Guest (ID:6452) Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 No dorabia i działają ale LL działają płynniej, nie trzeba nic poprawiać itp. Osobiście polecam triggery Barta ale twierdzenie, że są równie dobre jak LL jest błędne. Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 http://www.strzel.com.pl/cyngle-spusty-c-10_98.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 No dorabia i działają ale LL działają płynniej, nie trzeba nic poprawiać itp. Osobiście polecam triggery Barta ale twierdzenie, że są równie dobre jak LL jest błędne. Ależ ja nie mówię, że są równie dopieszczone, tylko że wytrzymają wszystkie sprężyny dostępne na rynku ASG. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Cześć, może pytanie nie pasuje zbytnio do tego działu ale myśle, że wy coś poradzicie. Replika główna przestała mi się "widzieć", znacie może jakieś typy replik z gb. v3 w środku, które dobrze wyglądają z lunetą? Narazie trafiłem tylko sig556 DMR. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Steyr Aug, sigi.... "SWD" od JG ;F Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 SL-8, albo długie gietki Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 SL9 wyglada lepiej Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 różne klony AK 74 w drewienku z celownikiem w równie radzieckim stylu Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Dzięki panowie. Quote Link to post Share on other sites
miki012 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Siemka chłopaki Dopiero zaczynam przygodę ze snajperstwem :icon_biggrin: i mam pytanko a mianowicie jakich ghilie używacie , peleryn czy kompletów ? Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 A przeczytać temat o ghillie i obejrzeć zdjęcia w temacie jak się maskujemy, to nie łaska? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 11, 2011 Report Share Posted September 11, 2011 Podsumuję: Witamy w snajperstwie ; F Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted September 11, 2011 Author Report Share Posted September 11, 2011 Trafiłeś w najbardziej wredne i zatwardziałe towarzystwo airsoftowe ... snajperów! Masz przegibane! :cool: Odpowiadając w skrócie na Twoje pytanie: osobiste preferencje plus dopasowanie do terenu i akcji... Suma sumarum posiadam 3 maskowania i to ciągle za mało aby się wszędzie wpasować! :dry: Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Mam pytanie w sprawie Tanaki L96. Jest nowa a jej zasięg wynosi jakieś 45-50m. Wygląda to tak jak by HU kompletnie nie działał mimo że śruba jest wkręcona na maksa na HOP. Po wystrzeleniu 200 kulek (GUARDER 0,40) postanowiłem że sprawdzę czy gumka nie jest czymś posmarowana. Umyłem ją i wytarłem i HU zaczął działać (kulki szły od razu w niebo) ale nim go wyregulowałem znowu przestał działać. Ma ktoś pojęcie co może być tego przyczyną ? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 1. Kulki nie zostawiają na gumce osadu jakiegoś? 2. Czy cała droga, którą GG idzie ze zbiornika w magu do lufy nie jest uwalana olejkiem silikonowym czy innym wynalazkiem? Może czas przesiąść się na propan bez dodatku silikonu a smarować wg własnego uznania i w odpowiednich ilościach, ale to tylko przypuszczenia. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 1. Nic nie widać na niej specjalnego spróbuje jutro 0,28 GFC bo na razie tylko takie mam. Swoją drogą te nowe jaskrawsze GUARDERY są jakieś podejrzane. Ostatnio przebrałem 300 z nich i tylko 50 nie ma dziur i płaskich powierzchni. 2. Z chęcią użył bym propanu ale jak się naczytałem na forum o tych wszystkich drogich i niebezpiecznych instalacjach to mi się odechciało :icon_neutral: Obecnie używam tego green gazu. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Polecam ten temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/113774-butla-coleman-propan/page__hl__coleman Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 :icon_eek2: Tego nie widziałem. Dzięki za link mam nadzieje że to na czystym propanie będzie śmigało. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Promyki do ASG Shopu wróciły. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Powie mi ktoś jak spuścić gaz z magazynka od Tanaki nie strzelając? Bo wyczyściłem gumkę z sylikonu a mag jeszcze greengazem załadowany. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 Nacisnąć płaskim śrubokrętem w miejsce gdzie uderza zbijak używając dużej siły i nie wystraszyć się potężnego syku! Dźwigienka znajduje się pomiędzy dwoma podłużnymi paskami metalu po przeciwnej stronie miejsca na kulki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Albo w replice, przez lufę, wciskasz spust i dociskasz kurek palcem :D. Ale to zamrozi uszczelki wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted October 15, 2011 Author Report Share Posted October 15, 2011 Albo w replice, przez lufę, wciskasz spust i dociskasz kurek palcem :D. Ale to zamrozi uszczelki wewnątrz. W Tanace nie ma takiego kurka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 To ciekawe bo ja go widzę... Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 Może szczepiam się dupereli ale nie jest to typowy kurek :P Dla mnie to bardziej wskaźnik przeładowania. A poza tym trzeba mieć cienkie palce aby to wcisnąć tak głęboko, moje się tam ledwo mieszczą ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts