplarza. Coś - nie coś jest, nie jestem w stanie określić twojego stopnia zainteresowania itp... Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Potrzebuje stronkę lub opis umundurowania i wyposażenia wojsk Hiszpańskich, Portugalskich, Łotewskich, lub Czechosłowackich, A mi się wydawało, że Czechosłowacji już nie ma. Tym bardziej nie używali G36... Polecam w googlach poszukać stron internetowych ministerstw obrony poszczególnych państw jakie Cię interesują - może tam coś znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 (edited) He he, z przyzwyczajenia napisałem chodziło mi o Słowacje. Ale mimo to nie używa Gietek. Więc coś pomylilem. A z Niemcami nie chce mieć doczynienia, bo nikt ich nie lubi:P. Dosyć, że broń Niemiecka to jeszcze mundur ma być. PS. Majster, wielkie dzięki, wszystko co potrzebne jest. Teraz dla porównania przydało by się cos podobnego o armii portugalskiej Edited February 20, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Polska FORMOZA używa g36, więc nie musisz się stylizować na zagranicznych ; P LINK Kiedyś GROM LINK Biuro Ochrony Rządu LINK Do tego takżę oddział CBA, CBŚ, V ABW, BOA i inne SPAPy. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) CBA, CBŚ Pierwsze słyszę :P Kiedyś GROM LINK Gość z gry jest potwierdzeniem tezy? Odważnie... Edited March 13, 2011 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Nosz kurde, Operation Flashpoint jest bardziej opiniotwórcze, niż mi się wydawało :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Toss942 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Co do umundurowania to mam bardzo fajną stronkę, gdzie możesz zobaczyć jaki był/jest wzór obowiązujący w danym państwie. Klik Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 Dobrze, ale ja nie chce niczego polskiego, ani niemieckiego. To jest za popularne, potrzebuje czegoś czego się codziennie nie spotyka. A poza tym BOR raczej nie bierze udziału w wojnach takich jak np. IRAK itp. Są to raczej służby specjalne do zadań "specyficznych" A co do tego gostka z gry, to ja w to nie wierzę nie ma takiej wersji giety:P Z szyna KSK i na tym jeszcze luneta od G36 a na dodatek jeszcze echo na tym. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) <w tym miejscu znajduje się skrajnie szydercza emotka> :D Edited March 13, 2011 by Kantek Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Ba, mam nawet w większej rozdzielczości (coby było widać szczegóły): Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Mocny temat - "mam XX, chcę się stylizować na byle jakiej armii, która używa XX byleby było oryginalnie". :icon_eek2: Albo się czymś interesujesz, zbierasz o tym dane, zdjęcia, zdobywasz wiedzę, albo nigdzie nie zajdziesz. Rozumiem grupy rekonstrukcyjne, ale Twoje podejście co najwyżej wywołuje uśmiech od ucha do ucha. Mam dla Ciebie dobrą radę - zainwestuj w to co jest najwygodniejsze, to co Ci się podoba, może sprzęt od prywatnych krawców, mundur byle jaki. Może być MC, UCP, MARPAT - byleby pasował Tobie i tylko Tobie. Podejście - chcę byle co, byleby oryginalne - jest dosyć niskolotne. Co do G36 i GROMu - były testowane dawno temu, ale kupili eMki od KAC i Bushmastera więc szkoda było używać gietek z magani nie-STANAGowymi. :wink: Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Wy mnie nie rozumiecie:P Nikt mnie nie rozumie:( Chcę coś oryginalnego na różne imprezy typu WOŚP, bo na zloty/spotkania mam obowiązek brać Duńskie M84, bo takie mamy w grupie... Dlatego tez nie chce czarnego munduru, żeby nikt mi nie powiedział jak koledze, że wyglądam jak terrorysta:P EDIT: A co do tego chwytu KSK to przepraszam:P nie byłem świadom, że jednak takie coś jest. Edited March 13, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Kup sobie coś ładnego i tyle, wszechświat chyba nie eksploduje, jeśli kupisz ciuszek "nie pasujący" do G36. To jest za popularne, potrzebuje czegoś czego się codziennie nie spotyka Hipster! :wink: Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Wy mnie nie rozumiecie:P Nikt mnie nie rozumie:( w pewnym wieku tak jest, ale to mija możesz mi wierzyć :icon_mrgreen: Hiszpanie Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 Widać, że tematu nie czytałeś:P O armii Hiszpańskiej był już link do gazety w której jest wszystko ładnie opisane. A tak a propo do zdjęć, to nie bardzo bo zdjęcia to ja mogę w google znaleść wpisując espaniol army czy armia hiszpańska:P Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Czytałem i wydawało mi się, że szukasz czegoś extra, to nie jest hiszpańska piechota i uwierz mi na słowo, że to armia hiszpańska. Pierwszy na górze to ichniejszy "seal", że tak powiem, drugi to "specjal" Pierwsze pochodzi ze wspólnych manewrów na morzu. Tematem manewrów była walka z piratami. Kto ćwiczył nie ma to dla ciebie znaczenia, więc się nie będę rozpisywał. Drugie zdj. pochodzi z Afganistanu Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Ale ja ci wierzę że to hiszpanie. Ale tutaj tez to jest:P http://opforcemagazine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=81:opforce-magazine-issue-2&catid=42:polish-version&Itemid=397&lang=pl Zmieńmy temat i porozmawiajmy o Litewskiej armii A dokładnie o tych mundurach Edited March 13, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Nosz kurde, Operation Flashpoint jest bardziej opiniotwórcze, niż mi się wydawało :bialaflaga: Daje co mam pod ręką. Na następny weekend mogę wrzucić skany gromu z g36 z książki od gromie. Zmieńmy temat i porozmawiajmy o Litewskiej armii A dokładnie o tych mundurach 1 i 2 zdjęcie to armia łotewska i ich nowy dość nowatorski wzór kamuflażu (taki multi-pixel). Nic szczególnego (raczej trudno dostępny, i słabo spisywał by się w naszym terenie). Jedyne co mi się w nim podoba to to że największa szara plama ma kształt Łotwy z zaznaczonymi największymi miastami ; ) . Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Temat leci do zielonych, bo tego nie da się czytać. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 Tylko nie do zielonych:P Bo tu będą szły same pociski:P A co do tego drugiego munduru wydaje mi się że jest to "Vegeto WOODLAND" http://www.vest.pl/product-pol-7043-Bluza-BDU-RIPSTOP-VEGETATO-WOODLAND.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Tylko nie do zielonych:P Bo tu będą szły same pociski:P A co do tego drugiego munduru wydaje mi się że jest to "Vegeto WOODLAND" http://www.vest.pl/product-pol-7043-Bluza-BDU-RIPSTOP-VEGETATO-WOODLAND.html Vegeto i Goku w tym biegali, z tego, co wiem. Vegetaty używają Włosi, nie Litwa/Łotwa. Kojarzysz flagę Włoch? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Chodzi mi o to zdjęcie 3 z mundurem leśnym. "Vegeto WOODLAND" wg ciebie to jest flaga włoska Na zdjęciu na lewym ramieniu ewidentnie widać, że to flaga litwy P.S. Dziękuje modowi za nazwanie mnie zielonym. Edited March 14, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Zachowujesz się jak zielony, to traktują Cię jak zielonego. Zdecyduj się - kamo litewskie 4-kolorowe, czy Vegetato. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts