Mendi Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 @LastSniper spokojna twoja rozczochrana, ten ktoś dostał bana za multikonto, to raz. A dwa - tu się nie pojawi, a jeśli nawet to na moment - czuwam. @Shamoth A nie mówiłem... żona żyje w błogiej niewiedzy, że jakieś tam 2 karabiny przywiozłem do przeglądu, dobrze że chociaż większości wioseł udało mi się pozbyć. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 (edited) :DEL No, jak byś ich nie pchnął to przy pierwszym "kochanie czy zrobić Ci her... co to jest?" musiał byś wkuć listę http://wszystkodlaciebie.pl/9-zwrotow-ktore-mezczyzni-czesto-slysza-od-kobiet-ale-ich-nie-rozumieja/ pewnie zaraz byś usłyszał "nieważne" i musiał byś kontrolować sytuację żeby nie usłyszeć "w porządku" ;] Czyj to Elcan na śwince i jak byś go ocenił? Edited March 3, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Shamoth, muszę ci zniszczyć światopogląd - nie pijam herbaty ani kawy :icon_razz: a woda z farbką (3w1) się nie zalicza :icon_biggrin: Na szczęście cały grajdół z replikami mam w suterenie, gdzie żona raczej nie zagląda. Elcan, a w zasadzie replika elcana, taki sobie jest - służy na ekipowej śwince wsparcia, właścicielem kompletu jest obecnie Niegodziwy. Obraz jasny i duży, a krzyż charakterystyczny, śmieszny troszkę. Jako plus liczę przybliżenie 4x, a jako minus - luzy na montażu, gibanie na boki i słaby zakres regulacji. Ale świnia to nie snajpa, więc daje to radę. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 :DEL Taki to potrafi się ustawić i żonie "wpoić" gdzie nie zaglądać ;P No tak, twardziele przełykają BB co najwyżej z odrobiną ballistol'u a na przebudzenie zamiast kawki paczka draży, najlepiej jednorodnych bez pęcherzy ;] A to kiszka, bo kiedyś szukałem czegoś krótkiego z 3-4x do długiej fn-fal'ki żeby zrobić para snajpę ale wszystkie repliki elcan/elkan miały tendencję do "rozjeżdżania" się... susat średnio mi się podoba... a specter dr drogi i nadal nie ma tego modelu co kiedyś ktoś obiecywał że przy 1x będzie działał jak zwykłe koli.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Gdzie tam Shamoth, z żoną jak z koniem - trzeba powoli przyzwyczajać, obłaskawić i smakołyki podsuwać. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Już Ci kiedyś mówiłem że masz fajnego "qńa"... mój pomimo długiego stażu, obłaskawiania bielizną, perfumami czy książkami, nie wiem na co to qńowi ;] i "smakołyków" i tak raz na jakiś czas potrafi się znarowić ;] Quote Link to post Share on other sites
keermit Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Panowie kupiłem M24 CA z tłokiem 300%, po jego zamontowaniu aby uwolnić spust potrzeba sporej siły i generalnie bez zaklejenia palucha plastrem strzelanie na dłużej staje się niemożliwe. Mam też do niego tłok na green gas, wystarczy nabić i będze smigać?? https://www.dropbox.com/s/ervgv0oa487ghuc/2014-03-22%2001.19.00.jpg Dodatkowe pytanie, gdzie reguluje się hop up? Niestety nie mam ani pudełka ani instrukcji. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Ze spustem ewidentnie coś nie tak - odkręć z łoża górę i spróbuj nasmarować cały zestaw spustu. Hop siup reguluje się małym kluczem imbusowym w tym miejscu gdzie magazynek wkładasz - tam gdzie dysza wchodzi, znajdziesz :) Quote Link to post Share on other sites
keermit Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) spust sam w sobie chodzi elegancko i gładko, dopiero jak ma zwolnić sprężynę z tłoka 300% jest problem. Zastanawiałem się, czy go trochę nie przypiłować :icon_mrgreen: https://www.dropbox.com/s/xr9m7hyjfi8xj7q/2014-03-22%2018.53.45.jpg Hop siupa znalazlem, nie mam jednak az tak malego imbusa.. DAMN. Sprawdziłem też tłok na green gas, niestety zaworek przepuszcza (albo oring) szukam i szukam i nie znalazlem.. gdzie mozna kupić takie oringi? Edited March 22, 2014 by keermit Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Jeśli chodzi o imbusa to możesz mieć problem ze znalezieniem. Ja szukałem w internecie jakiś czas temu i nic. Zamówiłem dopiero u przedstawiciela z Würtha. http://eshop.wurth.pl/Katalog-gowny/Hexagon-socket-offset-screw-key-with-ball-head/31116013070105.cyid/3111.cgid/pl/PL/PLN/ Oringi.. Jeżeli nie masz żadnego sklepu z origami w okolicy to może w motoryzacyjnym. Quote Link to post Share on other sites
keermit Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 https://www.dropbox.com/s/35tf41vcaju3ru9/2014-03-22%2019.38.50.jpg Panowie, to chyba nie jest fabryczne rozwiązanie? Coś było kombinowane? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 WOW! ładna fuszerka, ale ponoć Polacy są w tym mistrzami :) Ja zamawiałem swego czasu zestaw 5 najmniejszych kluczy imbusowym na allegro - szukaj micro, bądź mini kluczy. Quote Link to post Share on other sites
keermit Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Generalnie klucze mam, ale nie przy sobie, a jutro chcialem przetestować snajperke w boju. Co do tego miedzianego drutu.. rozumiem, że powinna tam być po całości aluminiowa rolka - której został kawałek? Quote Link to post Share on other sites
mativodka Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Panowie macie może na zbyciu zbijak zaworu do gazowego AW 338 Aresa/Wella? Chętnie odkupię, lekko uszkodzonym też nie pogardzę. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 Jak nie znajdziesz to mogę Ci go ściągnąć od aresa bez kłopotu. Quote Link to post Share on other sites
Kusza Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Witam ponownie. Chwilke mnie tu nie było. Żyję, pozmieniałem szpeje i klamoty, ale nadal 'murica. Konstruuję też nadal. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Toż mnie olali w temacie AWM 338 aresa na GG ;p Spróbuję tutaj. Wszystko śmiga, szczelność wzorowa tylko jedna rzecz mnie trapi: Co jakiś czas zdarza się, że przy przeładowaniu bolt nie pobierze gazu z maga. Nie następuje strzał i trzeba jeszcze raz przerepetować (tylko bardzo krótkim ruchem żeby nie pobrało 2 kulki tylko sam gaz) - strasznie to wkurza bo nigdy nie mam pewności czy mi to nie spieprzy całej akcji. Magazynek nie wykazuje jakiś wad - trzyma gaz wzorowo w każdej sytuacji. Tak samo oglądałem zamek i też nie widzę przyczyny... Co to może być? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Pytanie kurek pracuje normalnie czy co się z nim dzieje bo opis powiedzmy jest trochę lakoniczny. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Z kurkiem wszystko okej. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 A więc może jaśniej się wyrażę. Magazynek na gg załadowany do pełna tak samo jak listwa z kulkami tak? Wykonujesz pracę zamkiem w wyniku, której następuje napięcie kurka, który zadziała na zbijak? Strzelasz i raz następuje normalny strzał, a raz co? Słychać pracę zbijaka, kurka czy co się dzieje dokładnie? Bo wstępnie bym obstawiał zbijak a nie kurek. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Hm, teraz wyjdzie moja niewiedza chyba. Słychać prace kurka to na pewno bo to głośny dźwięk przy tym elemencie. Co do zbijaka to nie wiem co mam Ci odpowiedzieć - nigdy nie miałem takich problemów. W każdym bądź razie następuje pusty strzał - słychać pracę mechanizmów a gaz nie zostaje wyposzczony z bolta. kurek działa i napina się poprawnie więc wychodzi na to, że to zbijak tak jak mówisz. Coś mogę z tym fantem zrobić doraźnie? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 http://www.aresairsoft.com/for%20web%20only/tech_pdf/exposeplan/msr-003_expose_plan.jpg c23 to kurek a c6 to zbijak zaworu/iglica Ja bym najpierw wykonał serię testową i zobaczył jak działa mechanizm bez magazynka i dopiero potem grzebał przy magazynku. Bo ewentualnie może być tak, że zawór się zacina w magazynku. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Też bym szedł w tą stronę, zawór w magu sztywny bo złapał syf i wysokie ciśnienie gazu lub sprężyna zbijaka za słaba lub źle siedzi i nie ma mocy. Miałem taki myk w jakiejś klamce, nie dość że sprężyna zmęczona była to jeszcze otwory w szkielecie i zbijaku rozglifione były. Nowa sprężyna i wklejone na "płynny metal" tuleje z brązu pomogły, na jak długo nie wiem bo nie moja klamka ale od 3 lat brak info zwrotnego w tej kwestii. Quote Link to post Share on other sites
LittleScout Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Nie bardzo wiem gdzie zapytać więc spróbuję tutaj. Jest ktoś na Opolszczyźnie, kto mógłby wprowadzić nowicjusza w tajniki snajperstwa w asg? Luźna pogawędka przy piwku, możliwość pomacania porządnej repliki snajpy? Czytanie postów/wiadomości to jednak nie to samo, co rozmowa twarzą w twarz. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Zajrzyj raczej na forum województwa, tam prędzej cię pokierują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts