Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co w miejsce starego gearboxa?

Recommended Posts

Witam. Poszedł mi gb w cymie 028. Jaki gearbox v3 mógłbym wstawić w miejsce tego starego, żeby dobrze strzelał i wyszło najtaniej ze wszystkim. Rozważam kupno gb od jakiejś nowszej cymki przeznaczonej na organy. Ile to by kosztowało, i czy by się opłacało. Pieniędzy na nową replikę nie mam.

Opłaca się kupić taki gb? http://allegro.pl/gearbox-v3-cyma-i1471187669.html

Z tego co widze to cymowski

Nie,to tłok a raczej jego szczątki.

A mogą zębatki nie stykać po prostu? Bo tu naprawdę koszty się liczą. Muszę obejrzeć kilka poradników zanim rozbiorę gb więc uwzględniam każdy przypadek

Edited by eNdo

Jesli masz opcję to wyślij ta replikę na gwarancji. Jesli z jakiegos powodu nie mozesz, skonczyla ci sie gwarancja, (nie dostałeś jej?) lub wiesz na 100% ze uszkodzenie wyniklo z twojej winy, to nie rozkładaj gb.

Uwierz mi lub nie, zawsze gdy próbowałem naprawić gb na własną rękę ten prędzej czy później trafiał do serwisu. Rozłozyć łatwo, złożyć wszystko na napiętej sprężynie - b. trudno, przynajmniej mi.

FOTKI:

http://img683.imageshack.us/g/obraz0218.jpg/

Jak widać pęknięcie jest z 2 stron, lecz nie na całą długość

I mam pytanie: Jak wyciągnąć gearbox ? Trzeba rozkręcać front?

A, i kąpiel bebechów ( z wyjątkiem silnika i kabli ofc :D ) i ponowne nasmarowanie zrobi im dobrze? ( bez skojarzeń ) bo po co wymieniać cały gearbox jak okaże się pęknięty tylko szkielet.

Czy pęknięcie spowodowało rozjechanie się gearboxa w ten sposób, że zębatki nie "zazębiają" czy cokolwiek mogło się obluzować? Przy ostatnim "zdrowym" strzale wypluł przepołowioną kulkę, jeszcze w taki sposób, jakby się dławił.

Na 4 obrazku jest pokazany korpus, prosiłbym o wskazanie na tym zdjęciu, gdzie mam odkręcać. Wiem tylko że mam wykręcić selektor.

Przepraszam za jakość tych zdjęć, robione telefonem polowym

Jakiś czas temu w ten sam sposób pękł mi GB CM.02 czyli typowy Cymowski. Wejdź na Azteko.pl, tam powinni miec takie GB za jakieś ~50zł. tłok pewnie jest prawie w całości, może ma lekkie straty, ale sam używam stockowego cymiacza z lipolem 11.1 i lekko nadjechanymi dwoma zębami. Działa dalej. Ślij na serwis i niech Ci to zrobią. Jak nie to kup GB i powodzenia życzę.

Lepiej kup nowe łożyska tylko kulkowe a nie ślizgowe które masz i podkładki oraz samą skorupę gearboxa a reszte przełuż ze starego i zobacz w jakim stanie jest prowadnica sprężyny oraz cylinder bo to może też być do wymiany..Jak to sie wgl stało że tak pękł?Zajebałeś nim o glebe?

Lepiej kup nowe łożyska tylko kulkowe a nie ślizgowe które masz i podkładki oraz samą skorupę gearboxa a reszte przełuż ze starego i zobacz w jakim stanie jest prowadnica sprężyny oraz cylinder bo to może też być do wymiany..Jak to sie wgl stało że tak pękł?Zajebałeś nim o glebe?

Jesteś totalnym idiotą.

To są najlepsze ŁOŻYSKA jakie kiedykolwiek miałem. Nie dość, że stosunkowo ciche, bardzo wytrzymałe to jeszcze tanie :)

Wystarczy wysmarować odpowiednim smarem i będą słuzyć przez lata, wcześniej się chyba Gb rozpadnie.

Co do Gb to kupuj cymowski, sam się przekonałem na własnej skórze, że niektóre części nie pasują do Gb innnych firm.